Jump to content
Sign in to follow this  
pomorac1973

uvid i fotokopiranje iz spisa

Preporučene objave

pošto se protiv mene vodi isti postupak u inozemstvu i u hrvatskoj(u slovačkoj me tužila supruga a u hrvatskoj njezina advokatica,djelove iz spisa,četiri strane, sam zatražio u pisarnici riječkog suda.kad sam došao podignuti papire,dali su mi samo jedan papir uz obrazloženje da je sudkinja zabranila kopiranje tri stranice a dozvolila jednu.ti papiri su mi prijeko potrebni kao dokaz za sud u inozemstvu.moje pitanje je:da li sudkinja smije zabraniti kopiranje djelova iz spisa a da mi ga na uvid?hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Isti problem sa Riječkim sudom.

 

ZKP, Članak 155.

 

(5) Okrivljenik ima pravo razgledati, prepisivati i preslikavati spise i predmete koji služe za utvrđivanje činjenica u postupku.

 

 

Tražio ni manje ni više nego 12 puta pismeno da mi se omogući preslik dijela spisa i zaboli koga moje pozivanje na ZKP što su oni to dužni omogućiti meni kao stranci u postupku.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

isti slučaj se dogodio meni u Poreznoj upravi-Ispostava Susedgrad

 

tražio sam pismeno uvid u spis, djelatnica koja mi je to trebala omogućiti očito ne radi na način da se pridržava zakona nego radi po uputama, pa odjurila na konzultacije???? kod voditeljice ispostave i kada se nakon dvadesetek minuta vratila(valjda je i ova konzultirala ravnatelja Porezne uprave a ovaj onda ministra financija a ovaj predsjednicu vlade)i rekla da mogu vidjeti samo onako izdaleka iz njenih ruku a kopiranje nije dozvoljeno..

 

slabije vidim i nisam vidio ništa a uvid u spis mi je potreban ..

 

i što da radim? kako da izborim svoje pravo na zakonit način ?

 

ili se možada od mene nešto traži a ja to ne razumijem ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ukoliko se ne radi o predmetima iz nadležnosti USKOK-a u određenoj fazi postupka, kopiranje bi trebalo biti dopušteno.

 

Svoje pravo možete pokušatvi ostvariti obraćajući se predsjedniku suda, a svakako neka bude pismeni podnesak podnesen u spis.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Predmet nije USKOK-ov, a i optužnica je već postala pravomoćna.

 

Obratio sam se pismeno istražnom sucu, predsjedniku sudskog vijeća, predsjedniku općinskog suda i predsjedniku županijskog suda, sve skupa preko 10 puta i to svaki put citirajući ZKP i Ustav, ali uvid u istražni spis još nisam dobio. Sve te dopise poslao sam i posebno u spis gdje su zaprimljeni (bar ja imam povratnice)

 

Dobio sam odgovor da se on nalazi u pisarnici županijskog suda i da nosi oznaku 'vrlo tajno'.

 

Tamo se navodno nalaze dokazi protiv mene, a listajući 'običan' spis meni dostupan u njemu ne postoji nijedan dokaz protiv mene.

 

Dakle, očito po njima ću imati uvid u sve činjenice tek kad počne suđenje iako ne postoji ijedan razlog da ja to ne vidim, a istraga je gotova ima već preko godinu i po dana ?!?

 

Dakle, ne samo da mi nisu predočili ijedan dokaz protiv mene što su morali napraviti odavno, već je očito i da mi se ne dozvoljava vrijeme potrebno za obranu. Očito protiv mene misle izvući nekakav 'vrlo tajan' dokaz iako poznavajući materiju slučaja znam da ni tamo ne postoji nijedan neoborivi dokaz već samo nekakve indicije na osnovu prisluškivanih razgovora.

 

Dakle, pokušava me se uhvatiti 'na blef' na suđenju iako je očito da to nema nikakve veze sa zakonom.

 

I što sad napraviti osim čekati suđenje i da oni to 'izvuku' a da ja tada tražim odgodu radi pripreme obrane?

 

Obzirom da ja znam što se tu sve događalo osobno mi ni to nije problem sve razjasniti, ali najviše me smeta toliko očito kršenje zakona i to upravo od strane iste institucije koja bi meni trebala omogućiti nepristran, pravedan i ---zakonit--- postupak.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×