Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
frishko

arbitration moot

Preporučene objave

Da li poslodavci stvarno cijene ovaj moot koliko se prica o tome ili je to zabluda?

Planiram se baviti trgovackim pravom, cak i otici u inozemstvo, a imam priliku ove godine otici na arbitration moot pa me zanima isplati li mi se? :misli:

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Moje misljenje kao studenta je da se isplati. Prije nisam tako mislila, no nakon razgovora s nekoliko kolega iz inozemstva koji jesu/ili su bili na razmjeni u Zg-u, promijenila sam misljenje. Recimo, Njemci imaju skroz drugacije koncipiran sustav studiranja prava nego mi ( oni smiju imati zakon sa sobom na ispitu :P,salim se malo...ali da, smiju). Konkretno, jedna kolegica iz Njem. mi je pricala kako se zapravo kod njihovih poslodavaca vise cijeni aktivnost na faksu (dakle mootovi, debate itd.) nego prosijek ili diploma u roku rokova. No, to je Njemacka a ne Hrvatska. No, opet - samo moje misljenje, ti se mislis baviti trgovackim pravom koje je recimo dosta orijentirano "na van" pa bi mozda i nasi poslodavci koji se time bave gledali na moot iz trgovackog kao neko korisno iskustvo odnosno barem neki doticaj s praksom prije samog pocetka rada. A i, ako imas vremena, neovisno o koristi poslije, to je po mojem misljenju jako korisna stvar za studenta, polaganje tog predmeta i ostalih predmeta, opcenito za shvacanje toga sto studiras ... jer budimo realni, nemamo na faksu bas puno prilika za primjenu onoga sto smo naucili. A znamo da kroz neki praktican rad ili prakticnu primjenu, sve nekako bolje sjeda.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×