Jump to content

**** problem hep********


studentprava74

Preporučene objave

Poštovani !

 

Obratite se HEP-u pismenim putem ( preporučeno s povratnicom ),zadajte im rok za izmještanje osigurača i instalacija za druge stanove sa Vaše terase,kako bi mogli nesmetano kosistiti svoje vlasništvo-terasu,jer radi tih osigurača i instalacija Vama je onemogućeno potpuno nesmetano korištenje Vašeg vlasništva ,jer ćete u protivnom biti prisiljeni staviti iste van funkcije .

( prije toga provjerite da li je prethodni vlasnik dao suglasnost za takvo rješenje i da li je dobio naknadu za korištenje ili postoji kakva služnost .

 

Vi možete tražiti otklanjanje ako nema prava služnosti ili suglasnosti .

U svakom slučaju treba rasčistiti temeljem čega HEP koristi Vašu terasu.

HEP mora dokazati pravni osnov korištenja.Sve i da imaju pravo služnosti ,ako postoji mogućnost drugog načina rješenja tog problema sudskim putem traži se ukidanje služnosti.

 

Posavjetujte se sa nadležnim Državnim inspektoratom za energetiku na Vašem području .

Na kraju potražite sudsku zaštitu Vašeg vlasništva ,ali svakako trebate otkloniti sve prepreke kako bi uspjeli u sporu.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svašta se može, no pitanje je na koji način. Imate vremena za tužakanje, a prvo možete opisati vaš problem u malo više teksta.

 

Koliko dugo ste vlasnik terase? Kada su postavljeni osigurači, pretpostavljam "panceri", za druge stanove? Je lli to zgrada i ima li još takvih terasa? Jesu li i na tim terasama postavljeni osigurači za neke druge stanove? Jesu li ti stanovi čiji su osigurači na vašoj terasi na isom katu? Ukratko opišite malo više o tim osiguračima i vašoj terasi da bi se moglo dati tehničko rješenje s kojim ćete prije postići cilj nego tužakanjem.

 

:ideja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vlasnik sam od 1995. godine, stanovi su u nizu na istoj etaži, susjedi imaju isto svako svoju terasu ( jedan susjed je svoju terasu ustaklio i napravio zimski vrt, drugi nije - zasto ne bi svako imao na svojo terasi svoje "pancere" ), mislim da je vazno i to sto nemam ograđenu terasu pa svako moze doći do tih "pancera" - ( a koliko znam ne moze se samo tako doć na nečiju terasu i prčkat).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne zamjerajte na dodatnim pitanjima, ali mi odgovori na njih mogu dati dodatna saznanja kako bih mogao složiti cjelinu i odgovor na vaše pitanje.

 

Jesu li (pretpostavljam da jesu) panceri bili na vašoj terasi kad ste doselili (postali vlasnik)?

 

Vodi li se i kvadratura terase u vlasničkom listu?

Svojataju li se površine terasa nekim pravilom?

Jesu li te terase ustvari vanjski hodnici do ulaznih vrata?

Koje godine je izgrađena zgrada?

 

Ovo su sve pitanja koja vode k odgovoru da je u vrijeme izgradnje zgrade ista bila društveno ili vlasništvo neke firme, a konstrukcija terase se smatra zajedničkim djelovima zgrade i po takvima se mogu polagati energetski, telefonski i ini vodovi, koji su u suvlasništvu svih stanara, uz pretpostavku da su svi stanovi otkupljeni, pa čak i oni u mogućem vlasništvu Grada.

 

Odgovor na pitanje postavljanja pancera na terasu mora imati svoje "zašto", a da bi došli do toga morati ćete se potruditi dati još više informacija, kako bi vas mogli savjetovati kako da rješite svoju situaciju.

 

Može i nekakva skica zgrade s položajem hodnika, terasa i mjesta pancera.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče društvenog, očito vam je promaklo "bivša mogućnost" u rečenici, no vratimo se na vaš problem.

 

U to vijeme kad je investitor podnio zahtjev za lokacijskom dozvolom dobio je uvjete, pa tako i od HEP-a u vidu PEES (prethodne elektroenergetske suglasnosti), na koju se jedino imao investitor pravo žaliti. Projektant glavnog i izvedbenog projekta je isti napravio, ili trebao napraviti u skladu s zakonima, propisima i uvjetima koje je dobio nakon izdavanja lokacijske dozvole. U trenutku tehničkog pregleda jedini vlasnik je bio investitor i HEP nije vidio potrebu niti je imao razloga sumnjati u vlasničku strukturu kućica, te je zaprimio instalaciju temeljem prijave instalacije ovlaštenog električara. To što je instalacija izvedena na način kako ste je vi opisali nije problem HEP-a već u tom trenutku investitora kao vlasnika prema čijem se projektu napravila građevina.

 

Trenutno se na izvedeno stanje možete požaliti HEP-u s dokazom (elaboratom etažiranja i vlasničkim listom) za predmetnu terasu i od njih tražite izmicanje susjedovih pancera s vaše terase. HEP će vam izaći u susret i dostaviti vam izračun troškova premještanja, te nakon uplate pristupiti radovima. Ne računajte na nikakvu naknadu u vidu prava služnosti jer će vam izaći s gore opisanim.

 

Moj savijet vam je da ako imate nekog poznatog u nadležnoj HEP Distribuciji s njime dogovorite izmicanje na način da vi "proštemate" kanal prema njihovom tehničkom rješenju a oni prebace pancere na druge pozicije. Naravno da morate nakon štemanja vratiti zidove u prvobitno stanje, pogotovo ako nisu vaši.

 

 

Sve što postignete više od navedenog smatrajte dobitkom na lotu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro ste primijetili, sada je to vaš problem, koji je došao tako što se investitor riješio svoga problema na jednostavan način, sve je napravljeno prema propisu dok je postojao samo jedan vlasnik. Taj problem je u nešto kasnijim godinama uočen od strane HEP-a, pa su kroz PEES tražili da se instalacije izvedu kao za više vlasnika.

 

Ja sam vam samo opisao kako je došlo do situacije da se na zidu vaše terase nalaze panceri vaših susjeda, i želim vam pomoći. Prvenstveno treba utvrditi kako je došlo do problema da bi znali poduzeti radnje koje će rezultirati vašim zadovoljstvom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija