Jump to content

Tele2 pred ovrhu-pomoć molim!


sanyy27

Preporučene objave

Poštovani!!!!!!!!

 

Prije 2 god sklopila sam ugovor s Tele 2 operaterom u vezi mobilnog aparata u tarifi 150,ok sam radila sve je uredno plaćano iako sam ja i u međuvremenu uzela stick za korištenje mobilnog interneta isto na 2 godine u tarifi 125 kn 1 gb. Rečeno mi je na prodajnom mjestu da ti računi nisu povezani i da mogu posebno plaćati net,a posebno pretplatu na mobitel. Kada su počeli stizati računi sve je pisano na istoj tiskanici i sve se moralo odjednom plaćati,za reklamaciju je bilo kasno,a kasnije su me iskopčali. Dug su prodali tvrti COFACE koja se bavi potraživanjima dugova,s time da me nisu ni obavjestili,tj TELE 2 operater me nije obavjestio. COFACE je par puta zvao na moj privatni broj da se to podmiri,no ja sam nezaposlena i nisam imala odakle to platiti. No prije par dana stiže nova omotnica i firma-tvrtka PRIMA SOLVENT,ILICA 109 je otkupila dug od COFACEA. Mislim da li je to moguće i da li ja imam pravo žalbe,jer sam čula,sada da li je to u POTROŠAČKOM KODU ili nekoj drugoj emisiji bilo,da ja mogu nakon god dana od iskopčanja tih usluga uložiti žalbu da se to više ne može naplatiti ili sam ja krivo informirana???? Molim odgovor da znam kako postupiti. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

živciraj se tek kad dobiješ od javnog bilježnika rješenje za ovrhu.

na rješenje pisati žalbu i osporavati potraživanje u cijelosti.

obratiti pozornost kada je javni bilježnik zaprimio zahtjev za ovrhu .

 

zastara potraživanja za telefon je godinu dana (za svaki račun).

 

u žalbi istaknuti zastaru potraživanja

sud nepazi na zastaru po službenoj dužnosti

moraš se na nju pozvati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je pokrenut postupak onda nema zastare. A ustupanje duga tj. potraživanje duga drugoj tvrtki je legalno i po zakonu. Bolje to platiti jer si samo stvaraš dodatne troškove. Javiš se tvrtki koja je preuzela dugovanje (Prima Solvent) i s njima se dogovoriš o obročnoj otplati. Platiš u nekoliko rata, iako neće odmah na to pristati ali čim nešto platiš neće ti ići daljnje utuživanje. Ukoliko odmah u cijelosti platiš dug postoji mogućnost da ti 30% duga oprosti. To ti neće nitko reći ali pouzdano znam da se može i to dobiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija