Jump to content

zlostavljanje djece od majke i očuha ,molim hitnu pomoć


BMM

Preporučene objave

Bok, imam veliki problem . Naime iz 1 braka imam 2 kćerke ( 7 i 3 god). Sada su kod mene na ljetovanju do 28.8 . i starija kćerka mi se povjerila supruzi te mojoj majci i meni o zlostavljanju od EX supruge ( neželim joj ime spominjati ) i od očuha ( kako joj se daju raznorazne kazne , dobivanje batina s remenom gdje se kćerki govori da šiba više boli , davanje pokvarene hrane , tjeranje u kut sa klečanjem po nekoliko sati , davanje zabrana igranja itd....). Problem je sljedeci : Pošto mi se kćerka povjerila otišao sam u czss PULA gdje sada već 1,5 god zivim , zatim u Policiju podnjeti prijavu . Stvar je sljedeća starija kćerka NEŽELI SE vraćati u Sl. Brod majci i očuhu . Sada samo radim na tome da si kcerkinu zelju ispunim da ostaje kod mene . Molim Vas hitnu pomoć u ovom slučaju .Što trebam dalje . :-

 

? :place::place::place::place::place:

 

 

 

Kćerke kada su došle do Nas bile su pogotovo starija kcerka nuhranjena , iscrpljena sa podočnjacima gdje si dijetetu mogao brojati rebra , pršljene , ispijeno lice . Molim pomoććć . TUŽNI OTAC

 

na koji nacin da si ostavim kcerku kod sebe

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste CZSS i policiju obavijestili pismenim putem i primjerak dopisa na kojem je otisak prijamnog štambilja sačuvali za sebe, dobro ste učinili.

Ja bi još obavijestio Pravobraniteljicu za djecu pismeno sa povratnicom, te Hrabri telefon.

 

Ovaj dio da kćerka ostane kod vas, pogotovo ako majka ima pravomoćnu sudsku odluku kojom joj se djeca povjeravaju na zajednički život, neće ići.

Hitno angažirajte odvjetnika, upoznajte ga sa vašim sumnjama na zlostavljanje i u dogovoru s njim pokrenite postupak radi promjene odluke o povjeravanju djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali imate primjerke tih zapisnika za sebe?

 

Vaša je dužnost i obveza, ako postoji opravdana sumnja, obavijestiti sve institucije pa tako možete i Pučkog pravobranitelja koji će najvjerojatnije proslijediti vaš dopis Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi na postupanje.

 

"što sam ja govorio cijelo vrijeme tijekom razvoda"

Dali ste pismenim putem tijekom razvoda obavještavali nadležne institucije o svojim sumnjama, ako jeste i ako se pokažu vjerodostojnim javite mi se na PM pa ćemo razgovarati i o drugim mogućnostima alarmiranja onih koji bi trebali štititi najbolji interes djeteta.

 

"neznam što ću i kako ću samo znam da sada izlazi sve na vidjelo što sam ja govorio cijelo vrijeme tijekom razvoda."

Na žalost ovdje nema rješenja preko noći, niti prečaca.

 

1. ostanite smireni prije svega radi djece, a onda i sebe

2. obavijestite sve nadležne institucije pismenim putem i čuvajte svoj primjerak

3. angažirajte odvjetnika

4. u dogovoru sa odvjetnikom pokrenite postupak radi promjene odluke o povjeravanju djece

5. pripremite se na dugotrajnu borbu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnio sam prijave u policiji i u CZSS u Puli,i potpisao ih ali mi nisu dali primjerak jer su iz policije HITNO I ZURNO poslali u CZSS pa ce mi tamo dati kad dobijem poziv da dodjem.Dali bi se taj postupak mogao voditi u Puli gdje je moja adresa stanovanja ili se mora voditi u Slavonskom Brodu gdje je adresa stanovanja djece?Danas sam kontaktirao odvjetnika a sutra jos moram pucku pravobraniteljicu za djecu.I dali bi mogao dobiti privremeno rjesenje da mi dijete ostane kod mene i da ju ne moram vratit mami zlostavljacici?Na koji nacin da dijete ostavim kod sebe jer je zaplaseno i nece da se vrati mami(starija kcer se po noci budi u placu i zna se pomokriti u krevet od straha)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

neznam citajuci ovo sto pises jezim se i pitam se dali toga ima kod nas neznam kako je moglo tako nesto promaknuti socijalnim radnicima uopce,ali mi je nesta malo neobicno u svim ovim vasim objavama spominjete samo jedno dijete starije a sta je sa mlađim? nije valjda da je sa jednim djetetom sve u redu a s drugim nije.Neobicno jer se majke jednako odnose prema svojoj djeci.Naravno pritom mislim vlatitoj djeci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija