Jump to content

ovhra na što kad nemam ni plaću ni imovinu??


kacha

Preporučene objave

Prijete mi ovrhom, no nemam ni plaću tj redovita primanja ali ni imovinu prepisanu na svoje ima?'

što da očekujem, kojim putem će se naplatiti banka?

riječ je o Amex kartici a dug je od prije gotovo tri godine, sada mi prijete ovrhom, neznam što mi je činiti, ni na što će uslijediti ovrha?? dal da ćekam zastaru? radim honorarno no nisam prijavljena :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Banka je vjerojatno tražila ovrhu na Vašoj cjelokupnoj imovini. Prvo će se pokušati naplatiti s Vašeg računa. Ako to ne uspije, mogu od Vas zatražiti da im date podatke o tome koju imovinu imate (tzv. prokazni popis imovine). Ak ovršenik ima imovinu, ovrhovoditelj može predložiti da se ovrha provede na toj imovini.

Ako nemate baš nikakvu imovinu pa se banka nema odakle naplatiti sud će obustaviti ovrhu.

Zstara nastupa za 10 godina od donošenja rješenja o ovrsi. Ako u tom razdoblju steknete imovinu ili se, primjerice, zaposlite pa počnete dobivati plaću, banka može tražiti da se provede rješenje o ovrsi.

Svakako Vas nitko ne može zatvoriti zato što se nema odakle namiriti.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovrha mi je sjela u roku navodno osam dana no sjela mi je svega dan nakon što sam dobila opomenu od dotične odvjetniče kuće...zna li itko dal tih deset godina zbilja mora proći do zastare...pošto trenutno nemam primanja ni vlasništvo nad pokretninom ili nekretninom??? što da radim po tom pitanju??

 

može li me danas sutra posldavac prijaviti no da mi primanja sjedaju ma dečkov račun?? a da mi ih ne uzmu..postoji li takva mogućnost??

 

MOLIM POMOZITE???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a tko vam uopce zeli na to pitanje odgovoriti? napravili ste dug- platite ga.

 

ne znam koji bi vam to poslodavac isplacivao placu na tuđi racun, ja sigurno ne bih.

 

ono sto je sigurno: od potraznje odustati nece i pokusat ce to naplatiti na sve moguce nacine, bilo da se zaposlite ili nasljedite nesto ili nesto trece...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jako ste ljubazni moram reći, naroćito ako čak ni neznate pod kakvim okolnostima je nastao dug prije četiri godina a ja ga nemam od kuda platiti jer je popriličan.

 

Brat narkoman kramo mi je karticu a da nisam ni znala...kad sam ostala bez posla nisu se mogli naplatiti i sve se skupilo sada s kamatama, a on je u međuvremenu umro od droge tako da ga uopće ne želim spominjati...ako molim za pomoć pravnu vjerojatno je s razlogom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam očajan gotovo kao i vi. za razliku od vas ja nemam posla pa nemogu vraćati stare dugove. želim raditi i vraćati ih, ali nemam posla. ako se zaposlite i počnete raditi tada vam je najbolje rješenje da se čujete sa ovrhovoditeljem (prije nego on sazna da radite) o načinu na koji ćete početi vraćati dug. ne mislite na zastaru. ona u slučaju ovrha, ako je ovrhovoditelj ustrajan, kao da ne postoji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kacha je napisao:

Ovrha mi je sjela u roku navodno osam dana no sjela mi je svega dan nakon što sam dobila opomenu od dotične odvjetniče kuće...

 

Ovo je greška u proceduri - svi rokovi teku od dana dostave stranci. Mogli biste to iskoristiti, probajte otići u banku s ovim podatkom, a ako se ondje stvar ne riješi, gurajte dalje. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isti problem ima i moja mama, vratila bi ona dug ali što može kada nemože naći posao a iz godine u godinu su i sve manji izgledi da će pronaći bilo kakav posao.

U zatvor nećete ići, jedino nakon ovrhe na novčanim sredstvima slijedi ovrha na pokretninama s kojom sad i ja imam problema jer je mama imala prebivalište na mojoj adresi, imate ovdje na forumu par mojih postova sa tim temama gdje možete saznati nešto više o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

znaci ja u slucaju ovrhe ugrozavam babu i didu buduci da zivim gdje stignem, a prijavljen sam kao kod njih. Adresu stanovanja nemam, snalazim se na razne nacine, od cure, prijatelja pa ponekad i kod rodbine. nije mi jasno uopce kako moram biti negdje prijavljen kad nisam nigdje, a cak kad si podstanar nijedan gazda te ne prijavi pa ne mozes niti osobnu promjeniti.. Ne zelim ugroziti babu i dida kad ih jedva i vidim, pa da i o meni pricaju na tv :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovršne isprave zastarjevaju 10 godina od pravomoćnosti (presuda, sudska ili upravna nagodba, rješenje o ovrsi javnog bilježnika itd...)

 

Obveze koje nisu utvrđene ili naložene ovršnim ispravama zastarjevaju u različitim rokovima (npr. komunalna naknada 1 godinu od dospijeća)

 

ovrha će se nastaviti i nakon proteka 10 godina od dana izdavanja rješenja, budući je tijek zastare prekinut otpočinjanjem postupka ovrhe.

 

pokušajte se nagoditi s bankom da otplatite dug na rate, možda ćete morati platiti odmah veći dio duga npr. 50%, a ostalon vam daju da otplatite za neko vremensko razdoblje plus kamate. neisplativo vam je da 10 godina strepite da li ćete se zapolsiti i hoce li vam banka sjesti na plaću, a i do tad ce vam dug jos narasti.

pozdrav i sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija