Jump to content

Zamjena novčane za kaznu zatvora


Mico13

Preporučene objave

Poštovani članovi foruma.

Molio bih vas za pomoć u ovoj nezavidnoj situaciji.

Dakle, zaustavljen sam od strane policijske patrole prilikom čega mi je izmjereno 0,61 promil (kada se odbije 0,1 promil tolerancije) ostaje 0,51 promil alkohola u krvi.

Izrečena mi je kazna od 1000,00 kn + 80,00 kn trošak postupka. Naravno da sam uložio prigovor u kojem sam kao olakotne okolnosti naveo da nikad nisam kažnjavan za alkohol, a u zadnjih 5 godina nemam ni drugih prometnih prekršaja.

Prigovor mi je odbijen i na presudu više nemam prava žalbe.

Kaznu ne želim platiti, pa me zanima da li ću biti pozvan na sud. Da li sud ide u ovrhu mojih računa ili mi izriče kaznu zatvora? Da li sam mogu izabrati da idem u zatvor umjesto da platim kaznu? Koliko sada iznosi dan zatvora i najvažnije - da li ide u dosje da sam bio u zatvoru?

Unaprijed se zahvaljujem na velikoj pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jednostavno ne mogu vjerovati da kazna nije umanjena...

Koncentracija alkohola smješna, 0,01 više od dozvoljenog...

Cirkus...

Žalbe na tu presudu nema, ali postoji mogućnost ulaganja izvanrednog pravnog lijeka, ukoliko postoje novi dokazi ili sl...

Ukoliko ništa od toga: Naplata kazne eventualno dogovoriti plaćanje na 2-3 rate, ukolko se ne plati, šalje se na poreznu upravu da oni naplate, tek nakon toga dolazi u obzir zatvor (300 kuna=1 dan zatvora).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam dobro shvatila dobili ste Prekršajni nalog, uložili prigovor, odbijen je. Sada sud presudu dostavlja vama i policiji. Policija daje Nalog za ovrhu poreznoj upravi da u roku od godine dana izvrši prisilnu naplatu, koju ova u pravilu rijetko izvršava. Tek ako prisilna naplata ne uspije nakon godine dana, policija od suda (prekršajnog) traži izvršenje kazne. tada dobivate Rješenje o zamjeni te novčane kazne zatvorom (četiri dana) i na to imate pravo žalbe 3 dana, ali ne više na činjenični opis (kriv sam ili nisam), već eventualno na urednost dostave ili ako u rješenju piše krivi broj dana zatvora.Ovo ne ulazi u dosje (koliko znam) jer nije to kazna zatvora već zamjena za novčanu kaznu (supletorni zatvor). Otprilike godinu i pol možete se opustiti i malo pripaziti da opet ne zgriješite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Postovanje

Dobio sam poziv na rijesenje o zamjeni novcane kazne kaznom zatvora u trajanju od 12 dana jer sam prije 2 godine upravljao motorom bez vozacke dozvole .s obzirom da nisam to moga platit i s obzirom da sam dijabeticar tesko reguliran uz pomoc majke sta sam naveo u zalbi da li je moguce da tu zalbu prihvati ili sta (jel se dijabetes uzima u obzir kod pisanja te zalbe ) i jako teska fin.situacija .Hvala :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čim se došlo do zamjene novčane kazne u zatvorsku, presuda je pravomoćna i više nema nazad.

 

Zastara nastupa nakon proteka treće godine od pravomoćnosti.

 

Kazna se mora platiti ili odslužiti zatvorom, a dovođenje na odsluženje zatvorske kazne će se odgađati do zastare samo ako bi dovođenje okrivljeniku znatno narušilo zdravstveno stanje.

 

Policajci će postupati po svojoj procjeni, a vi u svakom trenutku bilo u policijskoj postaji ili zatvorskoj jedinici možete tražiti liječničku pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slijedi dovedbeni nalog, policija će vas prisilno dovesti u zatvor, a vi će te imati prilike tražiti liječničku pomoć.

 

Liječnik će biti iz službe hitne pomoći, na brzinu će vas pregledati i spasiti će vas samo ako budete u teškom, skoro pa umirućem stanju. Zatvori su puni dijabetičara koji uredno odslužuju svoje kazne.

 

Ne igrajte na tu kartu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, to na sudu neće proći ali bi moglo kod policije.

 

Lijepo zamoliti policajca da sačeka 1-2 mjeseca, zamoliti ga da vam da uplatnicu ili prepišite novu uplatnicu sa 3 listica i kad idući put dođe dajte mu dokaz da ste platili.

 

Neće to ići tako brzo, ako vi stvarno imate namjeru to platiti sakupiti će te vi novce i prije dolaska policije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...
  • 1 godina kasnije...

Pozdrav ljudi, imam i ja sličnu situaciju ali treba netko pametniji od mene da mi pomogne, pošto ja očito slabo razumijem to njihovo hrvatsko pismo na http://www.zakon.hr/z/52/Prekr%C5%A1ajni-zakon

Evo napokon mi uručili rješenje koje je napisano 28.08.2012 kako mi zbog prekršaja počinjenog 10.09.2010 (a prekršajni nalog postao pravomočan 21.09.2010) novčanu kaznu od 2.000kn zamjenjuju zatvorskom od 7 dana. E sada ja sam čitao i čitao članak ''Zastara izvršenja prekršajnopravnih sankcija, tijek i prekid zastareČlanak 14'' no neke stvari me i dalje bune. Gledam znači zastaru na izvršenje. Dali se ova zamjena novčane za zatvorsku pisana 2012g smatra ''radnjom nadležnog tijela poduzetoj radi izvršenja kazne ili primjene druge prekršajnopravne sankcije'' i zastara se tu prekida i 2g počinju ponovno teči, s tim da nakon 3g obavezno nastupa zastara? Koliko sam ja shvatio imaju vremena do 21.09.2013 da me strpaju u zatvor ili nastupa zastara. Plz nek mi netko to malo pojasni, i neka mi kaže na koju foru/članak da zatražim rad za opče dobro, za svaki slučaj jer nije mi baš milo da mi kucaju na vrata svaki dan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija