Jump to content

međunarodno vjenčanje sa Filipinkom u Hrvatskoj


bradingho

Preporučene objave

Nakon što je moja djevojka filipinka bila dva puta u Hrvatskoj, te ja jednom na Filipinima, kojom prilikom smo začeli i djete, ja sam se vratio u Hrvatsku,s dogovorom da se ona vrati kada porodi bebu. Rodila je sredinom osmog mjeseca 2010, sada nas interesira, koje papire mora ona izvaditi a koje ja, da bi se oženili u hrvatskoj i da bih ja mogao priznati svog sina. Akošto znači, u mirovini sam i invalid domovinskog rata.

ovo je jako ozbiljno i željeli bi što prije započeti taj proces.

Hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav i cestitke za sina!

Ja sam se isto ozenio iz inozemstva, konkretno iz Armenije, samo sto moja nije bila trudna kad smo se vjencali.

Neznam za sina, bojim se komplikacija posto je rodjen tamo, a mozda ih i nebude, ali za zenu-tesko.Mozda je dijete olaksavajuca okolnost,nadajmo se da je.

Ja sam bio Armeniji dva puta. Kad sam se vratio u RH otisao sam u policiju, odjel za strance i oni su mi rekli da mi je jednostavnije da se tamo vjencamo zbog jezika, jer u RH je potreban sudski tumac. Neznam dali bi priznali spanjolski za Filipine, jer ni za Armeniju nisu htjeli priznati ruski iako ga svi govore tamo, a u RH ne postoji sudski tumac za armenski, a nevjerujem ni za filipinski. Jos jednom ponavljam da vjerujem da je dijete olakotna okolnost, ali uopce gdje je ona dobila vizu za Hrvatsku. Ludnica je preslaba rijec za ono sto sam ja prosao sa zenom.

Ja sam radio u Njemackoj za hr firmu,hrvatskog veleposlanstva nema u Armeniji,nadlezno je za Armeniju i Gruziju HR.veleposlabstvo u Ateni, a za Atenu im treba viza.Pa grci nisu ispostovali obecanje, nego su joj dali vizu 5 dana kasnije, a avion za Atenu ide jednom tjedno iz Armenije tako da mi je i avionska karta propala(vracen djelomicni iznos).

Onda smo isposlovali da sa tom grckom vizom posto je shengenski prostor dodje u Ljubljanu preko Moskve avionom i onda je dobila turisticku vizu u HR.veleposlanstvu u Ljubljani s kojom je i usla u RH.

Svu papirologiju zapocelo je hrvatsko veleposlanstvo u Ateni jer zena je poslala sve potrebne papire postom, a onda su oni te papire poslali u policiju u RH. Procedura je u RH trajala mjesec dana uz provjere policije,a kad je proces okoncan dobili smo uputstvo da trebamo ici u Atenu u Hrv. veleposlanstvo po prvi privremeni boravak. Na to sam ja poslao pismenu molbu min.vanjskih poslova i oni su dozvolili da se zbog visine troskova i udaljenosti boravak izda u RH.

Sto se njih dvoje tice za vizu za RH potrebno je putno zdravstveno osiguranje nabarem 3 mjeseca.

Ona treba sve dokumente prevesti na jedan od jezika za koji postoje sudski tumaci u RH tako da se moze prevesti sa tog jezika na hrvatski.

Ja sam u Armeniju nosio slobodni list plus ovjereni prijevod na engleski i potvrdjen sa "apostille", te normalno putovnicu. I engleski prijevod i putovnicu smo morali prevodit na armenski,a kad smo se vjencali sve papire smo morali prevodit sa armenskog na engleski te u RH sa engleskog na hrvatski. Jedina je olakotna okolnost bila to sto smo se tamo uspjeli vjencat tako da je ceremonija bila na armenskom, a kad me je maticarka pitala uzimam li nevjestu za zenu da mi je zena to pitanje prevela na engleski, a ono "yes" su i oni razumili.

Neznam hoces li biti zadovoljan sa odgovorom, ali nadam se da ce ti se procedura ublaziti u odnosu na mene.

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oženio sam Filipinku prije mjesec dana i nadam se da ćeš i ti uspjeti(mogli bi se i upoznati da se njih dvije druže kasnije :) )Ovakva je procedura. Ona je došla ovdje na turističku vizu jer Rh nema zaručničke vize. U Filipinima je podigla svu potrebnu dokumentaciju koja mora proći postupak pune legalizacije. Najprije podiže papire u njihovom matičnom uredu, onda ih mora ovjeriti u NSO( nacionalni ured),zatim ovjera u DFA(ministarstvo vanjskih poslova Filipina),nakon toga mora poslati papire u Ambasadu u Beč koja mora izdati Legal of capacity(priznanje da je slobodnog bračnog statusa i da će Filipini priznati brak sklopljen u Rh).Nakon toga mi je Filipinska ambasada izašla u susret i poslala sve papire poštom tu u Rh. Zadnja nadovjera je u našem ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu. Nakon toga odeš kod matičara koji će ti reći koje papire moraš prevesti s engleskog na Hrvatski kod ovlaštenog sudskog tumača. Matični ured osigurava prevoditelja koji mora biti prisutan na ceremoniji. Nakon toga odeš u policiju i zatražiš zahtjev za prvi privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji sa hrvatskim državljanom. Mi smo trenutno predali papirologiju i čekamo rješenje. Ovo je uglavnom ukratko, za sve detaljnije informacije možeš me kontaktirati na privat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako mi je drago da sam naletio na ovaj topic. Naime mi smo tek počeli skupljat dokumente tako da svaki vaš komentar dobro dođe.

Znači u Hrvatsku se može ući i sa turističkom vizom, te se vjenčat tu te zatražit privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji sa hrvatskim državljanom? Jer su meni u MUP-u prodali priču da to treba slat sve dokumente vezano za privremeni boravak u konzulat u Manilu koji šalje dalje u ambasadu u Jakarti.

Uglavnom zanima me kako proces ide. Da li je možda lakše oženit sa u Manili pa predat zahtjev tamo ili? Jer pretpostavljam da će nakom promjene imena bit i problema sa putovnicom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Skupi svu potrebnu dokumentaciju za brak i zaobiđi Jakartu. Matični ured,nso,dfa,Filipinska ambasada u Beču, ministarstvo vanjskih poslova u Zagrebu. Kad imaš sve nadovjereno kreni u zahtjev za vizu,koji predaš u našem konzulatu u Manili. U jamstvenom pismu slobodno se izjasni da je u pitanju zaručnica i da dolazi u posjetu. Sve se rješava DHL-om, ne mora ona ići u Jakartu. Kad dobije vizu neka dođe ovdje i oženite se, te imaš pravo na hitni postupak zahtjeva za privremeni boravak u policijskoj upravi po mjestu boravka, a u svrhu spajanja obitelji. Ja sam predao 1.09 i 10.09 je rješenje bilo gotovo, danas smo primili poštom obavijest da možemo doći u mup da nam zalijepe naljepnicu u putovnicu. Prošli smo kompletnu proceduru pa ako imaš ti ili bilo tko kakvo pitanje mogu pomoći detaljno putem emaila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

ja sam se s filipinskom državljankom vjenčao 15 kolovoza 2010 ove godine u Hong kongu pošto su oni za razliku od Filipina potpisnici haške konvencije gdje se priznaje apostil. da bih ja i moja supruga došli u hrvatsku. bili su nam potrebni slijedeći papiri koje smo poslali u Jakartu-indonezija:

1. policijski dosje da nije kažnjavana

2. pdf dokument

3. originalnu njenu putovnicu

4. kopiju njenu putovnice

5. putničko zdravstveno osiguranje

6. jednu fotografiju mjere 1:5*3:5 c.m

7. formular za vizu

8. i morali smo platiti samo 24$ za troškove

pošto je viza za hrvatsku bila besplatna i njen početak je bio 15 rujan ove godine i ta turistička viza sada vrijedi do 31 prosinca ove godine!

 

a kada smo došli u hrvatsku 23 rujna mi smo se u roku 24 sata odmah morali prijaviti u najbližu policijsku postaju gdje smo rekli da smo došli u hrvatsku s ciljem da živimo u hrvatskoj budući da smo se 15 kolovoza vjenčali u Hong kongu i na to je policijski službenik nas upitao na kojoj ćemo adresi živjeti i tko garantira da možemo na toj adresi živjeti?! kada smo to riješili moja supruga je dobila dokument o mjestu prebivališta kojeg uvijek mora imati uz sebe! a nakon toga su nam rekli da moramo prevesti 1. njen policijski deklaracija na hrvatski jezik 2. i naš vjenčani list u čemu nije bilo problema jer je to bilo na engleskom jeziku! a uz to sam ja još u policijsku postaju morao dati slijedeće potvrde:

1. potvrdu o zaposlenju

2. potvrdu o mom prihodu

3. izjavu kod javnog bilježnika da ću se brinuti o njoj

4. izjavu da može stanovati na određenoj adresi (što može uraditi i jedan od roditelja)

5. originalnu domovnicu

6. kopiju domovnice

7. kopiju osobne karte

8. kopiju njenog trenutnog prebivališta

9. kopiju njene putovnice

10. kopiju njene vize izdane u Jakarti-Indonezija.

kada smo sve te dokumente sakupili najprije smo išli u matični ured po mjestu stanovanja da naš brak bude registriran i u republici hrvatskoj, gdje smo dobili hrvatski vjenčani list, a nakon toga smo s svim tim dokumentima trebali otići u policijsku postaju (u dugom selu) gdje su nas nakon toga uputili u zdravstveni fond s dokumentom o traženju zdravstvene njege i trenutnog prebivališta, tu je ona morala potpisati jedan dokument. nakon čega smo se vratili u policijsku postaju gdje su nam rekli da smo s procedurom završili i da sada oni moraju raditi razne pretrage kako bi moja supruga dobila vizu za trenutno prebivalište (koju bi prema policijskom službeniku trebali vaditi 6 puta u idućih 5 godina, nakon čega tražimo

njezino državljanstvo, i nakon toga vadimo njene nove hrvatske dokumente)! u roku 7 dana na naša vrata pokucao je policijski službenik koji je imao osnovna pitanja: gdje smo se upoznali, koje jezike moja supruga govori, na kojem jeziku komuniciramo, koliko se dugo poznajemo i slično. a nakon toga je policijski službenik otišao i nitko više nije kod nas dolazio niti je s nama komunicirao! da bio ja jučer zajedno s suprugom otišao u policijsku postaju i pitao u vezi naše situacije kod vađenja vize za njen privremeni boravak u hrvatskoj. na to smo dobili odgovor da je procedura u toku i da za takvu proceduru treba od jednog mjeseca i možda malo duže!

TAKO DA ME SADA ZANIMA DALI JE NETKO PROŠAO TAKVU PROCEDURU I KOLIKO JE DUGO MORAO ČEKATI ODGOVOR OD POLICIJSKE POSTAJE?

 

još bi za kraj želio dati uputstva šta je potrebno ako se netko želi vjenčati s nečijom državljankom u zemlji koja je potpisnik haške konvencije:

1. potvrdu o zaposlenju (koju vadimo u poduzeću ili u kompaniji u kojoj radimo)

2. potvrdu o prihodima (koju vadimo u poduzeću ili u kompaniji u kojoj radimo)

3. izvod iz matice rođenih (koju vadimo u općini u kojoj smo rođeni)

4. kopiju putovnice

5. potvrdu o mjestu prebivališta (koju vadimo u policijskoj postaji)

6. potvrdu o slobodnom bračnom stanju (koju vadimo u općini u kojoj smo rođeni)

svi ti dokumenti moraju najprije biti potvrđeni od strane javnog bilježnika a nakon toga moraju dobiti apostil kako bi vrijedili u stranoj državi. (ja sam u svom slučaju u Hong kong poslao te dokumente u kopijama s apostilom, a originale za svaki slušaj ponijeo s sobom za koje me nitko nikada nije pitao)

 

UKOLIKO IMATE DODATNIH PITANJA SLOBODNO MI SE OBRATITE NA MOJ EMAIL: okunscak2009@gmail.com

 

SAMO DA KAŽEM DA SAM JOŠ PRILIKOM SAME CEREMONIJE VJENČANJA 15 KOLOVOZA U HONG KONGU MORAO TRAŽITI DVA VJENČANA LIST PREMA UPUTSTVU IZ HRVATSKE AMBASADE U JAKARTI-INDONEZIJA! I TA DVA VJENČANA LIST SU BILA GOTOVA ZA NEKIH DVA TJEDNA KADA SAM TE DOKUMENTE ODNIO KOD JAVNOG BILJEŽNIKA A NAKON TOGA I URED ZA APOSTIL KAKO BI DOKUMENTI BILI VALJANI! A U MEĐUVREMENU SAM U HONG KONGU POSJETIO FILIPINSKO VELEPOSLANSTVO GDJE SMO REGISTRIRALI BRAK I U FILIPININAMA!

A NAKON TOGA JE MOJA SUPRUGA MORALA OTIĆI U MANILU-FILIPINI PO NJEZIN POLICIJSKI DEKLARACIJU I NJEZIN PDF KOJU SU TRAŽILI S APOSTOLOM I JOŠ NEKIM DODATNIM ELEMENTIMA, BUDUĆI DA FILIPINI NISU POTPISNICI ŽENEVSKE KOVNICIJE!

to je bilo zaboravljeno napisati uz dugo objašnjenje koje sam ja napisao na ovo referadomsko pitanje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SAMO DA KAŽEM DA SAM JOŠ PRILIKOM SAME CEREMONIJE VJENČANJA 15 KOLOVOZA U HONG KONGU MORAO TRAŽITI DVA VJENČANA LIST PREMA UPUTSTVU IZ HRVATSKE AMBASADE U JAKARTI-INDONEZIJA! I TA DVA VJENČANA LIST SU BILA GOTOVA ZA NEKIH DVA TJEDNA KADA SAM TE DOKUMENTE ODNIO KOD JAVNOG BILJEŽNIKA A NAKON TOGA I URED ZA APOSTIL KAKO BI DOKUMENTI BILI VALJANI! A U MEĐUVREMENU SAM U HONG KONGU POSJETIO FILIPINSKO VELEPOSLANSTVO GDJE SMO REGISTRIRALI BRAK I U FILIPININAMA!

A NAKON TOGA JE MOJA SUPRUGA MORALA OTIĆI U MANILU-FILIPINI PO NJEZIN POLICIJSKI DEKLARACIJU I NJEZIN PDF KOJU SU TRAŽILI S APOSTOLOM I JOŠ NEKIM DODATNIM ELEMENTIMA, BUDUĆI DA FILIPINI NISU POTPISNICI ŽENEVSKE KOVNICIJE!

to je bilo zaboravljeno napisati uz dugo objašnjenje koje sam ja napisao na ovo referadomsko pitanje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

želio bi pozdraviti sve.

trebam par savjeta i pomoć, moja zaručnica je sa filipina,i trebao bi savjet koje ona dokumente treba ovdje da bi se vjenčali i da brak bude legalan u hrvatskoj i na filipinima.

javite mi se na moj mail i isto tako bi mojoj zaručnici bilo drago upoznati druge filipinke u hrvatskoj.

 

salamat (hvala)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...
  • 1 godina kasnije...

Postovanje i cestitam na sretnom braku:)

Znanima me sto trebamo upisati u pozivnom pismu da bi mi zarucnica ( filipinka) dobila vizu za Hrv. I dali ona mora doci ovdje kao turista . Izvadili smo i ovjerili sve dokumente potrebne za brak .

 

1. Zaručnica/zaručnik sa Filipina treba na Filipinima izvaditi i ovjeriti sljedeće (tzv red ribbon ovjera):

• Rodni list/izvadak iz matice rođenih ovjeren od National Statistics Office (NSO) i Department of Foreign Affairs (DFA)

• Potvrda da nema zapreka za sklapanje braka i da će taj brak biti priznat na Filipinima ovjerena od NSO i DFA

 

Medjutim ambasada u Jakarty je odbila njenu vizu razlog je jos nejasan:(

 

Drugim rijecima ne znamo kako da napisemo pisma i gdje smo pogrijesili ..i sad nam je propala karta pa pokusavamo ponovo .. Ali neznamo gdje smo pogrijesili .

Imate li neki primjer koji mozemo pratit jer ovo nam je prvi put da se susrecemo sa vizom .

Ps ( sreli smo se preko fb i htjeli bi legalizirati nasu vezu brakom)

Hvala .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje,

 

Imam pitanje u vezi dolaska djevojke (zaručnice) iz Filipina u Republiku Hrvatsku.

 

Dakle, upoznao sam djevojku sa Filipina i želio bi da dođe u Hrvatsku gdje bi se i vjenčali. Zanima koja je procedura za njezin dolazak i vjenčanje u Republici Hrvatskoj?

Unaprijed hvala.

 

Pozdrav !

 

I ja sam jedan od sretnika koji sada treba pomoc u vezi zarucnice sa Filipina .

Sta treba upisati u pozivnom pismu na njezin dolazak . Turista i da li uopce napenuti da mi je zarucnica ?

Vec smo probali i viza joj je odbijena ali nam nezele reci sta smo pogrijesili .

Unaprijed hvala i puno srece

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakako da je turist i daj bankovnu garanciju da imaš love da je možeš uzdržauat dok je tu kao turist.Dolazi u privatan posjet.Kad dođe moraš bit spreman da matičar riješi sve brzo da joj ne istekne viza.

A i poslije za boravak ti treba dokaz da imaš love.

Misliš da je to prva zaručnica koja odande dolazi radi boravka u eu pa da su zato odbili vizu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakako da je turist i daj bankovnu garanciju da imaš love da je možeš uzdržauat dok je tu kao turist.Dolazi u privatan posjet.Kad dođe moraš bit spreman da matičar riješi sve brzo da joj ne istekne viza.

A i poslije za boravak ti treba dokaz da imaš love.

Misliš da je to prva zaručnica koja odande dolazi radi boravka u eu pa da su zato odbili vizu.

 

Znaci napomenuti da mi je zarucnica , dolazi kao turista , i osobno garantirat da ce napustiti Hr kada joj viza istekne.

Za uzdrzavanje garantiram kao sponzor za sve .

Za njezin smjestaj sam otisao u policiju i dobio papir o svom prebivalistu na temelju vjencanja .

( jel to ok razlog ili posto dolazi kao turista da unesem nesto drugo )??

Hvala na brzom odgovoru :)))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nećeš napominjat da je zaručnica niti davat bilo kakav papir gdje se spominje vjenjčanje.

Ionako vode evidenciju tko je tražio vizu i zašto je odbijena.

Ionako sumnjaju da ona dolazi samo radi dobivanja eu dokumenata.

 

Ok znaci zeznuo sam situaciju.. Ali ako sad ne napomenem da mi je zarucnica ( iako je ) onda ce tek biti summnja .

U stvari treba mi pomoc i to gadno !

Sta kako i gdje .

Sta da stavim u pozivno pismo i kako da sve to upakiram u "dobrodosli u Hrvatsku "

 

Hvala na pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napiši ponovo da je zaručnica pa gotovo.Ako si napisao prije da dolazi kao turist a priložio dokumente za brak normalno da su odbili.

 

Tu imaš pisma za ispunit

http://www.mvep.hr/files/file/obrasci/JamstvenoPismoFizickaOsoba.pdf

 

a može i on line

https://crovisa.mvep.hr/

 

sve potrebno je tu

http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/postupak-izdavanja-viza/dokumentacija-uz-zahtjev/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mogu a da ne primjetim apsurdnost propisa prema kojima se potpuno besmisleno maltretira ljude u ovakvim situacijama.

Dok istovremeno EU preplavljuju milijuni 'izbjeglica' koji jednostavno bace dokumente (ali ne i svoj smartphone!) , budu dočekivani velikim natpisima 'Wilkommen' i smješteni u prihvatne centre - da bi se slijedeći dan žalili kako imaju u sobi samo stari tv, spori internet i da dobivaju premalo novca za cigarete.

 

Za takve useljenike (jer to zapravo i jesu) države snose sve troškove, a za ovakve slučajeve građanin privatno jamči za sve, i to opet nije dovoljno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Prije svega pozdrav svima! Vidim ima nas koji ili imamo ili bi htjeli žene filipinke. Ovako zapravo ja sam zasad u samome početku kaj se svega tiče. Upoznao sam curu preko fb i sve super pričamo preko skypea čujemo se svaki dan. Planiram otići u travnju kod nje u Manilu ostao bih tamo oko 2 tjedna vratio se kući. Nakon toga mislio sam da ona ostavi posao koji ima tamo i dođe živjeti ovdje, ali ne u Hrvatsku jer mislim da ću iduće godine raditi u njemačkoj. Ja bi bio tamo prijavljen na poslu pa na nekoj adresi tako da bi imao opravdanja da i za nju dobijem boravišnu dozvolu. Mislio sam ako neću moći tamo da se prijavi da ju prijavim ovdje u hrvatskoj s obzirom da sam vlasnik nekretnine pa nisam vidio razloge da nebi dobila boravišnu dozvolu s obzirom da je sve zbrinuto. Međutim ovo kaj sam dosad pročitao stvarno mi izgleda komplicirano. Mislim uvjeti kao da dovodim teroristu a ne curu koja će mi biti žena i s kojom mislim osnovati obitelj. Zato bih vas molio neke savjete npr. može li uopće dobiti kakve papire da može duže ostati ovdje ako nismo vjenčani i jel bolje da rodi dijete ovdje ili na filipinima? Molim vas ako može pokoji savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Čitam ovaj thread jer kako me ne tako davno nakon 30 godina braka ostavila supruga tako sam u potrazi za novom srećom i ja naletio na jednu FIlipinku, toplo se nadam moju buduću novu suprugu. Vrlo skoro bi trebala doći u (turistički) posjet, još koji dan dok ne dobije putovnicu (prvi put putuje izvan Filipina) a onda, naravno, kreće u postupak dobivanja vize. Prije nego što sam naletio na ovaj thread pisao sam filipinskom konzulatu s općim upitom što je potrebno za vjenčanje s Filipinkom ovdje. Sve kao što su neki već i napisali: izvod iz matične knjige rođenih ovjeren od NSO i DFA plus CLCCM. Kako moj razvod još nije punomoćan tako neće biti nikakvog vjenčanja tijekom ovog prvog posjeta, ali u nekoj doglednoj budućnosti hoće, prilično sam siguran u to. Ukoliko bude potrebno tj. ako bude kakvih problema u skupljanju papira, spreman sam i zapaliti do FIlipina i tamo se vjenčati. Ono što me zabrinulo vezano uz ovaj prvi, turistički posjet je odgovor na moj mejl koji sam dobio od konzulata:

 

"Poštovani,

 

Što se tiče dolaska u Hrvatsku Vaše prijateljice/djevojke, svakako Vas želim upozoriti na rigoroznost filipinske imigracijske službe,

 

čak i unatoč posjedovanju sve potrebne dokumentacije (posjedovanje vize nije garancija ulaska u odredišnu zemlju) pa Vas molim

 

da se dobro informirate.

 

Pismo tzv. Affidavit of Support je poželjno da pošaljete svojoj djevojci (ponavljam, ni ono često puta nije dovoljna garancija), a u sljedećem e-mailu

 

ću Vam poslati proceduri i obrazac te također i proceduru za vjenčanje u Hrvatskoj.

 

Što se tiče čina posvojenja, molim da relevantne informacije potražite na niže navedenom linku Inter-Country Adoption Board-a

 

http://www.icab.gov.ph/

 

Koliko je meni poznato, nije potrebno prijaviti boravak za ovu vrstu posjete, no molim Vas da provjerite u MUP-u.

 

Srdačan pozdrav".

 

Naravno da ću joj poslati jamstveno pismo, ali me prilično zabrinuo tekst da "viza i jamstveno pismo ČESTO nisu garancija ulaska u odredišnu zemlju /čitaj EU/..." Toplo se nadam da nije tako, uostalom kakve veze s time ima Filipinska IMIGRACIJSKA služba, kaj nismo mi odn. EU ti koji odobravamo ulazak??????

Ima li možda netko kakva relativno svježa (negativna) iskustva s dolaskom filipinskih državljanki ovdje? Hvala unaprijed.

Zaboravih spomenuti, ona je samohrana majka 4-godišnje djevojčice, pretpostavljam da samo vjenčanje nije dovoljno nego moram i zakonski je posvojiti, ima li tko kakvih iskustava, savjeta i linkova na tu temu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Namjeravam se uskoro ozeniti sa Filipinkom.  Ona je krenula u prikupljanje dokumentacije.  Napravila je putovnicu I sada ceka da joj bude gotova. Kada joj putovnica bude gotova traziti če vizu za privatni posjet. Podignuti izvod iz matične knjige rođenih, i dokaz da nije oženjena i to dvoje ovjeriti kod njih (NSO i DFA) i kad dode ovdje traziti od ambasade u Beču dozvolu da se ozeni u Hrvatskoj. Nadam se da je to sve barem sam ja tako to razumio. Ako grijesima molio bih da me ispravite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav svima!

djevojka mi je sa Filipina, ali radi u Maleziji. Dali je moguce da ona skupi sve potrebne papire, ja skupim sve potrebne papire i vjencamo se u Indoneziji gdje nam u jakarti odmah izdaju vizu za nju na temelju vjencanog lista? Trazim neki najjednostavniji nacin, da ne traje mjesecima. Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 2 godina kasnije...
  • 1 godina kasnije...
Dana 13. 09. 2010. u 19:26, patrick313 je napisao:

Oženio sam Filipinku prije mjesec dana i nadam se da ćeš i ti uspjeti(mogli bi se i upoznati da se njih dvije druže kasnije :) )Ovakva je procedura. Ona je došla ovdje na turističku vizu jer Rh nema zaručničke vize. U Filipinima je podigla svu potrebnu dokumentaciju koja mora proći postupak pune legalizacije. Najprije podiže papire u njihovom matičnom uredu, onda ih mora ovjeriti u NSO( nacionalni ured),zatim ovjera u DFA(ministarstvo vanjskih poslova Filipina),nakon toga mora poslati papire u Ambasadu u Beč koja mora izdati Legal of capacity(priznanje da je slobodnog bračnog statusa i da će Filipini priznati brak sklopljen u Rh).Nakon toga mi je Filipinska ambasada izašla u susret i poslala sve papire poštom tu u Rh. Zadnja nadovjera je u našem ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu. Nakon toga odeš kod matičara koji će ti reći koje papire moraš prevesti s engleskog na Hrvatski kod ovlaštenog sudskog tumača. Matični ured osigurava prevoditelja koji mora biti prisutan na ceremoniji. Nakon toga odeš u policiju i zatražiš zahtjev za prvi privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji sa hrvatskim državljanom. Mi smo trenutno predali papirologiju i čekamo rješenje. Ovo je uglavnom ukratko, za sve detaljnije informacije možeš me kontaktirati na privat.

Volio bi upoznati lijepu i finu Filipinku . Koji je najbolji nacin da bude sto sigurnije i da stupim u kontakt sa normalnim Filipinkama koje zele iskren brak

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija