Jump to content

negativno rjesenje za primitak u hrvatsko drzavljanstvo


rett

Preporučene objave

Dobar Vam dan gospodo. Danas sam saznao nakon skoro dvije godine cekanja da je moj zahtjev za primitak u hrvatsko grazdanstvo bez obrazlozenja odbijen i da nemam pravo zalbe izuzev sto mogu pokrenuti spor u upravnom sudu RH. Da li Vi postovani pravnici ili Vi ostali koji ste imali neko iskustvo sa takvim problemom mozete nesto konkretno posavjetovati ili bar ukazati na profesionalnu osobu koja bi se tim procesom zauzela. Unaprijed zahvalan, Rett. :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žurili ili ne žurili sve vam je isto. Bez razloga koji su morali biti navedeni u obrazloženju teško da vam može itko pomoći. No ako doista nema obrazloženja, onda će te sa tužbom zasigurno uspjeti jer je Ustavni sud davno i niz puta presudio da je ne iznošenje razloga za odluku (obrazloženje) zapravo uskrata prava na obranu. Dakle, kako bi se vi branili, tužili, žalili ili što već, a ne znate od čega se braniti, na što se tužiti, žaliti ili što već. Pa naravno da onda nemate šanse za obranu.

To je pravni sustav Lijepe naše davno rješio i u tom segmentu zaštitio ljudska prava (dakle i prava stranaca), ali to ne znači da RH-a mora bilo kojem strancu dati državljanstvo. Stanci nemaju pravo na državljanstvo, oni ga samo mogu, ali ne moraju dobiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija