Jump to content

Što nakon stavljanja izvan snage rješenja o ovrsi?


dgluhak4

Preporučene objave

Molio bih savjet/tumačenje rješenja. Nakon prigovora na rješenje o ovrsi sa suda je došlo rješenje sa dijelom:

"Općinski sud

...

riješio je

 

Stavlja se izvan snage rješenje o ovrsi temeljem vjerodostojne isprave ovog suda poslovni broj Ovrv-XXXXX/XX od 08.08.20XX. godine u dijelu kojim je određena ovrha i ukidaju se provedene mjere, a postupak će se nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga.

 

Obrazloženje

 

Protiv rješenja o ovrsi donesenog na temelju vjerodostojne isprave ovršenik je uložio priogovor u smislu čl. 54 Ovršnog zakona ("Narodne novine" broj 57/96, 29/99, 42/00, 173/03, 194/03, 151/04, 88/05, u daljnjem tesktu: OZ-a), zbog čega je primjenom čl. 54. st. 2. OZ-a riješeno kao i izreci ovo rješenja."

 

Što predstavlja platni nalog?

Tko upućuje prigovor protiv platnog naloga?

Ukoliko se ovaj postupak najstavlja na sudu, koji su rokovi za nastavak, postoji li zastara? Rješenje je donešeno 12.06.2008.godine., a još ništa nije poslano sa suda.

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Provest će se postupak pred sudom gdje ćete moći iznijeti sve dokaze i iskazati sve činjenice koje vam idu u prilog. Pazite ako je spor male vrijednosti (ispod 10.000,00 kn) da dodjete na prvo ročište jer kasnije nećete moći ništa iznositi.

Ono što bi ovdjetrebali iznijeti koliki je dug, od kad, zbog čega, kad je podnesen prijedlog za ovrhu, sve kako bi se vidjelo što se može učiniti u vašu korist!

Budući da je više puta na forumu obrazložen postupak u povodu stavljanja izvan snage rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave, da se ne ponavljam molim koristite tražilicu. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija