Jump to content

pravomoćnost ovršnog prijedloga


natkica

Preporučene objave

Rješenjem o ovrsi (temeljem ovršnog prijedloga podnesenog temeljem ovršne i pravomoćne presude) sud je predložio ovrhu i obavijestio ovršenikovog dužnika o nepodmirenim obvezama prema ovrhovoditelju, a s poukom o pravnom lijeku: Protiv ovog rješenja o ovrsi može se izjaviti žalba....Žalba ne odgađa provedbu ovrhe.

Otac je uložio žalbu.

Molim pomoć jer poslodavac tvrdi da rješenje nije pravomoćno te da mi ne mogu uplaćivati utužene iznose već iste uplaćuju-deponiraju na poseban račun te će s pravomoćnosti sredstva prebaciti ovrhovoditelju. Ujedno mi ne žele dati pismeno obrazloženje. Kako se radi o alimentaciji tj. otac je samovoljno uplaćivao umanjene alimentacije te sam od poslodavca tražila da mi dostave koliki su stvarni iznosi alimentacije po mjesecima. Poslodavac se izjasnio da mi nije dužan dati tražene podatke. Na koji način mogu saznati kolika je razlika između uplaćenih i iznosa koji su trebali biti uplaćeni i kako ću kontrolirati utužene iznose sa zakonskom kamatom. Da li mi je poslodavac dužan dostaviti podatke i da li je bez obzira na pravomoćnost (temeljem rješenja o ovrsi)bio dužan utužena sredstva uplatiti na račun ovrhovoditelja.

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija