Jump to content

..povratak sa porodiljnog..pomoć?


silueta

Preporučene objave

..molim pomoc..

 

..imam 11 godina radnog staža..7 u firmi u koju se trebam vratit (ugovor na neodredjeno)..prije povratka sa porodiljnog..direktorica mi je rekla neka trazim drugi posao jer je obujam posla smanjen a moje radno mjesto je zauzeto...drugi posao nisam nasla i vratila sam se u firmu 11.11.10.

.."radila" sam 6 dana, a nakon toga aktivirali su mi GO..s obzirom da imam 22 dana..(a uveli pravilo da se GO mora iskoristit do kraja iste).

..molim savjet..sta nakon isteka GO??..koja su moja prava??..

 

Unaprijed se zahvaljujem!!

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

Prema Zakonu o radu Vi kao prvo imate pravo vratiti se na svoje radno mjesto nakon korištenja porodiljnog dopusta. Ako je prestala potreba za tim radnim mjestom, poslodavac je dužan ponuditi Vam sklapanje ugovora o radu na drugim odgovarajućim poslovima.

S obzirom da je na Vaše radno mjesto primljena druga osoba, očito nije došlo do prestanka potrebe za istim. Na Vaše radno mjesto mogla je biti primljena osoba na određeno vrijeme, kao zamjena za Vas je ste počeli koristiti porodiljni dopust. S obzirom da ste zaposleni na neodređeno vrijeme, imate se pravo vratiti na svoje radno mjesto, za koje vidimo da je potrebno.

Tako možete vrloj direktorici reće da Vas mora vratiti na Vaše radno mjesto,a drugoj osobi koja Vas je zamjenjivala reći da potraži drugi posao.

Pismeno se obratite direktorici i tražite svoja prava. a uvijek postoji i inspekcija rada.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče godišnjeg odmora prema Zakonu o radu imate pravo ostatak godišnjeg iskoristiti do 30. lipnja sljedeće godine. Vidim da poslodavac kod Vas radi što hoće.

 

Članak 62.

1. (1) Radnik ima pravo godišnji odmor koristiti u dva dijela, osim ako se s poslodavcem drukčije ne dogovori.

2) Ako radnik koristi godišnji odmor u dijelovima, mora tijekom kalendarske godine za koju ostvaruje pravo na godišnji odmor, iskoristiti najmanje dva tjedna u neprekidnom trajanju, pod uvjetom da je ostvario pravo na godišnji odmor u trajanju dužem od dva tjedna.

 

Članak 63.

(1) Neiskorišteni dio godišnjeg odmora u trajanju dužem od dijela godišnjeg odmora iz članka 62. stavka 2. ovoga Zakona, radnik može prenijeti i iskoristiti najkasnije do 30. lipnja iduće godine.

(3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti ili korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust, radnik ima pravo iskoristiti do 30. lipnja iduće godine.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija