Jump to content

Pauk bez kazne?


anonimno

Preporučene objave

Parkirao sam, po mom mišljenu na ispravnom mjestu u stambenom naselju pored svoje firme. Auto mi je podigao pauk (koji je vjerojatno došao na na poziv stanara koji se stalno bune jer parkiramo na njihovom ali oni parkiraju na našem pa nikom ništa ali to je druga tema). Podignem auto u Strojarskoj i daju mi ga uz uplatnicu za TROŠAK PREMJEŠTANJA VOZILA. Moram uplatiti 500 kn u roku 8 dana.

Moje pitanje glasi: KAKO JE MOGUČE DA MI NAPLATE SAMO TROŠKOVE PREMJEŠTANJA BEZ KAZNE. Naime, iz iskustva znam da se mora platiti posebno kazna policiji a posebno trošak pauka. Kako je moguće jedno bez drugog?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam imala isti slučaj, ali su meni uručili obje kazne u Strojarskoj. Naravno, na policijski nalog se žali u roku od 8 dana i napiši da nisi ti vozio auto a kada te pozovu na prekršajni sud, izjaviš da se ne sjećaš tko je vozio jer više osoba upravlja tvojim autom. Dobiješ na vremenu a možda ti sutkinja i ublaži kaznu. Paukovo premještanje vozila nema zastare, možeš malo odgoditi pomoću prigovora ali ćeš morati platiti kat-tad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pauk vam je digao auto temeljem odredbi zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. ne na temelju naloga policije već po zahtjevu vlasnika parkirališta. vjerovatno se radi o parkirališnom mjestu koje je u zakupu ili sl. kada ste podizali auto dali su vam zapisnik iz kojega se vidi tko je točno naložio premještanje pa njemu uputite i prigovor. ako ne piše pitajte zagreb parking.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vozilo mi je dignuto na nalog policije (tako piše). Međutim, mene buni što nisam dobio nikakvu kaznu već samo troškove premještanja.

P.S. Post

"o čemu ti pričaš... pa nije ratni zločin da nema zastare"

nisam ja napisao. I na forumima se treba obračat ljudima s poštovanjem (znači "Vi" a ne" ti").

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I na forumima se treba obračat ljudima s poštovanjem (znači "Vi" a ne" ti").

 

ma tko kaze? takva ustogljena i formalna komunikacija nije nuzna na velikoj vecini foruma i to nije nista novo vec je tako od kada je ovakvog oblika komunikacije uopce.

a u vezi tvog problema, sto se tice zastare, tocno je da postoji zastara i za troskove pauka, medjutim to nije ona zastara od 2 god iz prek. postupka ako se na nju mislilo. u vezi same osnove za premjestanje tvog vozila, glavno pitanje je je li mjesto s kojeg je izmjesteno tvoje vozilo javna cesta (u sirem smislu). ako je, onda bi doista morao dobiti i kaznu za pocinjeni prometni prekrsaj-nepropisno parkiranje pa ni meni nije jasno kako su ti ga digli bez toga... mozda naknadno dodje prekrsajni nalog na kucnu adresu vlasnika vozila, kada se to uopce dogodilo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je, kod nas u "sumama", pod cime vjerojatno podrazumijevas urbane dzungle, drzimo kako nepotrebno inzistiranje na usiljenoj formalnosti, suvisnim manirima i pretjeranoj servilnosti predstavlja oblik malogradjanstine, nesto poput onoga lijepo prikazanog u nusicevoj "g-dji ministarki". s druge strane, neformalna komunikacija medju ljudima koji pisu anonimano i koji se u pravilu ne poznaju osobno, lisena nepotrebnog persiranja, tituliranja i slicnih ceremonijala, a kakva komunikacija je uobicajena na i-netu, raspravi daje odredjenu dinamiku, zanimljivost i preglednost, a autoru posta omogucuje da jasnije i neposrednije izrazi svoje stavove... i konacno, ovo je moderirani forum, a jos nisam primijetio da bi netko bio upozoren jer se sugovorniku obraca sa "ti", sto bi po tvom shvacanju vjerojatno znacilo da si sad u onome sto ti nazivas "sumom", a znas onu "kad si u rimu ponasaj se..."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oprostite, ali ako ste pažljivo pročitali raspravu, ja sam samo naglasio da nisam autor određene poruke. I nisam reagirao na sljedeći post koji je samo izrekao svoje mišljenje. Svatko ima svoj stav i nije mi namjera nikome pametovati. Međutim, reagirao sam na post koji je upotrijebio puno "jače" i "šumskije" izraze u kritiziranju mene. Mislim da je autor sam o sebi puno više kazao od onoga što sam ja primjetio da je sigurno iz šume. Na kraju ću dodati nešto iz povijesti prava jer ovo je ipak pravni forum pa da se ne udaljimo od teme. Dakle, prije novokomponiranih vremena, je u Zagrebu vladao propis po kojem bi Vas žandar kaznio ako bi Vas slučajno čuo da psujete. Globa je bila novčana i ne baš beznačajna. 45-te godine "oslobodioci" iz šume dolaze i uvode druge običaje. Smiješno im je reći "Vi gospodine" nego upotrebljavaju izraz "ti druže". Ljude koji govore gospodine počinju nazivati građanima (naravno jer su iz šume) a da bi ih podcijenili, dodaju riječ "malo" pa se uvodi riječ "malograđanin", koja u biti znaći nešto drugo (onaj koji želi biti više od onog što jest).

I ne mislim da treba ljude kritizirati zbog toga kako se danas razgovaraju, nego samo naglašavam da se može i bolje, i da tome "bolje" treba težiti a ne se zadovoljiti sa postojećim. Dame i gospodo, sve Vas srdačno pozdravljam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne samo da ti post sadrzi ali valjda bas svu nedozvoljenu ad nekivrag argumentaciju nego ti mene uopce ne razumijes o cemu govorim: kada kazem i-net, onda mislim na mrezu racunala rasprostranjenih po *cijelom svijetu*, i kada kazem da je neformalna komunikacija uobicajena na i-netu, onda kazem da je to tako u cijelom svijetu, a ne u tvom selu malom. buduci da cijeli svijet nisu oslobadjali oslobodioci iz sume i da mu nisu nametali drugove umjesto gospode, pojma ja nemam o cemu ti pricas i koji te to kompleksi peru...

ali znam da stavljanje rijeci "oslobodioci" u kontekstu 45-e u navodnike predstavlja opasno koketiranje sa jednom od najbezumnijih zlocinackih ideologija koja je cijelom svijetu ukljucivo i ovu zemlju donjela toliko zla da se iskreno nadam kako sam nesto u ovoj tvojoj pricici krivo protumacio.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ne mislim da treba ljude kritizirati zbog toga kako se danas razgovaraju, nego samo naglašavam da se može i bolje, i da tome "bolje" treba težiti a ne se zadovoljiti sa postojećim

 

jos i ovo, tko to kaze da je to sto ti zagovaras bolje i zasto tako mislis? meni je npr. jednostavnije, efikasnije i zabavnije ovako kako i radim, ne zelim nikakve promjene i ne mislim da je tvoj prijedlog bolji od postojeceg stanja pa da bi mu "trebalo teziti", naprotiv.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija