Jump to content

molba za nastavak ispita


mukomoja

Preporučene objave

  • 4 tjedna kasnije...

O da!Prošla sam kroz to nedavno.I ja sam bila bolesna.Zakon kaže u slučaju bolesti ili drugog opravdanog razloga...,no bila sam odbijena.Na prigovor sam dobila rješenje nakon mjesec dana(ZUp kaže 8 dana je rok za rješenje po prigovoru).Odbili su me.Nije se radilo o teškoj kroničnoj bolesti(to je razlog doslovce)Sve contra legem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijatelju su mi dopustili bez problema, imao je samo, kako kaže, "dobar" nalaz. Tako da je moguće da se to možda gleda po sistemu ovome ću dopustit ovome neću pa tko

ima više sreće..

Zanima me samo ako se podnese takva molba i bude odbijena, jeli pridržavam pravo na izlazak u ovom roku u terminu koji mi je određen ili...odnosno, gubim li išta pokušajem slanja molbe...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U rješenju na molbu za nastavak ispita odbili su me iz razloga što se ne radi o teškoj kroničnoj bolesti.Iz toga proizlazi da uvažavaju molbu jedino u tom slučaju.Ako te odbiju imaš pravo na prigovor,a odbiju li ga, pravo na tužbu Upravnom sudu.U tom slučaju vračaju te na početak i ponovo pišeš pismene radnje.Rok od 4 mjeseca za prijavu ispita teče od dana kada si odbijena rješenjem,budući da se računa da si tog dana pala na usmenom.Užas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne,ne...kako sam prošla svu tu proceduru stvari stoje ovako; smatra se da ispit nisi položio onaj dan kad si trebao izići a nisi jer si tražio odgodu zbog bolesti od koje si taj dan bolovao, znači meni je usmeni trebao biti 01.07. i odbijena mi je molba za odgodu, pa ga od tog dana mogu izaći ponovno znači od 1.11, i treba sve ponovno odnosno ne važi mi položeni pismeni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, ako mi je recimo termin za usmeni 15.11 a ja molbu pošaljem 1.11 te mi odbijenica stigne prije 15.11, smatra se da sam danom primitka rješenja o odbijanju molbe pala na usmenom? Ako sam vas dobro razumjela...U tom slučaju bi slanje molbe bio rizik...ili se padom računa nedolazak na termin usmenoga bez obzira na odbijenu molbu...uh

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da neki nisu baš najbolje razumjeli ovu mogućnost koja nam je dana Zakonom o vježbenicima u pravosudnim tijelima i pravosudnom ispitu.

 

Prvo ću kopirati dio iz tog zakona koji regulira tu materiju.

 

 

Članak 30.

(1) Započeti ispit može se odgoditi ako je kandidat zbog bolesti ili nekih drugih opravdanih razloga spriječen nastaviti polaganje ispita.

(2) Rješenje o nastavku ispita donosi Ispitno povjerenstvo na molbu kandidata. Molba se podnosi u roku od 8 dana po prestanku razloga za odgodu ispita, ali najkasnije u roku od 3 mjeseca računajući od dana kad je kandidat trebao pristupiti polaganju pravosudnog ispita.

(3) Ako kandidat ne podnese molbu za nastavak ispita u roku iz stavka 2. ovoga članka ili ako mu je molba odbijena, smatra se da ispit nije položio.

(4) Protiv rješenja Ispitnog povjerenstva iz stavka 2. ovoga Zakona kandidat može uložiti prigovor u roku od 3 dana ministru nadležnom za poslove pravosuđa.

 

 

Važno je napomenuti da se ova molba zove Molba za nastavak ispita, a ne za odgodu. Dakle, to je situacija povrata u prijašnje stanje o kojoj toliko učimo pripremajući se za ovaj ispit.

 

Naravno da se ona odbija ako je zatražena unaprijed i ako se ne radi o nekoj kroničnoj bolesti jer bi se inače jako zloupotrebljavalo to pravo. Ako im se i odbije molba, takvi kandidati zapravo nisu ništa izgubili jer i dalje mogu pristupiti usmenom dijelu ispita...

 

Druga stvar je ako je kandidat baš tog dana bolestan pa nije sposoban izaći na ispit ili je zbog drugih razloga spriječen. Budući da se nije pojavio na usmenom dijelu ispita, on je zapravo već pao ispit. E sad dolazimo do biti ovih gornjih odredaba... Takvom kandidatu se onda omogućuje da nastavi ispit odnosno da mu se odgodi usmeni dio ispita, naravno samo u slučaju ukoliko su stvarno postojali opravdani razlozi za nedolazak na ispit te ako je podnio molbu za nastavak ispita u danim rokovima. Ovo je dakle dosta riskantno i praktički eliminira one koji bez pravih razloga žele odgoditi ispit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...
  • 1 godina kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija