Jump to content

Auto naletjelo na betonsku prepreku


dashimir

Preporučene objave

Supruga je naletjela na dio betonske prepreke koju su nepoznate osobe izvukle i ostavile na cesti prilikom oslobađanja prolaza, vjerovatno za dostavno vozilo.

Vozilo ispred mog je prošlo preko betonskog komada jer je bilo više, dok je na mom polupao karter i vjerovatno getribu.

Policija je bila na očevidu i sastavit će zapisnik za 2 tjedna, osiguranje će izići na procjenu štetu prije popravka. S tim papirima će mi prepustiti eventualnu tužbu. E sad:

-koga da tužim: grad, ceste ili izvođača radova na obližnjem gradilištu? Kolike su mi šanse (vjerovatno ovisi o tome je li policija našla krivca)?

-na cestu gleda jedna kamera od jedne ustanove, policija vjerovatno nije išla u pretraživanje snimke. Kako policiju natjerati da s nalogom preuzme snimke od spornog događaja prije nego što se izbriše sa medija za čuvanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imao sam sličan slučaj na obilaznici u ZG.

Samo sa policijskim zapisnikom i SVJEDOKOM otići u osiguranje i dati iskaz.

Prvi put će ti odbiti zahtjev za naknadom pod nekim glupim izgovorom(ima neki članak u kojem ispada da uvijek moraš paziti na sve i kaj god da se desi, ti si kao neoprezno vozio).

Nakon toga zaprijeti odvjetnikom, jer imaš zapisnik u kojem stoji da to ne smije biti na prometnici.

Onda će ti ponuditi 70-80% štete.

Ne pristaj, tjeraj do kraja.

Ako se drže fore da policija kaže da nisi prilagodio vožnju uvjetima na cesti, reci im da je to problem tebe i policije, ne njih. Oni su dužni platiti štetu jer je njihova prometnica kriva za nju.

 

Kako si ti vozio i dali nisi pazio na cesti nije na njima da odlučuju, već na policiji.

 

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Kamere su pokazale da je šleper sa stranim tablicama izvukao kamen na cestu, raspisana je tjeralica za njim. Ne mogu dobiti zapisnik dok ga ne uhvate na carini.

U međuvremenu sam se obratio mom osiguranju, njima je policija po službenom postupku dostavila izvješće o nesreći!!!

S tim sam otišao u gradsku upravu i predao zahtjev za odštetu, oni su to poslali komunalnom redaru da se izjasni o nesreći. Nastavak slijedi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Nakon očitanja komunalnog redara, grad je poslao osiguranju zahtjev za naplatu štete, osiguranje je, naravno, odbilo zahtjev uz generički odgovor da se u policijskom zapisniku ne vidi u što je auto udarilo niti da je riječ o javnoj površini. Na moj prigovor da nisu dobro pročitali zapisnik i da se ponovo očituju, odgovorili su mi da nisam priložio nove dokaze na osnovu kojih bi mi odovoljili odštetnom zahtjevu.

E sad, imam dva svjedoka koji vidjeli događaj i pomogli da se auto odgura u stranu. Osiguranje očito želi sudski epilog.

 

1. Koga prvo tužiti: grad ili osiguranje ili sve u isto vrijeme. Dodatno tražiti nakandu za izgubljeno vrijeme (suđenje) koje ću potrošiti na utuživanju zahtjeva. I da, pronaći ću najskupljeg odvjetnika koji će se također naplatiti od osiguranja.

2. Mogu li tužiti osiguranje po točci nesavjesnog obavljanja posla (izbjegavanja nadoknade štete) jer u policijskom zapisniku se točno nalazi opis kamena s tragovima ulja, kao i opis mjesta koje je nesumnjivo javna površina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, barem na premještanju u pravu rubriku. Pravo je tako zakomplicirano da i oni koji su u njemu ne znaju što je pisac htio reći. Bez uvrede pravnicima, mislim da oni ne mogu biti bez posla u ovom našem društvu ako stvarno žele zaraditi.

Ja bih ponudio podjelu pola/pola od ovog mog utuživanja, ali ne mogu naći odvjetnika koji bi mi sastavio tužbu i bio na ročištima. Koliko sam upoznat, dobio bi i naknadu za zastupanje od suda (optuženika) koju ne bi dijelili na pola.

Osiguranju sam rekao da će mi platiti svaku minutu potrošenu na ovom slučaju. Ostao sam bez poslao i sad ću imati prilično mnogo slobodnih minuta. Tko zna, možda se prebacim na pravo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija