Jump to content

kredit


ana456

Preporučene objave

Molim nekoga tko je tražio (a nadam se i dobio) kredit u HPB-u da kaže kakva iskustva ima , šta je potrebno od dokumentacije za manji kredit oko 10 000,00kn. MIrovinu prima preko HPB-a. U našem mjestu nema Poštanske banke, a na Pošti službenici pojma nemaju, zvali smo broj 0800-472-472, na kojem bi trebali dobiti inf., ali nemoguće ih jedobiti.Čekaš četrdesetak min. i kad dođeeš na red "pukne" linija...

:misli::misli::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam prije dva tjedna pokušao dobiti na taj telefon informacije i nikako dobiti nekog na telefon.Poslao sa upit mailom i dobio odgovor za pola sata.Na web stranicama te banke imate iscrpne informacije o potrebitim dokumentima za pojedini kredit.Kliknite na kredite i na opće uvjete HPB u kreditnom poslovanju sa građanstvom.Za umirovljenika koji prima mirovinu preke te banke potreban je zadnji odrezak od mirovine i potvrda o visini mirovine iz HZMO.Inaču tu istu dokumentaciju uglavnom traže sve banke u Hrvatskoj za kredite u iznosu o kojem Vi govorite. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji i HROK - hrvatski registar otplate kredita koji također gledaju gotovo sve banke 99,80 % njih .

Tu mogu vidjeti vaša zaduženja od kredita koji još uvijek otplačujete, minusa na tekućem do kredtitnih kartica i kolika izdvajanaj mjesećno dajete za ta zaduženja, ako vam mjesečna izdavanja za ta zaduženja prelaze 1 /3 vaših primanja - neće vam odobriti kredit.

 

HROK-om su povezane sve banke u RH, amo što neke ali stvarno samo neke od njih ne vrše provjeru preko HROK-a .

 

Uzeo sam auto na kredit a prilikom kupnje auta bio sam zadužen debelo preko 1/3 mojih primanja.

Prodavač u salonu mi je objasnio ovo o HROKU i provjera banaka kod kojih bi se želio dići kredit.

 

Te mi je savjetovao da ako imam kakva zaduženja preko 1/ 3 primanja da niti ne predajem dokumente za obradu jer će me odbiti a morat ću im platiti obradu koju su odradili kada su me provjeravali preko HROK-a.

savjetovao mi je jednu banku u kojoj ne provjeravaju preko HROK-a, to ih nije briga, briga ih je samo da je 1/3 moje mirovine veća od otplatne rate kredita. Tako je i bilo, potpisao ugovore za auto, sjeo u auto i izveo ga iz salona - novog novcatog prošle godine. Ratu uredno otplaćujem oko 92 EU a u slućaju da im ne platim ratu, dvije ista banka ima pravo prenosa vlasništva nad vozilom i kraj priče. Knjižica vozila je kod mene i auto je na mom imenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija