Jump to content

izgradnja pecenjare tj. pom. objekt- molim za pomoć


kiki311

Preporučene objave

Zanima me koliku pecenjaru tj. rostilj zatvorenog tipa mogu napraviti bez dozvole.

Imam kucu izgradenu na parceli cca 1000 m2 i kupio sam susjednu parcelu cca 250m2 obe parcele su na mene zelio bi na toj susjednoj parceli napraviti pecenjaru cca 3x4m2 dali trebam prvo spojiti parcele ili je bolje da su odvojene.

 

Nakon istrazivanja neta dosao sam do svakakvih iformacija naime objekt pomocni ili pecenjara cca 5-10-12m2 se moze napraviti bez ikakvih dozvola i jutros krenem u nas ured za urbanizam (da potvrdim te iformacije) i pitam odgovorne a oni mi odgovoru MOZES NAPRAVITI ROSTILJ DO 1,5M2 I VISINE DO 3M :-?:-? a ja ostajem s knedlom u grlu .

Vise mi nije nista jasno sto da radim da gradim nelegalno kao i vecina pa da platim kaznu i to se legalizira ili da idem u izradu projekta ,gradevinske ....

 

Ako netko zna odgovor ili me uputi na neku adresu bio bi mu vrlo zahvalan .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav

 

Nisam siguran ali mislim da ti je pečenjara slično kao birc - to je poslovni prostor i trebaš uporabnu, lokacijsku (znači potpiose susjeda da se slažu)... dozvolu (plus kasnije sanitarni inspektori...poseban gril...itd bolje otvori birc jednostavnije je...

Jedino što mislim da se drukčije vodi su one pokretne pečenjare (kiosk)

Fremd je imao 2 godine zezanja oko otvaranje pečenjare

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo pitanje je najbolje uputiti pismeno Samostalnoj službi za zakonodavstvo Ministarstva zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva jer tu ima više elemenata koje se trebaju protumačiti.

U svakom slučaju ne preporučam bespravnu gradnju jer kazne nisu male, a i kad se naknadno želi legalizirati objekt opet se moraju nekakvi penali plaćat pa u konačnici ipak ispadne najjeftinije legalno sagraditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda mislim da bi ti moglo proć ovo

Članak 3.

 

Bez akta kojim se odobrava građenje i lokacijske dozvole mogu se izvoditi radovi na:

2. Uređenju građevne čestice postojeće građevine kao što je ..., otvorenog ognjišta građevinske (bruto) površine do 1,50 m2 i visine do 3,00 m od razine okolnog tla.

Pravilnik o jednostavnim građevinama NN 21/09 i 57/10).

Nadam se da će pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Pozdrav,

 

kakvo je danas stanje sa pecenjarama? Htio bi izgraditi pecenjaru cca 5m2 i visine cca 3,5m u sklopu koje je pusnica. Predan je i zahtjev za legalizaciju za garazu pored, da li bi proslo da se sad izgradi i odma unese u elaborat legalizacije pa ako prode ili ce se morat pravit projekt. Da li bas stvarno treba projekt ili se moze otic samo u prostorno ili opcinu, trazit dozvolu i platit neke minimalne komunalije za pecenjaru? Nema mi smisla radit cijeli projekt za pecenjaru od 5m2.

 

Naso sam na jednom forumu ovo da se moze pod nadstresnicom smatrat (a nadstresnica je zatvorena sa 3 strane do 15m2) i da onda ne diraju tj. da moze ici bez dozvole. Ima li kakve veze ako je na medji rostilj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija