Jump to content

ovrha duga i blokada tekuček računa


matad

Preporučene objave

molim pravni savjet.imam zapljenu tekučeg računa u banci i zabranu gotovinske isplate .Zbog gubitka posla nisam mogao plačati kredit i banka me tužila.Nedavno sam se ponovo zaposlio i kredit stavio na 1/3 plače ostatak na tekuči račun .no međutim kako da dignem ostatak novca s tekučeg pošto mi na šalteru nedaju isplatu zbog sudske blokade i brane se da nije do njih nego do suda.molim odgovor unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moraš skinuti sudsku blokadu. u firmi traži potvrdu da ti isplaćuju plaću na taj tekući. u pisanoj formi traži od suda (navesti broj ovrhe) da ti skine ovrhu jer ti je to račun na koji primaš dohodak. priloži potvrdu iz firme. priloži dokaz da ti za taj kredit po kojem ti je blokiran račun skidaju 1/3 dohotka. sve u tri primjerka odnesi na uruđbeni na sud, ili pošalji poštom (bolje odnesi). odblokiran si za 7 dana ako ne i prije. ako ti ovo nije dovoljno jasno, pročitaj pažljivo desetak niže navedenih objava.

sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje,

Imam jedan veliki problem i molio bih savjet kako postupiti dalje.Ukratko došlo je do prezaduživanja i nisam u mogućnosti otplaćivati sve rate.Zatražio sam kod banke reprogram kredita i unatoč obostranom dopisivanju isti na kraju traže od mene sudužnika.Kako nisam u mogućnosti istoga naći i nakon višestrukog slanja dopisa banci ista mi je blokirala tekući račun više od mjesec dana s napomenom da se navodno nešto radi po tom pitanju.Zbog visemjesečnog natezanja americcan mi je uspio donijeti rješenje o ovrsi te nepotrebne troškove iako sam i sa njima bio u kontaktu.Jednostavno nema odgovora od banke na sve moje dopise u vezi blokade tekućeg računa.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam jako sličnu situaciju, imam dvije sudske blokade na svom tekućem računu, tek sam počela raditi i poslodavac mi je uplatio plaću sada ne mogu ni do 1 lipe. Zvala sam jedan odvj ured i objasnila situaciju i oni su mi ponudili da otvorim trajni nalog za to dugovanje tj da odplatim u ratama, te sam išla kontaktirati drugi odvj ured koji zastupa VIPnet te sam im isto sve objasnila i sama ponudila taj način odplate te objasnila da sada nemam od čega živjeti , no oni su me odbili sa objašnjenjem da to nije moguće te da će se račun odblokirati kada se podmiri dugovanje! Mene sada zanima kako je kod jednih to moguće a kod drugih nije?? Ja nemam od čega sada živeti ? Što da napravim? Molim Vas za pomoć stvarno ne znam dalje, ne bježim od odgovornosti i želim to riješiti ali kako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani

Račun mi je blokiran prije 37 dana jer mi se navodno radi reprogram,a na moje dopise nemam nikakve odgovore.Rješenje o ovrsi sam dobio prije 7 dana ali zanimljivo je da u reprogramu je i dug od kartica,a kada sam to rekao pbz card oni navode da nemaju nikakve službene informacije o tome.I zbog tog natezanja praktički iste firme došlo je do ovrhe.Možete li mi dati kakav savjet.POZDRAV

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da Vas se više uključilo, uglavnom dvije su opcije, ako postoji više od jedne ovrhe (jedna na plaći druga na računu), uvijek postoji mogućnost odgode nove, ali isto se traži u rokovima koji su navedeni u rješenju o ovrsi.

Ako se ovrhom odmah ide na račun i isti se blokira, ne mora značiti da ovršenik ne može do novaca jer jedno je blokada a drugo sama ustega sredstava. Od banke se može tražiti da oslobodi primanja preko 1/3 ili 1/2, ako ne upali račun se može djelomično odblokirati privremenom mjerom iza koje ide tužba. Temelj za ovo se može naći u Ovršnom zakonu i praksi Ustavnog suda RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani

Mozete li mi samo jos nesta razjasniti.

Kod mene je slucaj da mi je tekuci racun blokiran ali sve uplate sto na njega pristizu se ne diraju.

Zanima me posto je karticarska kuca dio banke u kojoj imam otvoren tekuci racun, da li ce mi po rjesenju o ovrsi skidati sredstva preko poslodavca ili tekuceg racuna

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Molim vas pravni savjet imam blokadu tekuceg racuna i zabranu gotovinske isplate.

Naime imao sam pretplatu kod tele2 mobilnog operatera koju su mi iskljucili zbog toga sto nisam bio u mogucnosti platiti. Na njihov dopis 2007. da platim dugovanje ili ce ici tuzba ja sam opcom uplatnicom platio dug nakon cega sam mislio da je sve gotovo, međutim jucer kad sam isao na banku su mi u banci rekli da mi je sudski blokiran racun te da mi nemogu isplatiti novce. Rekli su mi da se radi o slucaju sa Tele2.

Nakon sto sam nazvao Tele2 sluzbu naplate oni su mi rekli da oni nisu uplatu 2007. evidentirali te su slucaj prosljedili na sud. Ok doslo je do pogreske dal moje ili necije drugo nije vazno posto ja nisam mogao pronaci kopiju uplatnice. Mene je zanimalo kako je moguce da ja sve te godine do sad nisam dobio niti jedan dopis da sam duzan ili da se slucaj vodi protiv mene. Cak nisam ni dobio sudsko rjesenje da mi je racun blokiran a na istoj sam adresi sto se dostave tice.

Ok ja sam svjestan da se dug naplatiti mora no dug je sa cca 700 kn narastao na 1980 kn sa svim troskovima.

I to su mi skinuli s racuna.

Zanima me dal oni mogu toliko naplatiti od jednom s obzirom da mi to prelazi polovicu place?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kratak sažetak odgovora svima:

"sudska blokada na računu" kako to službenici banaka vrlo nestručno nazivaju, ukoliko se radi o teleoperaterima, većinom je zapravo naplata ovršnog rješenja preko Vašeg računa. Kako banke nemaju podatke o Vašim plaćama ili ostalim stalnim primanjima, a sva sredstva na računu se smatraju štednim ulogom (a on ograničen sa izuzimanjem od ovrhe 1/3), one s računa skidaju sve i uplaćuju izravno ovrhovoditelju. Ovršna rješenja na vjerodostojnim ispravama donose se na "cjelokupnoj imovini", što znači da ovrhovoditelj može birati hoće li Vaše rješenje slati na naplatu na banku ili kod poslodavca, to je njegovo pravo. Nakon što je ovršno rješenje postalo pravomoćno (nema više mogućnosti ulaganja prigovora - 8 dana nakon dostave), Vi kao ovršenik više ne morate biti o ničem obaviješteni niti od stnake ovrhovoditelja niti od stanke banke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani

imam dug u banci oko 20 000 kn za tekući račun i kreditne kartice i firma koja naplaćuje to za banku mi je poslala obavijest da će me tužiti i da će doći do sudske naplate.pošto ja nisam zaposlen i nemam nikakve imovine osim automobila zanima me šta bi se desilo u slučaju da ga ja prodam svojoj ženi.i zsnima me da li njoj mogu zapljeniti imovinu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija