Jump to content

Gdje tužiti prekršajnog suca?


Captain

Preporučene objave

Bio sam nekoliko puta fizički napadan prilikom dolaska po djecu kod bivše supruge(ili kod vračanja). Policija po automatizmu podnosi prijave za remećenje JRiM protiv svih učesnika i ne pita previše tko je napadnuti a tko napadač. Dolazimo kod prekršajnog suca, on redovito kažnjava mene a oslobađa ostale pogotovo ako je u pitanju žena.Zadnja presuda je 30 dana zatvora, uvjetno 3 mj. i to na temelju svjedočenja lažnog svjedoka. Ako si muškarac automatski si etiketiran kao nasilnik iako to nisam jer mi nije poželjno biti zbog posla (državna firma). Nakon 2,5 godine takvih budalaština počeo sam sa zdravstvenim problemima jer me strašno pogađa postupanje suda. Sve to ipak je došlo i do posla gdje imam ozbiljnih problema. Neznam kako si pomoći, pretpostavljam da se radi o vezi.Priča je puno duža ali preduga za jedan post.Gdje se žaliti na postupke suca i kako se obraniti legalno od napada, prijetnji uvreda i sl.? :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na svaku odluku suda imate pravo na pravni lijek i ako je žalba osnovana, drugostupanjsko tijelo će reagirati...

odluke se moraju donositi i zasnivati na temelju dokaza..svaka se odluka mora obrazložiti i ako nešto nije u redu, to se žalbom i napada...ako se niste žalili, to znači da ste prihvatili stanje/odluku kakva jeste...tada vam sudac nije kriv..

ako ste se žalili, pa je žalba odbijena i potvrđena odluka prvost. suda, to onda znači da je drugostupanjsko tijelo mišljenja kako je takva odluka ispravna..

mislite da su svi u sprezi i protiv vas s razlogom? bez dokaza uvijek donose odluke? pristrani su? čine namjerno greške u postupanju u predmetima protiv vas? takve pritužbe (na rad suca) možete iznijeti predsjedniku suda i dobro ih potkrijepiti..vaš subjektivni osjećaj nije bitan, morate imati dobre argumente za dokazati takve radnje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da sam se žalio na presude ali do danas nisam dobio niti jedan odgovor mada je za neke prošlo i godinu dana. Pritužbe da iznesem predsjedniku suda? Pa ta presjednica suda je i bila prva koja se izuzetno bahato i pristrano ponašala mada je kasnije okrenula ploču i čak me u jednom slučaju oslobodila. Nakon toga je više nema već je predmete preuzeo drugi sudac, što je isto tako znakovito. A što se tiće argumenata, koje arumente mogu imati kad dođem po djecu u petak navečer, nekoliko osoba me fizički ili verbalno napadne, zovu policiju, lažu (na sudu pogotovo) i otvoreno govore kako imaju svoje ljude u policiji i sl. Ja nejdem proračunato tamo s ciljem kako bi se sukobljavao tako da nikad nemam svjedoka a moje rijeći su na sudu beskorisne. Vrlo naivno sam u startu pristupio tome jer sam vjerovao policiji i sudovima. Ti ljudi su mi odmah rekli da će me uništiti na poslu, financijski i u svakom drugom pogledu i to im lagano i uspjeva, sve uz svestranu pomoć sudova. Prijetnje i klevete ne prestaju, prijavljivao sam nekoliko puta ali nitko nije prstom maknuo.Zbog svega sam na tabletama, imam problema na poslu, uništili su moj normalan odnos sa sinom a neznam kako se od svega zaštiti. Policija, sudovi, centri za socijalnu skrb??! Ma dajte. Bio sam čak u HHO-u, zvao saborski odbor ... , i sa ovo još malo snage i živaca nadam se da ću se zaštiti tako. Drugi dio priće o zlostavljanju djece nisam ni spominjao a to samo napominjem jer postoji i ta strana medalje.Država??! Koja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da sam se žalio na presude ali do danas nisam dobio niti jedan odgovor

 

u tom slucaju nisi niti prekrsajno kaznjen i nitko (jos uvijek) nije rekao da si doista pocinio ono sto pise u zahtjevu za pokretanje prek postupka.

svjedok za kojeg tvrdis da je lazan je, ako je tome diosta tako, pocinitelj kaznenog djela protiv pravosudja, a koje se goni po sluzbenoj duznosti, a pravo ali i duznost svakog gradjanina (instruktivna) je pocinitelja takvog kd-a prijaviti nadleznom do-u pa ti predlazem da to i ucinis.

i bez obzira na gornji reply kojim ti se sugerira obracanje ministru i/ili predsjedniku suda, u ovom trenutku i zbog razloga koje navodis je potpuno suvisno pisati bilo kakve podneske u vezi rada 1-stupanjskog suca jer si se na njegovo (pre)sudjivanje vec zalio, koristeci svoje pravo zalbe, neposredno visem sudu (koji je, za razliku od ministra i predsjednika suda, jedini ovlasten i duzan otkloniti propuste 1-stupanjskog suda, ako postoje, naravno)<

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala.

Eto barem nešto, tako ću i učiniti

:-(

Vjerujte mi sve je istina.Nemožete si zamisliti koliko zlobe može biti u ljudima i od toga se nikako nemožete obraniti. Naravno, svak bi se normalan zapitao a zašto to rade, ma nemoj mi reći da im je dosadno pa malo, malo napadaju, vjerojatno imaju neki razlog.I još k tome sudovi presuđuju u njihovu korist. E u tome i jest moja osobna tragedija što sam sa takvim primitivnim ljudima imao posla i sad pravo mi budi. Ali ipak moram se boriti protiv njih jer sam na kraju snaga. Pogotovo jer od mojeg rada zavise životi moje dvoje djece. Budale to nemogu shvatiti.

Zato vam hvala na svakom pametnom savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija