Jump to content

Zar opet mi ?


himalaja

Preporučene objave

Dragi branitelji čitam ovaj forum dugi niz godina i evo odlučio sam se i ja registrirati. Nažalost izgleda da je zadnje rezanje mirovina kako smo se i pribojavali bilo samo ispitivanje braniteljskog pulsa. Što nas još sve čeka samo dragi Bog zna?

 

http://www.vecernji.hr/vijesti/rezu-se-povlastene-mirovine-novi-uvjeti-vojsku-policiju-clanak-229279

 

Ministarstvo gospodarstva pripremilo je podlogu za promjenu nekoliko zakona koji će omogućiti da se provede revizija i postupno smanjenje povlaštenih mirovina, kazao je Milenko Popović, ravnatelj Uprave za mirovinsko osiguranje na raspravi Ekonomskog instituta o tome može li Hrvatska osigurati primjerene starosne mirovine.

 

Promjene zakona

 

Predstavnik ministarstva rekao je da će Vlada "skoro ići na promjene zakona" koje će pridonijeti da se prava stečena po posebnim uvjetima približe pravima iz općega mirovinskog sustava. Međutim, stručnjaci predlažu veće zahvate kako bi se osigurala pravednost mirovinskoga sustava.

 

Tako Željko Potočnjak, dekan Pravnoga fakulteta i bivši sudac Ustavnoga suda, smatra da iznos mirovine iz državnoga mirovinskog sustava, tzv. prvog stupa, treba ovisiti o uplaćenim doprinosima te iz njega treba izdvojiti sve elemente solidarnosti u "nulti" stup i isplaćivati ih na teret proračuna.

 

– Mirovinski je sustav uvelike nepravedan, nitko ne zna što je odraz rada, a što solidarnosti – rekao je Potočnjak.

 

S njim se slaže i viša ekonomistica Svjetske banke Sanja Madžarević-Šujster, koja je rekla da velika većina građana vjeruje kako plaćeni doprinosi nisu zaštita od starosti već kvaziporez.

 

Nedovoljno za život

 

Danijel Nestić s Ekonomskog instituta upozorava da će mirovine u budućnosti biti relativno niske i neprimjerene za život, a Vlado Puljiz vjeruje da Hrvatska još nije svjesna toga da će u mirovinu baby boom generacija, kada se rađalo dvaput više djece nego sada.

 

– Mogu se formule za izračun okretati kako hoćete, ali mirovine stvara generacija koja radi – upozorio je Vlado Puljiz.

 

Prijedlog promjena - šest zahvata u sustav

 

- vojska i policija u mirovinu po novim uvjetima

 

- smanjuje se najviša dužnosnička mirovina

 

- revizija i postupno smanjenje povlaštenih mirovina

 

- mijenja se režim doprinosa za samostalne profesije

 

- rješenje za mirovine iz 2. stupa

 

- smanjenje naknada za mirovinske fondove

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cagartova objava premještena iz razloga što se radi o istom tekstu koji su cagart i himalaja igrom slučaja, gotovo istovremeno objavili, a himalaja je novi korisnik pa da mu na ovaj način poželimo dobrodošlicu.

 

 

Vezano za povlaštene mirovine, krajnji je rok da se branitelji izbore da se što prije braniteljske invalidske mirovine isključe iz sustava povlaštenih mirovina jer to su invalidske mirovine, a ne povlaštene mirovine te da se napokon prestane sa uznemiravanjem braniteljske populacije i konstantnim rezanjem prava branitelja od strane vladajućih subjekata i njihovih satelita te kojekakvih "pametnih" glava.

 

Ukoliko dođe do novih rezova, ugrozit će se opstojnost obitelji branitelja u mirovini, kao i njih samih, a oni koji imaju kredite i umirovljeni branitelji neće moći namiriti svoje obveze iz mirovina te će zasigurno braniti svoju egzistenciju na bilo koji način i svim sredstvima jer ionako im neće preostati ništa drugo kad budu satjerani u kut.

 

U Domovinskom ratu branitelji se nisu borili i ginuli za državu koja će ih doslovno uništiti psihički, tjelesno i materijalno, niti su se borili za državu koju će kojekakvi kriminalci pljačkati, već za bolju i samostalnu državu u kojoj će svi građani imati ista prava, pravo na normalan život..., a u zadnje vrijeme se izgleda neke stvari zaboravljaju i što je najgore, otima se od onih koji su lijepoj našoj podarili život i na osnovu toga izgubili zdravlje.

 

Mislim da je krajnji rok da se organiziraju braniteljske udruge i branitelji (ukoliko žele sačuvati svoju egzistenciju i dostojanstvo) te da energično upozore vladajuće da neće dozvoliti da se nad braniteljima provodi teror, da se prestane sa konstantnim rezanjem prava te da prestanu među braniteljskom populacijom sijati strah i braniteljima dosipavat sol na ranu koju su "zaradili" stvarajući lijepu našu kao i da se nadležne institucije pobrinu za lopove koji su opljačkali ovu državu.

 

Nemojmo zaboraviti da su samo povlaštene mirovine (u koje se ubraja i braniteljska invalidska mirovina) snosile teret zadnjeg reza od 10% i sada opet neke "pametne glave" prijete novim udarom.

 

 

U svakom slučaju, kao nikad do sad su ugrožena braniteljska prava i vrijeme je da se nešto poduzme ili će braniteljska populacija da se razvodni ili potone na dno dna iz kojeg više neće moći izroniti tj. doći će u situaciju da moraju okačiti gaće na štap.

 

Od pisanja o svemu tome slaba korist, međutim od nečeg se treba krenuti ali najgore je kad samo ostane na pisanju.

:zao:

 

 

Hrvatski branitelji nekad, klikni ovdje.

 

Hrvatski branitelji danas, klikni ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj sam scenarij prije godinu ili više predvidio. Počelo se sa novim zakonom o braniteljima ( bez rvi-a nema mirovine po novom zakonu o braniteljima ). Tada su mnogi šutali jer se to njih nije ticalo direkt. Nije se ni mene ticalo ali sam na neki način digao glas protiv toga i otvorio sam profil na facebooku kako bi prikupio istomišljenike koji se protive takvim odredbama novog zakona. Iako sam u mirovini i imam status rvi-a to me se nije ticalo, ali znao sam kamo to vodi, a vodilo je do zakona o smanjenju od - 10% povlaštenih mirovina. Ni tada nisam šutao opet sam digao svoj glas i podnjeo Ustavnom sudu prijedlog za ocijenom ustavnošću istoga zakona i ponovno pozvao sve koji se protive tom zakonu da se nađemo na facebooku i da se tamo pokušamo dogovoriti za danje korake ( znamo kako je završilo to s ocijenom - ali nisam gubio nadu do zadnjega i dan danas se ne slažem s odlukom ustavnog suda jer i dalje smatram da se u više navrata prekršio Ustav RH ).

 

Znate li koliko je ljudi došlo na profil povlaštene mirovine na facebook, negdje oko 20 do 30 istomišljenika sam uspio skupiti.

 

Znao sam da nije kraj sa zakonom o - 10 % i da će se i dalje udarati po braniteljskoj populaciji i udara se a dokaz je ovo najnovije najavljivanje rezova.

 

Znate li da će ovaj puta rezati one najveće braniteljske mirovine tj. sve one veće od 3500 kn ! Njima je cilj srezati što više. Kako sam došao do toga zaključka, jdenostavno jer oni su sami postavili granicu s ovim sadašnjim najnovijim zakonom s kojim su rezali sve preko 3500 kn. I to će rezati od 15 do 20 % sigurno. To je prvi korak a drugi korak će biti rezanje i onih koji imaju manje od 3500 kn.

 

Baš me zanima tko će ovaj put dići svoj glas protiv ovoga, koje braniteljske udruge i koji branitelji ?

 

Jednom sam napisao i to kako će braniteljske udruge šutati sve dok im se iz državnog prorčuna slijeva godišnja cifra na njihove račune. I šute još uvijek jer njima se za sada još ništa nije rezalo.

 

Profil na facebooku povlaštene mirovine sam izbrisao jer sam sam sebi bio smješan kako sam u nešto više od godine dana uspio skupiti tek ok 30 - setak branitelja istomiljšljenika koje ovim putem pozdravljam.

 

Jadno i žalosno je to što nam se događa ali sami smo si krivi što to trpimo.

 

Po braniteljskoj populaciji će udarati sve dok se ne dignemo s poda i stanemo u gard za obranu, ako treba i pokazat zube. Sve dok budemo šutali bit će nam sve gore i gore, ne ovako , nego još gore i gore.

 

Smatram i uvjerio sam se u to da ima puno gorih slučajeva od mene. Ima dosta branitelja koji su stariji od mene a godine nose svoje. Ima dosta i onih koji su stariji, s više djece, nezaposlenom suprugom, više kredita, a sve to nosi svoje.

 

Imam 36 godina status rvi-a i mirovinu, krpam nekako kraj s krajem, mogu naći i kakvu dodatnu zaradu na crnjaka, smatram da neću radikalno biti pogođen da mi od mirovine uzmu i 20 %, stambeno sam zbrinut ali opet ću na bilo koji način dići svoj glas protiv teroriziranja i ugnjetavanja braniteljske populacije.

Tko će još, ne znam.

 

Bili živi pa vidili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac one fotografije doslovno dočaravaju situaciju u kojoj su danas hrvatski branitelji, a nadovezujući se na tvoj osvrt Kompa, u potpunosti se slažem sa tvojim mišljenjem, ovako je bilo i prije najave -10 %, bilo je tu natpisa razno raznih,pozivalo se na ovo i ono, iskreno 5-10 % branitelja dići će glas tamo gdje treba, ostatak će šutjeti i spuštati glavu do zadnjeg, doslovno dok im se jednog dana ne ukine i zadnja kuna i lipa, e onda će se pitati kako i zašto....to sam ja pisao i prije par mjeseci i rekao sam (imaju postovi) da nije kraj i da će ići dalje...

 

Nadam se da ću ja preživjeti, supruga radi, stambeno smo situirani (ALI NE PREKO OVE DRŽAVE) i jedini mi je cilj da mi djete što prije zbriše odavde negdje gdje će imati za svoj rad osiguranu plaću i poštovanje, eto toliko o tome za koga smo se borili :zao::zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

Po braniteljskoj populaciji će udarati sve dok se ne dignemo s poda i stanemo u gard za obranu, ako treba i pokazat zube. Sve dok budemo šutali bit će nam sve gore i gore, ne ovako , nego još gore i gore.

 

Smatram i uvjerio sam se u to da ima puno gorih slučajeva od mene. Ima dosta branitelja koji su stariji od mene a godine nose svoje. Ima dosta i onih koji su stariji, s više djece, nezaposlenom suprugom, više kredita, a sve to nosi svoje.

 

Imam 36 godina status rvi-a i mirovinu,

 

Ja sam branitelj i dragovoljac, ali nisam u mirovini. I stariji sam od tebe 10 godina,i bolesniji od većine rvi. I imam djecu i radim i za tvoju mirovinu. Bolje reći radio sam, jer ni meni nije kao prije.

 

Otkuda ti ideja da bi ja i meni slični bili protiv radikalnog smanjenja tih mirovina, i protiv radikalne revizije svih hrvi koji nisu tjelesni invalidi (koji čine možda 15 -20 posto hrvi populacije)?

Čak i u hrvi populaciji je sve više onih koji vide da je sadašnja situacija neodrživa na duži rok.

 

 

A ovo da treba 'zauzeti gard' je velika iluzija.

Dok šutite ili se pomalo bunite , još će se sve tolerirati.

Kada izađete na ulicu, svekolika javnost će reći - 'evo, nisu im dosta sve te povlastice, još rade i nered!' Sad nam je stvarno toga dosta!

 

 

I izgubit ćete još više.

 

A vi radite kako mislite da je najbolje.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi Branitelji! Zar smo Mi povlašteni što smo osigurali generacijama da rade,stvaraju i zaradjuju plače i mirovine? Zar je itko od nas išao u rat s namjerom da zaradi,povlaštenu mirovinu,? Pa zašto konačno ne objave pravedan registar branitelja pa kad s njega maknu polovicu osoba koje su dobile status branitelja na osnovu politike,sporta,glazbene karijere,teniske karijere,sportske i drugih pa koji su dobili po osnovi radne obveze status branitelja.U tom slučaju ostalo bi nekakovih 200-250 tisuća branitelja koji nevjerujem da bi bili teret društvu jer su ti ljudi i stvorili to društvo i ovu državu.A što bi bilo da smo izgubili? Tko bi onda bio povlašten i gdje? Pravi Branitelji su zaslužili svaku lipu i kunu koju dobivaju i puno puno više od toga pogotovo koji su dali živote i dijelove svojih tijela da bi drugi bili sretni.SRETNE BOŽIČNE BLAGDANE SVIM ISTINSKIM BRANITELJIMA ŽELI MINER!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Kompa je napisao:

Po braniteljskoj populaciji će udarati sve dok se ne dignemo s poda i stanemo u gard za obranu, ako treba i pokazat zube. Sve dok budemo šutali bit će nam sve gore i gore, ne ovako , nego još gore i gore.

 

Smatram i uvjerio sam se u to da ima puno gorih slučajeva od mene. Ima dosta branitelja koji su stariji od mene a godine nose svoje. Ima dosta i onih koji su stariji, s više djece, nezaposlenom suprugom, više kredita, a sve to nosi svoje.

 

Imam 36 godina status rvi-a i mirovinu,

 

Ja sam branitelj i dragovoljac, ali nisam u mirovini. I stariji sam od tebe 10 godina,i bolesniji od većine rvi. I imam djecu i radim i za tvoju mirovinu. Bolje reći radio sam, jer ni meni nije kao prije.

 

Otkuda ti ideja da bi ja i meni slični bili protiv radikalnog smanjenja tih mirovina, i protiv radikalne revizije svih hrvi koji nisu tjelesni invalidi (koji čine možda 15 -20 posto hrvi populacije)?

Čak i u hrvi populaciji je sve više onih koji vide da je sadašnja situacija neodrživa na duži rok.

 

 

A ovo da treba 'zauzeti gard' je velika iluzija.

Dok šutite ili se pomalo bunite , još će se sve tolerirati.

Kada izađete na ulicu, svekolika javnost će reći - 'evo, nisu im dosta sve te povlastice, još rade i nered!' Sad nam je stvarno toga dosta!

 

 

I izgubit ćete još više.

 

A vi radite kako mislite da je najbolje.

:kavica:

Čovjek radio 40 godina,mirovina 1900 kn.Žena radila 35 godina,mirovina 1800 kn.Njihov susjed radio 2 godine...4 mjeseca pijančevao na ratištu...mirovina 4000 kn

Pozdrav istinskim braniteljima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Sve ove crne slutnje vidljive su i u proračunu za 2011.g. Međutim, mene najviše ljuti to što niti jedna braniteljska udruga nije zauzela stav da invalidske mirovine branitelja nisu niti mogu biti povlaštene mirovine. Osnovna razlika u mirovinama je ta da se kod invalidske mirovine pozornost usmjerava na subjekt, odnosno na osiguranika kod kojega je nastala trajna promjena zdravstvenog stanja, a kod povlaštenih mirovina pozornost je usmjerena na objekt, tj. funkciju za koju je zakon propisao povoljne uvjete odlaska u mirovinu.

U invalidsku mirovinu može otići bilo koji osiguranik kod kojeg je došlo do trajne promjene zdravstvenog stanja, a primjerice u povlaštenu zastupničku mirovinu može otići samo osoba koja je bila zastupnik.

Kod braniteljskih invalidskih mirovina su jedino prilikom izračuna mirovine uvećani određeni koeficijenti, te osnovica s obzirom na čin i funkciju, što je s obzirom na uzrok nastanka invalidnosti i opravdano, ali samo zato ta mirovina nemože biti povlaštena..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Kompa je napisao:

Po braniteljskoj populaciji će udarati sve dok se ne dignemo s poda i stanemo u gard za obranu, ako treba i pokazat zube. Sve dok budemo šutali bit će nam sve gore i gore, ne ovako , nego još gore i gore.

 

Smatram i uvjerio sam se u to da ima puno gorih slučajeva od mene. Ima dosta branitelja koji su stariji od mene a godine nose svoje. Ima dosta i onih koji su stariji, s više djece, nezaposlenom suprugom, više kredita, a sve to nosi svoje.

 

Imam 36 godina status rvi-a i mirovinu,

 

Ja sam branitelj i dragovoljac, ali nisam u mirovini. I stariji sam od tebe 10 godina,i bolesniji od većine rvi. I imam djecu i radim i za tvoju mirovinu. Bolje reći radio sam, jer ni meni nije kao prije.

 

Otkuda ti ideja da bi ja i meni slični bili protiv radikalnog smanjenja tih mirovina, i protiv radikalne revizije svih hrvi koji nisu tjelesni invalidi (koji čine možda 15 -20 posto hrvi populacije)?

Čak i u hrvi populaciji je sve više onih koji vide da je sadašnja situacija neodrživa na duži rok.

 

 

A ovo da treba 'zauzeti gard' je velika iluzija.

Dok šutite ili se pomalo bunite , još će se sve tolerirati.

Kada izađete na ulicu, svekolika javnost će reći - 'evo, nisu im dosta sve te povlastice, još rade i nered!' Sad nam je stvarno toga dosta!

 

 

I izgubit ćete još više.

 

A vi radite kako mislite da je najbolje.

:kavica:

 

 

 

Felixxe nije mi nešto tu jasno, poštivam tvoj status dragovoljca i branitelja, ne razumijem što ti to znači da si "bolesniji od većine rvi", prijatelju moj i ja sam poslije rata zaradio gadnu #OOPS#riju od bolesti i nije mi to uračunato u "povlaštenu mirovinu", mirovinu sam dobio na osnovu ranjavanja, a kad već nešto ideš analizirati onda pokušaj osim tih silnih povlaštenih mirovina zbrojiti koliku su lovu maznuli Sanaderi,Mravci,Kukci i ini...i koji tu lovu neće vratiti, a dok se o njima lijepo piše i priča nitko ne razmišlja da ta gospoda uzimaju i dalje svoje doista povlaštene plaće...daj malo o tome napiši koju riječ...

Uostalom kad se režu "povlaštene braniteljske mirovine" režu se i onim rvi u kolicima i ranjenima i oboljelima....a da će tebi biti bolje ako se ukinu doslovno sve mirovine... sumnjam, reci koliko si primjetio da je lakše i bolje od kada su se snizile mirovine 10 %...

Stvar je u tome da se tuče onoga koga se može....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

igla91 je napisao:

Čovjek radio 40 godina,mirovina 1900 kn.Žena radila 35 godina,mirovina 1800 kn.Njihov susjed radio 2 godine...4 mjeseca pijančevao na ratištu...mirovina 4000 kn

Pozdrav istinskim braniteljima

 

Ovo je neusporedivo i nevjerovatno kako netko ne vidi dubinu ovoga problema.

 

Osoba koja je obolila i to u ratu i proglašena je radno nesposobnom kako će ta osoba uopće i zaraditi svoju starosnu mirovinu, ta osoba ima veeeliki hendikep i stavljena je u nepovoljniji položaj od zdrave osobe koja je odradila svoj radni vijek i nalazi se u starosnoj mirovini .

 

Ovaj koji je radio 40 godina taj se i naradio i tijekom rada, hvala Bogu za njega uspio si osigurati stambeno pitanje i otškolovati svoju djecu, možda ih i poženiti i kupiti im stan i auto. Danas ima ajmo reći preko 65 godina života i mirovinu od 1900 kn što mu je s obzirom na nariniji život i sređenu egzistenciju njega i njegove djece sa ženinom mirovinom od 1800 kn dovoljno za život.

 

Ovaj koji je bio na ratištu ( od 1 god do 5 godina ) i razbolio se zbog bolesti ponajviše na svoju žalost više nije sposoban za raditi a ima samo 36 godina života i malu djecu koju reba otškolovati i živi u kući koju su njegovi roditelji napravili, pitam ja vas kako će ta osoba otškolovati svoju djecu, napraviti sebi kuću i kupiti svojoj djeci stan i auto sa mirovinom od 3500 kn i nezaposlenom suprugom, a sa stalnim prijetnjama od strane države koju je stvarao i stvarajući se i razbolio,

o rezanju i smanjivanju mirovine.

 

Ne možete mješati kruške i jabuke, osoba koja je stradala ili se razbolila na ratištu i više radi toga nije radno sposobna ne može se uspoređivati sa osobom koja je zdrava odradila cijeli svoj radni vijek i tijekom tog radnog vijeka imala uredna primanja od kojih je živjela.

 

Pararelno gledjući njegove vršnjake koji nisu bili u ratu i ostali su hvala Bogu zdravi, koji imaju završene fakultete i dobro plaćene poslove, koji imaju mogučnost da podignu stambeni kredit i isti otplate, koji voze skupe aute, ako ne skupe barem nove, paralelno gledajući jednog bivšeg ratnika koji se razbolio braneći i stvarajući svoju državu i osobu koja nije nigdje bila i danas može raditi kao i osobu koja je odradila svoj puni radni vijek jer ju je poslužilo zdravlje, te osobe ne možemo staviti u isti koš i uspoređivati im mjesečna primanja jer naviše ovdje pate osobe koje su oboljele na ratištu i koje su radno nesposobne a mjesec preživljavaju sa mizerijom !

 

 

Ipak ostajem pri tezi da se trebamo pokazati široj javnosti, preko naših vrlih udruga ili samoorganizirano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kada sami branitelji svoje mirovine ubrajaju u "povlaštene" onda je to tako

predpostavljam zbog toga što su imali povlasticu braniti državu,imali povlasticu i ostati bez djelova tjela ili dobiti povrede i bolesti,vezano uz obranu države .

 

iako u svojoj odluci broj :Rev-476/06-2 Vrhovni sud RH smatra:

No, Republika Hrvatska je donijela posebne propise kojima se saniraju određene posljedice ratnog razaranja kako u imovini tako i štete na zdravlju ljudi, a među njima i Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ("Narodne novine", broj: 108/96), te novi zakon istog naslova od 10. prosinca 2004. ("Narodne novine", broj: 174/04).

 

znači mirovina hrvatskih branitelj ,HRVI, je naknada štete za izgubljeno zdravlje a koja se samo zove mirovina.

 

HRVI koji imaju ostvarenog radnog staža na koji su plaćali doprinose za mirovinsko su svoje uplate prepustili mirovinskom i na njih ne dobiju mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kompa piše

 

Po braniteljskoj populaciji će udarati sve dok se ne dignemo s poda i stanemo u gard za obranu, ako treba i pokazat zube. Sve dok budemo šutali bit će nam sve gore i gore, ne ovako , nego još gore i gore.

 

Moj prijatelju dobro si napisao da će po nama udarat,zašto nebi kad smo najlakši pljen pogledaj koliko smo složni oni sindikalci i seljaci su za nas NATO.Kad treba piskarat i pljuvat jedni po drugima tu smo dobri a kad treba nešto konkretno nema nas nigdje.Sjeti se samo koliko se ljudi odazvalo tamo u 6 mj.na poziv mrljavca.Nitko bilo je kojekakvih izgovora.Nas (u mirovini)može ujedinit jedino da nam ne isplate 1-2 mirovine,a dok smanjuju malo pomalo ništa od toga.

Eno ti očit primjer jedinstva i sada u ove predbožične dane kad supruga jednog našeg kolege traži(neizravno)pomoč da nedočekaju Božić u mraku teško bolestan.

Pitam Vas sve dali nemožemo bar mi sa foruma odvojit koju kunu odreči se litre -dve benzina ili kutje cigareta pa da im uljepšamo Božične blagdane,eto ja samo tražim nekakav broj da izvršim uplatu niti to nitko nezna ili nikog nije briga.

Toliko o našoj slozi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drago mi je da opet otvorena ova tema jer mene odgovorni redovito briše vjerojatno jer ne spadam u "povlaštene" a branitelj sam iz 1991.Još jednom ću ponoviti da pravi problem braniteljslih i invalidskih mirovina su lažovi kojih je vjerojatno i 40%. Ova vlast a vjerojatno i buduča ne želi iskreno riješavati ovaj problem a ukupni iznos za "povlaštene" će se smanjivati a tako i sve morovine.Dok god svi skupa budemo pričali da lažove ne poznajemo mirovine ranjenih i stvarno oboljelih će se smanjivati da bi se lažove namirilo a njima je svaki iznos loto dobitak.Dok god budemo ponavljali neka institucije rade svoj posao bit će nam vam još gore jer ja mislim da smo institucije i svi mi i možda je vrijeme da to shvatimo (probudimo se).Ista ili još gora situacija je i s mirovinama iz radnog odnosa gdje stotinjak tisuća ljudi umirovljeno sa lažnim dijagnozama ( za što se i danas vode sudski procesi protiv liječnika i direktora firmi koji su to plaćali ).Ovim postupcima je vlast kupovala socijalni mir a mirovinski sustav dovela ovdje gdje je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Invalidske mirovine nisu i ne mogu biti povlaštene.

 

Zašto su samo invalidske mirovine u kojima se nalaze branitelji povlaštene dok one invalidske mirovine u kojima se nalaze civili nisu povlaštene.

Broj civilnih invalidskih mirovina je i 15 puta veći od braniteljskih invalidskih koje se naziva povlaštenima.

 

Kakva je to država u kojoj vlada diskriminacija . Branitelji koji se nalaze u invalidskim mirovinama su diskriminirani u odnosu na civile koji se nalaze u invalidskim mirovinama.

 

Iste braniteljske invalidske mirovine se nazivaju povlaštene a stalno se režu ,skračuju i stalno se nad istima rade revizije dok se civilne invalidske mirovine ne zovu povlaštene ali zato se ne režu i nad istima se ne rade revizije.

 

Tko je tu povlašten a tko diskriminiran ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa ako smijem moje razmišljanje o tvojoj "dilemi".Braniteljske mirovine su navodnu povlaštene zbog povlaštenih uvjeta za njihovo ostvarivanje i načina izračuna visine tih mirovina.Civilne invalidske mirovine nisu povlaštene iz razloga što prosječni iznos tih mirovina iznosi oko 2 tisuće kuna a braniteljskih oko 5 tisuća kuna. Jedno od razmišljanja kako zadržati visinu braniteljskih i invalidskih mirovina iznio sam u prethodnom postu a to je izbaciti lažove iz braniteljskih redova svim mogućim i nemogućim sredstivima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

 

 

Ovo je neusporedivo i nevjerovatno kako netko ne vidi dubinu ovoga problema.

 

 

Kompa, dubina ovog problema nije ono što ti vidiš.

 

Problem je što živimo u državi koja podnosi državni proračun između 80 i 90 milijardi, a on je preko 120 milijardi.

Preveliki porezi guše i uništavaju gospodarstvo. Svake godine zadužimo za dodatnih 20-30 milijardi koji fale u proračunu. Još godinu dana tako, i onda je gotovo.

 

Sad ti lijepo reci gdje ćeš uzeti da smanjiš proračun za 30 milijardi?

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Kompa je napisao:

 

 

Ovo je neusporedivo i nevjerovatno kako netko ne vidi dubinu ovoga problema.

 

 

Kompa, dubina ovog problema nije ono što ti vidiš.

 

Problem je što živimo u državi koja podnosi državni proračun između 80 i 90 milijardi, a on je preko 120 milijardi.

Preveliki porezi guše i uništavaju gospodarstvo. Svake godine zadužimo za dodatnih 20-30 milijardi koji fale u proračunu. Još godinu dana tako, i onda je gotovo.

 

Sad ti lijepo reci gdje ćeš uzeti da smanjiš proračun za 30 milijardi?

:kavica:

 

Evo kako nači tih 30 milijardi

 

1.Onemogučit ovakav lopovluk na svim razinama.

2.Rad na crno gdje se u proračun,HZMO,HZZO neslije nijedna kuna.

3.Neplačanja PDV-a (neizdavanjem računa za izvršene usluge).

4.Radnici prijaviti na minimalac a ostalo na ruke opčepoznato.

5.Izvršit reviziju pretvorbe i privatizacije odnosno pljačke velikih razmjera,novac u proračun,lopovi u zatvor.

 

Ubrzo bi se ovaj deficit pretvorio u suficit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

 

Sad ti lijepo reci gdje ćeš uzeti da smanjiš proračun za 30 milijardi?

:kavica:

 

Pa na to piatanje znaju i vrapci na grani odgovor.

 

Da ima volje državnog aparat da napravi reviziju sveukupne imovine političara ove države našlo bi se sigurno pola od te svote.

 

Druga polovica našla bi se isto voljom državnog aparata da sprovodi nadzor nad isplatom plaća radnicima. Javna je tajna da 95% privatnika prijavljuje radnike na minimalac a da im razliku plaće isplaćuju na ruke, znači ibjegavajuči porez i ostale dobrinose u hzmo i hzzo.

isto tako zna se da da je višak od 25 000 ljudi u državnim upravama i raznim službama koje treba otpustiti i zbrinuti na ovaj ili onaj način ( umirovljenjem ili otpremninama ).

 

Kažem da ima volje državnog aparata ili da je državni aparat sposoban tako nešto sprovesti.

Može državni aparat smanjiti nama ponovno mirovine ali to ih sigurno neće spasiti od deficita, mogu nama braniteljima i ukinuti mirovine i opet ih to ne bi izvuklo iz deficita.

 

Ima tu i drugih naćina i mogućnosti uštede i krpanja rupa kroz koje curi novac koji bi trebao završiti u državnoj blagajni ali izgleda da nemamo dovoljno sposobne ljude da zakrpaju te rupe.

 

Eto, siguran sam da nam i ukinu mirovine ali potpuno, da nam ne daju niti kune deficit bi i dalje ostao i to više od pola sadašnjega.

 

Tako da sam i dalje mišljenja da trebamo poduzeti radikalne poteze kako bi pokazali svima ali svima da nas ima i da smo još uvijek u kondiciji da se izborimo za nas i naše obitelji, našu djecu i naš kruh svagdašnji.

 

Mi smo podnjeli žrtvu tijekom rata, podnjeli smo žrtvu i tijekom smanjenja mirovina od - 10 %.

Pitam ja vas dokle jedni te isti trebaju podnositi žrtvu, šta je s ostalima ? Kome su još osim nama u ovoj recesiji smanjili , rezali bilo što ?

 

Svi ostali umirovljenici ( ovi koje ne smatraju povlaštenima - invalidske civilne mirovine , starosne mirovine ) su dobili dodatak na mirovine i taj im dodatak nije smanjen niti za 1 % u ovoj krizi i recesiji ! Mi na taj dodatak kao "povlašteni" nismo imali pravo, eto tko je sada tu povlašten a tko diskriminiran, pitam ja vas ponovo ?

 

Evo danas su vratili i dug umirovljenicima, znači novaca za neke ima a zaneke nema ili neke se može klepati i klepate jer šute a šute jer misle da su im mirovine poklonjene a poklonjenom se konju ne geleda u zube. E pa ja ne mislim da mi je itko išta poklonio i neću šutjeti.

 

:-x:fajter::ljut::mrki::idemo::fajter::fajter::fajter::fajter::fajter:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa keže kako 95% privatnika pola plaće isplaćuje radnicima na crno sa tim se slažem ali se usput pitam koliko smo takvih prijavili inspekcijama ili možda čekamo da to napravi netko drugi.Što se tiče invalidskih mirovina je li moguće smanjivati nešto što iznosi do 2500 kuna a takvih je 90%.Civilni 100% ratni invalid dobija do 3 tisuće kuna a branitalj invalid često preko 10 tisuća kuna,ja ne kažem da invalidu branitelju to puno već da civilnom ratnom invalidu premalo ispod svakog dostojanstva za 100% ivalida.U ovome je i odgovor zašto neke smatraju povlaštenim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1

Ko o čemu ti prijatelju stalno tepeš jedno prijave,prijave pa daj se vrati u stvarnost nemoj lovit duhove.Raznorazni inspektori nerade svoj posao za koji ih država plača nego za svoj đep jel ti to nije jasno.Da rade kako bi trebali odnosno da pravna država funkcionira bilo bi u proračunu deficita pa se nebi trebalo uzimat ni radnicima ni umirovljenicima.

Neznam na koji način bi ti dokazao svoje prijave npr.isplačivanje pola plače na crnjaka itd.

Možeš prijavit nekoga da ti nije izdao račun za izvršenu uslugu ako možeš dokazat da je tu uslugu naplatio.Ali i od toga slabe koristi.U tom slučaju inspektor izlazi i ako dotični prizna ovaj mu naplati minimalnu kaznu i teraj dalje po starom a ako neprizna onda na sud pa ti dokazuj na sudu.

Dali si kad čuo da svaki najmanji obrtnik ima u đepu najmanje 500 eura u slučaju da se inspektor pojavi.

Ovakvih primjera ima koliko hoćeš.Tu ti je odgovor na prijave i punjenje proračuna.

Nisu građani ti koji če brinut da se zakoni poštuju zato plačamo nekog drugog samo ih treba naterat da rade svoj dobro plačen posao a to mogu oni koji su na vlasti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1 je napisao:

Kompa keže kako 95% privatnika pola plaće isplaćuje radnicima na crno sa tim se slažem ali se usput pitam koliko smo takvih prijavili inspekcijama ili možda čekamo da to napravi netko drugi.

 

Da, nažalost to je postalo pravilo a ne usamljeni primjer.

 

jutro1 sam kažeš da se slažeš s tvrdnjom da 95 % privatnika isplačuje plaće radnicima na crno, minimalac preko računa a ostatak na ruke.

 

Ja vjerujem da ih je više od 80 % istih radnika tim naćinom isplaćivanja nezadovoljno ali da šute i ne prijavljuju svoje poslodavce nadležnim institucijama jer se boje za svoj posao. Ti radnici rade pošteno i pošteno zarade svoju plaću ali ti poslodavci na isti način varaju i državu i radnike koji za njih rade jer automatski tom radniku su manji doprinosi za hzmo a što će jednoga dana osijetiti na visini svoje mirovine.

 

Postoje državne institucije kojima bi se isti poslodavci mogli prijaviti ali kakve koristi od njih ? Te institucije postoje samo na papiru u teoriji, jer ih država mora imati, ali u praksi te institucije ne rade svoj posao jer da rade niti jedan poslodavac se ne bi usudio varati niti državu a niti radnika tim načinom isplate plaća.

A dokaz da iste institucije ne rade svoj posao je i taj što je isplata palća u gore opisanom obliku, u privatnom sektoru , postala pravilo a ne izuzetak.

 

Eto malo sam se makao od teme ali sam morao objasniti gdje bi država mogla namaknuti novac za državnu blagajnu da pokrpa rupe i smanji deficit a da ne uzima stalno i stalno od jednih te istih tj. od branitelja koji su ionako već jaaaako puno toga dali od sebe.

 

Evo još primjera gdje namaknuti novac osim od " povlaštenih " ;

 

25 000 zaposlenika viška u državnim upravama. Od tog broja zamislite koliko ih ne radi posao za koji su plaćeni !

Da ih samo pola radi posao za koji su plaćeni, državne institucije bi funkcionirale puno, puno bolje i bilo bi više novca u državnoj blagajni sa sve. Ovdje prvenstveno mislim na razna ministarstva , inspektorate , urede itd...

 

U Hrvatskoj ima 127 gradova i 429 općina ! Zamislite koji je to broj ! Koliki broj osoba radi u tim gradskim i općinskim kancelarijama ! Koliki su to novci za njihove plaće ? Je li Hrvatskoj potreban toliki broj gradova i općina ? Toliko gradonačelnika i dogradonačelnika, njihovih tajnica, vozača, portira, čistačica ?

 

Otiđite u općinsku zgradu svojeg grada pa pogledajte koliko ih tamo ima zaposlenih, od portira do načelnika i gradonačelnika, te koliko ih nešto radi a koliko ih nakon pauze ponovno po kancelarijama pije kavu i " sastanči ".

 

"Povlaštenima" su rezali -10% od njihovih mirovina jer su " povlašteni " . Jesu li političari povlašteni ? Nisu, oni imaju saborski imunitet, službeno vozilo, vozača, sl. kartice, sl. stan, plaću od oko 15 000 do 22 000 kn, oni nisu povlašteni i njima nikome nije smanjena plaća -10% nikome ! A zašto ? Pa zato jer su oni tako odlučili da se primanja, tj. mirovine smanje samo " povlaštenima ".

 

Eto da rezimiram svoja viđenja i dam svoje prijedloge kako bi se moglo namaknuti novca u državnoj blagajni osim što se već uzelo -10 % " povlaštenima "

1.- naparaviti reda u isplati plaća u privatnom sektoru

2.- smanjiti primanja koja dolaze iz državne blagajne - što plaće , što mirovine kao i socijalna davanja i ostalima koji nisu povlašteni i to najamnje za - 10 % , bez obzira na visinu istih primanja

3.- smanjiti broj zaposlenih u državnim tjelima za minimum 25 000 osoba

4.-smanjiti broj gradova i općina

5.- smanjiti povlastice saborskim zastupnicima

 

Vjerujem da se sprovede samo 5 ovih mojih prijedloga da bi se uspio pokrpati sadašnji deficit proračuna.

 

Opet ponavljam osoba koja se nalazi u invalidskoj mirovini i još k tome je branitelj nije i nikako ne može biti povlaštena ! To se i dokazalo jer ako povlašten znači biti bolestan i stalno diskrininiran i šikaniran od strane države i njezinih aparat onda mi i jesmo povlašteni !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od svih priča o prijavama o lažnjacima velikim i malim mirovinama punom radnom stažu pola na ruke pola na račun zapošljavanju na crno raznim revizijama ovome i onome neće biti ništa cjelokupna situacija nije dobra a tako će i ostati i ići samo u negativnom smjeru tako je bilo i sa YUGOM večina našeg naroda je ispušila povjest se ponavlja samo što su druge osobe u pitanju lopovima je i onda bilo dobro mada ih je dosta bilo po zatvorima mislim da će i ova država otići u nepovrat samo treba još dosta vode proteći rijekama sve što mi pričamo je mlačenje prazne slame uglavnom ovdje svi pišu o jednom te istom mala je razlika između

 

pozdrav BRANITELJIMA :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bit ce mo uvjek mi jer niko nepita kako to da je na osnovu ptsp obolio i onaj koji je bio izlozen neprijateljskoj vatri i onaj iz pozadine il iz kancelarije pa se je trebalo pshijatre upitat kako to svak ko se javi boluje od ptsp a ja tvrdim i tvrdit ću da bolesnik koji je bolestan od ptsp nije sposoban za rad da vodi udruge il zadruge il slicno a kod nas se islo kod pshijatra zbog mirovina a ne zbog bolesti i zbog toga najebu bolesni i posteni jer se uvuku use i šute dok im konap ne presudi kad prikipi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

 

 

Eto da rezimiram svoja viđenja i dam svoje prijedloge kako bi se moglo namaknuti novca u državnoj blagajni osim što se već uzelo -10 % " povlaštenima "

1.- naparaviti reda u isplati plaća u privatnom sektoru

2.- smanjiti primanja koja dolaze iz državne blagajne - što plaće , što mirovine kao i socijalna davanja i ostalima koji nisu povlašteni i to najamnje za - 10 % , bez obzira na visinu istih primanja

3.- smanjiti broj zaposlenih u državnim tjelima za minimum 25 000 osoba

4.-smanjiti broj gradova i općina

5.- smanjiti povlastice saborskim zastupnicima

 

 

Bravooo!

:smijeh::smijeh::smijeh:

 

1. Da, napraviti reda - smanjiti doprinose koji su ionako preveliki, pa destimuliraju zapošljavanje i tjeraju strane investitore.

2. Smanjiti plaće,koliko ? 20 % ? Dobro, to je 5-6 milijardi. Mirovine koje nisu povlaštene su ZARAĐENE, značajnije ih smanjivati dok se povlaštene mirovine ne smanje 50 % politički je neostvarivo, i ekonomski nepošteno.

Treba smanjiti za dvije trećine masu za mirovine hrvi - tu se uštedi još 5 milijardi.

3. Otpustiti 25000 u državnom i javnom sektoru? dobro, još 2-3 milijarde manje, ali država im mora dati otpremnine, zdravstveno na burzi... znači manje od 2 mil.

4. nema velikog efekta - općine i gradovi samo dijelom se financiraju iz budžeta, i bit će tako i dalje. Možda 1 milijarda uštede.

5. Saborski zastupnici sa svim službama potroše koliko? Pola milijarde? Ako im uzmemo dvije trećine , to je ušteda nešto preko 0,3 milijarde.

 

Drugi prijedlozi?

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Mirovine koje nisu povlaštene su ZARAĐENE,

:kavica:

 

Po čemu je civilna invalidska mirovina zarađena a invalidska mirovina hrvatskog branitelja koji je svoje zdravlje izgubio u ratu i koji se zbog toga i nalazi u invalidskoj mirovini " povlaštena " ?

 

Samo je 12 do 15 % starosnih mirovina ako si pod zarađene mislio na te mirovine.

 

Opet ponavljam ljudi koji spadaju pod tih 12 do 15 % koji se nalaze u starosnoj mirovini mogu se smatrati sretnicima jer su zdravi odradili svoj radni vijek i tijekom istoga se uspijeli egzistencijalno osigurati za mirovinu. Dok s druge starne osoba koja je mlada obolila u obrani suvereniteta RH i nalazi se u invalidskoj mirovini neće biti te sreće da egzistencijalno sređena uživa u svojoj mirovini jer je zbog svoje bolesti prisiljena mlada otiči u mirovinu ( ima maloljetnu djecu koju treba otškolovati, poženiti, stambeno zbrinuti a sam taj mladi umirovljenik nema riješeno stambeno pitanje ).

 

Bolestan nije i ne može biti povlašten. Tko tako misli je zdrav i neka bude sretan što je zdrav jer zdarv čovijek ima 1000 želja, bolestan samo jednu a to je da ozdravi. :kavica:

 

A što se tiče rezanja , za to sam da se svima reže jednako i onome sa 100 000 kn primanja i onome sa 1500 kn. Za sve jednako 20% osim onima kojima su već uzeli 10 % ( njima samo 10 % ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

 

Ja sam branitelj i dragovoljac, ali nisam u mirovini. I stariji sam od tebe 10 godina,i bolesniji od većine rvi.

 

A imaš li ti felixx status HRVI-a ?

 

Ako nemaš vidim da bi trebao pod hitno zatražiti zahtjev za priznavanjem istog statusa, siguran sam u to da češ ga i dobiti jer si kako si i sam napisao bolesniji od većine hrvi.

 

:smijeh::smijeh::smijeh::smijeh::smijeh::smijeh::smijeh: :smijeh: :smijeh::smijeh::smijeh::smijeh::smijeh: :smijeh: :smijeh::smijeh::smijeh::smijeh::smijeh::smijeh::smijeh::smijeh::smijeh::smijeh::smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novaca za mirovine ima i mora biti, a novci su tu, samo ih treba pronaći, a ne tražiti na pogrešnom mjestu.

 

Protiv revizije mirovina nemam ništa jer sam mišljenja da se oni koji su zasluženo otišli u invalidsku mirovinu nemaju čega bojati ako su mirovinu zaslužili na pošten način.

HZMO revizijom odnosno dubljim uvidom u medicinsku dokumentaciju te prikupljanjem novih dokaza kod sumnjivih predmeta odnosno dokumentacije može utvrditi koliko je tko branitelj i na koji način je došao do medicinske dokumentacije i ako treba sve što je sporno provjeriti, usporediti imena liječnika koji su izdali medicinsku dokumentaciju i nalaze te isto usporediti sa ratnim putem, vremenu provedenom u DR-u kao i lokaciji na kojoj je branitelj bio i okolnosti pod kojima je obolio (ako treba ispitati i svjedoke), iako će to oduzeti malo više vremena ali bi taj posao trebalo uraditi da se otklone sve dvojbe i da se pravda istjera na čistac.

 

E, onda bi lažnjaci isplivali na površinu i njih dakako, odmah kazneno goniti i ukinuti im mirovinu.

 

Tu bi se zasigurno izvukle određene uštede, koliki bi bio iznos za sad se ne može znati jer se ne zna niti koliko je lažnih branitelja u mirovini

 

Invalidske braniteljske mirovine izbaciti iz kategorije povlaštenih.

 

Ako je netko invalid, ne može ga se smatrati povlaštenim jer tu se radi o diskriminaciji i povredi prava invalida o čemu bi međunarodni sud za ljudska prava imao što reći i to treba vladajućim strukturama, odnosno zakonodavcu "nabit na nos".

 

 

Nepotrebno je da pišem da bi se dalo i razmisliti o tome da se plaće i mirovine saborskih zastupnika po mom nestručnom mišljenju još umanje 15-20 posto jer ionako puno odudaraju od prosjeka.

Imat će gospoda opet dobru plaću i mirovinu, a dok rade dobivaju i dnevnice.

 

Ne vidim razlog i da saborski zastupnik koji je ev. u zatvoru dobiva plaću.

To je glupost i ako mu se utvrdi da je počinio kazneno djelo iz kojeg je izvukao materijalno-financijsku korist, nekakvo drugo teško kazneno djelo ili u prometu usmrti jednu ili više osoba kao jedan naš političar, takve osobe nemaju što tražiti u saborskim klupama.

 

Temeljitije preispitati imovinske kartice saborskih zastupnika, porijeklo imovine, ne samo saborskih zastupnika već i onih građana čije se imovinsko stanje mjeri u milijunskim iznosima, pogotovo ako je upitno dali se ta imovina mogla steći legalno.

 

Uvesti veći porez na duhanske proizvode, povećati cijenu cigareta za 4-5 kuna kao i na žestoka alkoholna pića.

 

Uvesti veći porez na igre na sreću.

 

Uvesti veći porez na bogatstvo, odnosno na jahte, vikendice, drugi, treći..osobni automobil.

 

Smanjiti PDV na 20-21%.

 

Izmjeniti neke sankcije u zakonu o prekršajima u cestovnom prometu, primjerice kazniti počinitelja prekršaja srazmjerno njegovom imovinskom statusu (kao što se radi u nekim razvijenim europskim državama) tako da za isti prekršaj budu svi pravedno kažnjeni tj. da svakog jednako boli glava.

 

Nema logike da netko tko vozi staru Ladu i ne radi nigdje bude kažnjen sa 2000 kuna, a onaj što vozi novog Mercedesa i zarađuje po 20 i više tisuća kuna bude isto tako kažnjen i još se taj smije zakonodavcu i policiji u brk.

 

Vlada ne bi trebala kupovati nove automobile u ova krizna vremena, a znamo što su nedavno uradili i o tome možete pročitati ovdje:

 

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/79278/Vlada-kupuje-automobile-za-113-milijuna-kuna.html

 

Ima tu još niz mjera koje se mogu provesti, a da građani ove države kao i branitelji ne moraju snositi teret kao posljedicu nesposobne posade koja ovaj brod vodi ravno na grebene.

 

Novaca ima, samo treba znati doći do njih na takav način da nitko u lijepoj našoj ne bude diskriminiran i oštećen, lopove sankcionirati, luksuz oporezovati, a ne dirati građane i branitelje koji su ionako već osiromašeni i žive na rubu egzistencije u depresiji i pod prijetnjom novih rezova i poskupljenja tako da i oni koji su do sada bili da tako kažem normalni konzumiraju lijekove za smirenje.

 

 

Ovdje neki bar pokazuju dobru volju (iako nemaju znanje) da se nešto poduzme i to bi trebalo biti za svaku pohvalu, a neki (koji misle da imaju znanje) im kontriraju indirektno im dajući do znanja da je bolje da šute, jel tako felixx-hranitelju naš?

 

Od nečeg se mora krenuti pa malo-pomalo i doći će bolja vremena, samo treba strpljivo i pametno raditi, a čini mi se da se točak malo pomaknuo prema naprijed jer polako se klupko odmotava i oporba bi trebala da se aktivnije uključi u program izlaska iz ove krize, a ne razmišljati o tome kako samo srušiti vladu, a nemaju nikakav program za izlazak iz krize.

 

Vidimo i sami da se vlada probudila iz hibernacije i mijenja ministre te pravosuđe također počinje napokon raditi svoj posao i za sad ide sve vrlo sporo, ali ide, samo neka tako nastave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novca za braniteljske mirovine ima i mora ga biti. Riješavanje problema u kojima se našla država u cijelini rezanjem mirovina apsolutno se ne riješava ništa već samo skreće pažnja s krucijalnih problema, to jest prikriva nesposobnost povećanja zaposlenosti,rasta gospodarstva i slično.

A revizija je priča za sebe. U sakom žitu ima kukolja pa tako i među invalidskim mirovinama HRVI. Moje osobno mišljenje je da će se tek tu napraviti najveće pogreške i nepravde. Zašto? Zato što će se naći veliki broj istinskih HRVI koji će ni krivi ni dužni izgubiti ili će mu se umanjiti njegova prava. Ne postoji vaga koja može to izvagati. Pa zar nisu do sada HRVI koji imaju status "trajno"bili na 3 prostupanjske i 3 drugostupanjske komisije te na komisiji procjeni HZMO. Konkretno po kojoj pravdi se nekom tko je prošao sve navedene instance sada to može poništiti. Logično bi bilo, ako netko na reviziji izgubi svoja prava, da svi koji su stavili svoj potpis na riješenja i nalaze dotičnog budu kažnjeni.Dali će to biti tako? Dali se može nekome kome je na 6 komisija i na komisiji mirovinskog riješenjima utvrđena opća nesposobnost za rad to ukinuti i odjedanput proglasiti radno sposobnim ili preinačiti u profesionalnu nesposobnost za rad? Po mom mišljenju teže bi mi palo da u takvoj reviziji nastrada ili izgubi svoja prava jedan jedini istinski HRVI ili branitelj nego da se prošerca određeni broj lažnih. A upravo toga se i bojim. Po meni revizija da,kome se stvarno utvrdi da je na nezakonit način stekao svoj status ukinuti se i pozvati na odgovornost, ali nikako nisam za neko linearno smanjivanje mirovina, pretumbavanja iz opće u profesionalnu( neznam dali je to uopće moguće?), ili smanjivanje stupnja inalidnosti. Ili sve ili ništa ali samo nakon utvrđenog lažiranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Vidim da se rasprava prebacila i na političku sferu, pa ću iznijeti i svoje skromno mišljenje u svezi situacije u kojoj se nalazi naša država. U 90 posto se slažem s Mrljavcem u svezi da novca ima samo ga treba preraspodjeliti sukladno načelu pravednosti. U više navrata sam navodio osnovne razlike između invalidskih mirovina i povlaštenih mirovina, čak ulazeći u teoriju radnog i socijalnog prava. Moje je mišljenje da je ova vlada izgubila kredibilitet i samim tim neće moći ništa pozitivno napraviti, a kamo li nekakav veći zamah u gospodarskom oporavku države. Ne želim kvalificirati prmijerku i svakog pojedinog ministra, ali ekonomski pokazatelji su vidljivi i vrlo jasni. Velika nezaposlenost, velika vanjska zaduženost, slab odnosno nikakav rast BDP-a, velika stopa kriminala i korupcije, velika, troma te delitantna državna uprava itd. Ova vlada nema više vremena jer je za to imala 7 godina i ništa nije napravila niti će u narednom periodu napraviti. Ako se pogleda državni proračun za 2011.g., vidljivo je koje su smjernice vlade i kakvu će politiku glavna društvena skupina voditi u slijedećem razdoblju. Također sam mišljenja da prijevremeni izbori nisu potrebni i da treba pričekati redovne izbore. Slažem se da oporba samo čeka da dođe na vlast i uz ovakav rad Vlade će i doći.Inaće nevjerujem da će sniziti mirovine branitelja, jer je predizborno vrijeme i očekuju naše glasove, gdje su pojedine udruge već intenzivno počele raditi na tome, a u proračunu im je osigurano 14 629 071kn. Evo nekoliko podataka iz proračuna za 2011.g. u svezi mirovina:

125 milijuna-mirovine Hrvatske domovinske vojske

482 milijuna-mirovine boraca NOR-a

447 milijuna mirovine HV-a

395 milijuna- mirovine MUP-a

360 milijuna-mirovine pripadnika bivše JNA

115 milijuna- mirovine bivših političkih zatvorenika

61 500 000- mirovine saborskih zastupnika

25 700 000- mirovine članova Izvršnog vjeća Sabora, SIV

13 700 000- mirovine članova HAZU

4 860 000 000- mirovine branitelja i članova obitelji

 

:crvenikarton:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj rezime svih raznih osporavatelja invalidskih,povlaštenih mirovina je slijedeća, ja primam "povlaštenu invalidsku mirovinu" i dragi osporavatelji kad je to tako "lako steknuto i kad je tako jako dobra", želim svima Vašima i Vama osobno da je što prije dobijete....i naravno skoro zaboravih, da uz tu blagodat povremeno odležite na raznim odjelima bolnica, te da Vam se ugrađuje i vadi iz Vas ono što bude u tome trenutku potrebno...

 

Eto mojih lijepih želja za 2011. godinu nekima od Vas, koji znaju kako je to dobro biti "povlašten" !!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...osim što su tzv. "povlaštene" mirovine srezane za 10 % ne treba zanemariti i dvogodišnji moratorij na usklađivanje rasta mirovina s troškovima života (cca do 5% godišnje)...

...što konkretno znači da ću isti iznos mirovine koji sam imao prije godinu dana, ponovo doseći za nekih 5 godina...

...pod uvjetom da kuna bude stabilna i ne bude inflacije...

...i naravno, novih rezova

...a koliko će u tih 5 godina otići gore svi troškovi života?

...ovo je direktno i TRAJNO urušavanje životnog standarda... :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1 je napisao:

Trapavac a koliko če se smanjiti prihodi vašem kolegi iz rova koji je tu proveo četri godine a sutra ostaje bez posla a ima dijete i ženu koja ne radi .Ljudi samo se malo okrenite oko sebe i vidjet če te kako životare bez prihoda deseci tisuće vaših kolega.

 

Isto tako mogu se okretati i gledati one koji imaju više od mene, koji ove godine idu na skijanje a ja o tome mogu samo sanjati, koji imaju svoje jahte i skupe sportske automobile,kao Kerum i ekipa.

 

Treba se fokusirati na sebe i svoju obitelj, trebamo se ujediniti svi branitelji i invalidi i oni koji rade i oni koji ne rade i oni koji su u mirovini a s ciljem da nam ne bude gore nego sada, da nas prestanu podcjenjicati i diskriminirati, mi smo stvoritelji ove države.

Prilikom stvaranja ove države izgubili smo ono najvrijednije a ovako nam vračaju, rezanjem i podrezivanjem i onoga malo što imamao.

 

Svi zajedno se trebamo ujediniti i vi koji niste u mirovini i mi koji jesmo u mirovini , svi smo mi branitelji svi se trebamo ujediniti i reći jednom za svagda DOSTA STOP ponižavanju braniteljskoj populaciji. Stop ! Braniteljima i njihovim obiteljima treba omogučiti dostojanstveni život ! Svima !

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa i ostali prilikom pisanja trebalo bi pisati punu istinu a to je da hrvatskim braniteljima mirovine do 3500 kuna su umanjene 0 kuna a to nije 10% a takvih mirovina je kako neki kažu preko 50%.Još jednom kažem braniteljske mirovine smatraju povlaštenima jer civilni 100%invalid rata prima do 3 tisuće kuna,dok ratni 100%vojni invalid prima preko 10 tisuća kuna.Za braniteljske mirovine će sigurno biti novca ako ne 4,8 milijarde onda nešto manje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1 je napisao:

Trapavac a koliko če se smanjiti prihodi vašem kolegi iz rova koji je tu proveo četri godine a sutra ostaje bez posla a ima dijete i ženu koja ne radi .Ljudi samo se malo okrenite oko sebe i vidjet če te kako životare bez prihoda deseci tisuće vaših kolega.

...u potpunosti točno, u pravu si...i muka mi je od toga...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

19. prosinac 2010.

Premijerka Kosor najavila usklađenje sustava mirovinskog osiguranja

 

 

 

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je cjelovito usklađenje sustava mirovinskog osiguranja, nakon donošenja izmjena i dopuna Zakona o mirovinskom osiguranju, kao srednjoročne mjere programa gospodarskog oporavka.

 

 

"Nakon sveobuhvatne analize sva tri stupa mirovinskog osiguranja planiramo predložiti izmjene propisa koji uređuju područje mirovinskog osiguranja u cilju uspostave održivog sustava socijalne sigurnosti", najavila je Kosor u intervjuu objavljenom u prosinačkom broju "Hrvatskog umirovljeničkog lista". Dodala je da će u taj proces biti uključene umirovljeničke organizacije. Kosor je izrazila zadovoljstvo što je u pogledu mirovinskog osiguranja zakonodavni okvir u cijelosti usklađen s pravnom stečevinom EU koja uređuje to područje, a Europska komisija pozitivnim je ocijenila napore u procesu uspostave financijski održivog mirovinskog sustava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

Invalidske braniteljske mirovine izbaciti iz kategorije povlaštenih.

 

 

Nepotrebno je da pišem da bi se dalo i razmisliti o tome da se plaće i mirovine saborskih zastupnika po mom nestručnom mišljenju još umanje 15-20 posto jer ionako puno odudaraju od prosjeka.

 

 

Uvesti veći porez na duhanske proizvode, povećati cijenu cigareta za 4-5 kuna kao i na žestoka alkoholna pića.

 

Uvesti veći porez na igre na sreću.

 

Uvesti veći porez na bogatstvo, odnosno na jahte, vikendice, drugi, treći..osobni automobil.

 

 

Izmjeniti neke sankcije u zakonu o prekršajima u cestovnom prometu, primjerice kazniti počinitelja prekršaja srazmjerno njegovom imovinskom statusu

 

 

 

 

Nazivom 'povlaštene mirovine' naprosto su nazvane mirovine koje nisu stečene stažem, tj. uplatama u mirovinski fond. Taj naziv je nesretno odabran, ali o tome se nije vodilo računa.

 

Saborskim zastupnicima treba ukinuti povlastice, a ne smanjivati plaću.

Zastupnici nabiju preko 100000 kn za putne troškove, 70000 za mobitel,pa za stan, pa jedu i piju u saboru jeftinije nego u najjeftinijem bircu, itd.Ovi izdatci koštaju nekoliko puta više nego same plaće.

Ja bi im povećao plaću 20 % i sve drugo ukinuo.

 

Porez na duhan se već uvodi - uskoro neće biti kutije cigareta ispod 20 kn. Problem je šverc iz Bosne i Srbije. Zabraniti unošenje u zemlju bilo kakvih cigareta , osim otvorene kutije cigareta.

 

Porez na igre na sreću već imamo, i ukupno gledano nije mali. U lotu na jackpotu dobiješ možda 25 % od uplaćenog.

 

Porez na bogatstvo i imovinu uvodi se kad teče med i mlijeko. U krizi samo tjera investitore i na druge načine od njega više štete no koristi.

 

Kažnjavanje u prometu ne smije biti u funkciji punjenja proračuna , nego sigurnosti prometa. Nije prikladna tema za ovu raspravu.(inače se slažem sa prijedlogom).

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

 

Ovdje neki bar pokazuju dobru volju (iako nemaju znanje) da se nešto poduzme i to bi trebalo biti za svaku pohvalu, a neki (koji misle da imaju znanje) im kontriraju indirektno im dajući do znanja da je bolje da šute, jel tako felixx-hranitelju naš?

 

 

Kad sam napisao 'bolje da šute' mislio sam prvenstveno na one koji pozivaju na agresivan nastup, bunt, kao 'da pokažemo snagu'.

Svatko tko ima takav pristup treba znati da je kod takvih situacija sa braniteljskom populacijom vrlo, vrlo velika vjerojatnost izbijanja incidenata. 'Miran' prosvjed lako može prerasti u sukobe sa teškim posljedicama.

Na kraju će trpiti svi, a najviše branitelji i hrvi.

Evo ti primjer Grčke - prosvjedi , štrajkovi i sukobi su potjerali turiste, a mnogi se neće vratiti ni dogodine ( na našu radost - uspjeh turističke sezone imamo djelom i tome zahvaliti ). Jesu li prosvjednicima od te izgubljene zarade porasle plaće i mirovine?

 

 

Dobar primjer kako treba raditi je ova serija fotografija hrvi sa tjelesnim invaliditetom. Nisam baš čuo da je itko rekao da su ti 'povlašteni'.

 

Isto tako, od samih hrvi treba poteći inicijativa za reviziju. U protivnom, svi su isti - lažni.

Pa sada vidimo da su pojedine političke njuške upisivale svu bližu i dalju familiju u izmišljene 'postrojbe' za koje nitko nije čuo.

:zao:

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Mrljavac je napisao:

 

Ovdje neki bar pokazuju dobru volju (iako nemaju znanje) da se nešto poduzme i to bi trebalo biti za svaku pohvalu, a neki (koji misle da imaju znanje) im kontriraju indirektno im dajući do znanja da je bolje da šute, jel tako felixx-hranitelju naš?

 

 

Kad sam napisao 'bolje da šute' mislio sam prvenstveno na one koji pozivaju na agresivan nastup, bunt, kao 'da pokažemo snagu'.

Svatko tko ima takav pristup treba znati da je kod takvih situacija sa braniteljskom populacijom vrlo, vrlo velika vjerojatnost izbijanja incidenata. 'Miran' prosvjed lako može prerasti u sukobe sa teškim posljedicama.

Na kraju će trpiti svi, a najviše branitelji i hrvi.

Evo ti primjer Grčke - prosvjedi , štrajkovi i sukobi su potjerali turiste, a mnogi se neće vratiti ni dogodine ( na našu radost - uspjeh turističke sezone imamo djelom i tome zahvaliti ). Jesu li prosvjednicima od te izgubljene zarade porasle plaće i mirovine?

 

 

Dobar primjer kako treba raditi je ova serija fotografija hrvi sa tjelesnim invaliditetom. Nisam baš čuo da je itko rekao da su ti 'povlašteni'.

 

Isto tako, od samih hrvi treba poteći inicijativa za reviziju. U protivnom, svi su isti - lažni.

Pa sada vidimo da su pojedine političke njuške upisivale svu bližu i dalju familiju u izmišljene 'postrojbe' za koje nitko nije čuo.

:zao:

 

:kavica:

 

...e legendo, te serije fotografija koje spominješ trebale su se pokrenuti tamo, prije 10-ak godina...sad je malo kasno za to...miran prosvjed, pa makar i doista prerastao u otvorene sukobe..šta se god zakuha - nismo mi zakuhali nego oni...a što se tiče uspjeha turističke sezone, hehehe..a daj mi reci kakve smo MI imali koristi od uspješne sezone?? Bila ona uspješna ili ne, ovi "gore" će pokrast što god ostane...

Ah da...zašto, doista bih to volio znati, svi, pa i ti, u ovom kontekstu oko rušenja prava spominjete samo i jedino hrvi?? Ima li netko svjestan koliko ima struktura umirovljenih branitelja koji žive u katastrofalnim uvjetima i sa smiješnim mirovinama, a koje su isto tako "zakuhali" isti ovi koji režu povlastice i mirovine rvi-a...šta je s njima?? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Nazivom 'povlaštene mirovine' naprosto su nazvane mirovine koje nisu stečene stažem, tj. uplatama u mirovinski fond.

 

To bi onda značilo da samo 12 do 15 % sveukupnih mirovina u sustavu mirovinskog fonda nije povlašteno, jer je samo 12 do 15 % starosnih mirovina dok bi sve ostale bile povlaštene, a nije tako jer se samo nekih 8 % ukupnih mirovina smatra " povlaštenima " a među njima i invalidske mirovine i to samo invalidske mirovine u kojima se nalaze Hrvatski branitelji .

 

Šta je onda sa onih ostalih 77 % mirovina koje nisu starosne a ne spadaju ni u skupinu " povlaštenih ", koje su to mirovine ????

 

I ja sam 14 godina uplaćivao u mirovinski fond sve dok sam radio , dok nisam poslan u invalidsku mirovinu pa sada spadam pod "povlaštene" dok osobe koje se nalaze u civilnoj invalidskoj mirovini ne spadaju u povlaštene a to je ovih 77 % mirovina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

felixx je napisao:

Nazivom 'povlaštene mirovine' naprosto su nazvane mirovine koje nisu stečene stažem, tj. uplatama u mirovinski fond.

 

To bi onda značilo da samo 12 do 15 % sveukupnih mirovina u sustavu mirovinskog fonda nije povlašteno, jer je samo 12 do 15 % starosnih mirovina dok bi sve ostale bile povlaštene,

 

Ne baš. Tih cca 15% su mirovine sa punim stažem, dakle 40 god. muškarci, 35 god. žene. Puno više ima prijevremenih,koji su iskoristili mogućnost da odu u mirovinu 5 g ranije, ali oni imaju umanjeni koeficjent, opet na bazi staža.

Imaš i poljoprivredne mirovine (bez staža, ali to je crkavica, socijala). itd, itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

 

Ne baš. Tih cca 15% su mirovine sa punim stažem, dakle 40 god. muškarci, 35 god. žene. Puno više ima prijevremenih,koji su iskoristili mogućnost da odu u mirovinu 5 g ranije, ali oni imaju umanjeni koeficjent, opet na bazi staža.

Imaš i poljoprivredne mirovine (bez staža, ali to je crkavica, socijala). itd, itd.

 

Je ali oni nisu " povlašteni " a otišli su u prijevremenu mirovinu.

 

Je ali oni nisu " povlašteni " ali nemaju staža, ovi poljoprivrednici.

 

Nisu "povlašteni" ni svi civili u invalidskoj mirovini.

 

Je ali i ja sam uplaćivao u mirovinsko dok sam bio zdrav i dok sam radio i to 14 godina ( kada bi se uzelo u kunama sigurno više od mnogih koji su u mirovinsko uplaćivali i po 30 godina tijekom svog radnog vijeka ), a kada su me poslali u invalidsku mirovinu proglasili su me " povlaštenim ".

 

Ja sam " povlašten " jer sam se razbolio i jer sam proglašen radno nesposobnim. Nisam se razbolio guleći krumpire i radeći čips tijekom rata a ni nakon njega, moja bolest neposredno je vezana kao posljedica sudjelovanja u obrani RH u postrojbama specijalne policijie MUP-a. Zar sam zato " povlašten " ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Felixx je napisao:

Saborskim zastupnicima treba ukinuti povlastice, a ne smanjivati plaću. Zastupnici nabiju preko 100000 kn za putne troškove, 70000 za mobitel,pa za stan, pa jedu i piju u saboru jeftinije nego u najjeftinijem bircu, itd.Ovi izdatci koštaju nekoliko puta više nego same plaće. Ja bi im povećao plaću 20 % i sve drugo ukinuo.

 

Zašto bi im povećali plaću? Zar imaju malu plaću? ;-)

 

Uz smanjivanja plaće i mirovine treba uvesti kontrolu na ostale troškove i limitirati iznos koji potroše u okviru onog iznosa koji država može da podnese, a ne im dozvoliti da "nabijaju" troškove i zloupotrebljavaju povlastice na teret proračuna.

U bircu cijene uskladiti sa cijenama u restoranima.

 

 

Porez na igre na sreću već imamo, i ukupno gledano nije mali. U lotu na jackpotu dobiješ možda 25 % od uplaćenog.

 

Porez na dobitke plaća se po stopi od 15% na dobitke iznad 30.000,00 kuna do 500.000,00 kuna, a po stopi od 20% na dobitke iznad 500.000,00 kuna.

 

U lutrijskim igrama utvrđuje se prema pravilima tih igara, a iznosi najmanje 50% od osnovice koju kod svih oblika lutrija čini ukupna vrijednost emisije srećaka, odnosno ukupna vrijednost primljenih uplata za pojedinu igru, umanjena za obvezu naknade za priređivanje lutrijskih igara.

 

Plaća se i naknada za priređivanje lutrijskih igara ali sva ta sredstva se na svrstavaju u porez.

Tim sredstvima se na plaća porez već nego se financiraju programi organizacija koje:

1. promiču razvoj sporta,

2. pridonose borbi protiv zlouporabe droga i svih drugih oblika ovisnosti,

3. se bave socijalnom i humanitarnom djelatnošću,

4. se bave problemima i zadovoljavanjem potreba osoba s invaliditetom,

5. se bave tehničkom kulturom,

6. se bave kulturom,

7. se bave izvaninstitucionalnom naobrazbom i odgojem djece i mladih,

8. pridonose razvoju civilnog društva

 

Još po bar 5% uvećati porez na dobitak, odnosno uvećati porez dobitniku (ne samo Jackpot nego i ostale vrste dobitaka), a ne uvećavati porez organizatoru igre na sreću.

Ako bi organizatoru igre na sreću povećali porez onda bi se postigao kontraefekat.

 

Na primjer u sljedećem kolu lota zajamčeni JACKPOT za "7" iznosi: 2.000 000,00 kn. Kao što sam već napisao (citirano iz zakona), dodamo ovih mojih 5% na porez, što znači da bi dobitnik platio ukupno porez na taj dobitak 25% te bi dobio na ruke čistih 1.500 000,00 kuna. i ne vidim zašto bi dobitnik bio nezadovoljan osvojenim iznosom koji vjerojatno nije očekivao.Prema sadašnjem modelu dobitak na taj iznos je oko 1.600 000,00 kuna. Razlika je 100.000,00 kuna.

Ne mora to biti 5%, može i 3%. Uzeo sam kao primjer dobitak kod jednog organizatora igre na sreću, e sad zamislimo koliko ima drugih vrsta igara na sreću, kladionica, dnevnih, tjednih i ostalih igara kod drugih organizatora pa to pomnožimo ili zbrojimo.......

 

O iznosu ne bih raspravljao i nadodao bih isto tako da se ne može očekivati da državna blagajna ovisi o igrama na sreću, međutim na to se plaća porez i državna blagajna ukupno gledajući ovisi od mnogih vrsta poreza i tu se ubrajaju i igre na sreću kao jedna vrsta poreza.

 

 

Porez na bogatstvo i imovinu uvodi se kad teče med i mlijeko. U krizi samo tjera investitore i na druge načine od njega više štete no koristi.

Moje je mišljenje upravo suprotno.

Ispitati porijeklo imovine odnosno luksuza, povećati svakako na isto porez.

Ne može se dogoditi da se neki bogate (ako je to na legalan način-u redu, ako je na ilegalan, a uglavnom je tako kao što i sami vidimo) i da sa jedne strane imamo supebogataše, a sa druge (sad već možemo reći za većinu građana lijepe naše) sirotinju koja jedva krpa kraj s krajem i kuću sa pogledom na jahtu nekog bogataša koji je do nje došao na ilegalan ili legalan način i na taj luksuz plaća mizeran porez.

Već dulje vrijeme neki stručnjaci i stranke traže da se jače oporezuju luksuzni automobili, plovila, jahte i kuće za odmor.

 

Otišli smo izvan naslova teme.

 

Vezano za temu, jedino mi nije jasno i djeluje nelogično to da neki branitelji imaju veću mirovinu nego što su imali plaću i mišljenja sam da to treba regulirati, a neki imaju puno manju mirovinu od neto plaće koju su imali.

Smatram da je tome uzrok nepravedan način procjene radne sposobnosti prilikom donošenja odluke od strane vještaka-povjerenstva o tome koliko je bolest branitelja uzrokovana sudjelovanjem u DR-u, a koliko je uzrokovana po općim propisima HZMO.

 

Prisjetimo se i da su braniteljima uzeli 10% u zadnjem rezu kao tobože povlaštenoj populaciji umirovljenika dok drugima nije uzeto ništa i to treba imati u vidu, kao i to da se mirovine neće dirati "Privremenom odgodom usklađivanja mirovina u 2011., s jedne strane, sukladno odluci Hrvatskog sabora iz kolovoza ove godine o ograničenju proračunskih sredstava u 2011. i 2012. godini, osigurava se da ne dođe do povećanja rashoda državnog proračuna. S druge strane, u slučaju negativnih trendova plaća i potrošačkih cijena, umirovljenicima se jamči zadržavanje mirovina na postojećoj razini, čime se u ovim nepovoljnim gospodarskim uvjetima jedno štiti standard umirovljenika", kazala je Kosor.

 

Dakle, tko je ovdje lud. Prijeti se smanjenjem mirovina nakon što je odgođeno usklađivanje mirovina i nekoliko kategorija umirovljenika sad mora "cvikati" zbog prevrtljivih vladinih odluka.

 

Neće moći, odnosno neće se nitko igrati sa tvorcima ove države, a da za to ne snosi posljedice. Branitelji su ovoj državi kao što sam već naveo, dali život i udarili temelje, međutim ako se previše bude kopalo po tim temeljima, postoji opasnost da se zgrada uruši, a to nitko od stanara ne želi. Svoja prava treba braniti svim legalnim sredstvima.

Međutim ako branitelju netko višestruko ugrožava standard i čini štetu mijenjajući malo po malo zakonske odredbe to se već može shvatiti povredom prava branitelja te ugrožavanjem standarda i mnogi će svoja prava braniti na sve načine srazmjerno postupcima koje koriste oni koje žele obezvrijediti i zaboraviti Domovinski rat, odnosno žrtvu koju su podnijeli branitelji, poginuli, oboljeli i dirati u njihova prava i u ovom slučaju-mirovinu.

 

Nije to blefiranje (da se ne bismo krivo razumjeli). ;-)

Klikni ovdje.

 

Vidim da ste i vi Felixx (barem sam tako pročitao u vašem postu) hrvatski branitelj, valjda bi bio bi red da se zalažete za prava branitelja, a ako se bude samo šutjelo, neće se postići ništa.

 

U slučaju ev.novih zaduživanja nikako ne dozvoliti kreditorima da umaču prste u našu juhu koju smo sami zakuhali, a MMF radi upravo to.

 

S obzirom da naše objave nisu u okviru tematike neću se više u ovom topicu nadovezivati na ovo o čemu pišemo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Portal Balkans.com koji donosi poslovne vijesti iz Hrvatske i regije, objavio je opširnu analizu stanja u Hrvatskoj, od strane RBS-a (Royal Bank of Scotland).

 

Dotaknuo se RBS u analizi još jedne teme poznate hrvatskoj Vladi - mirovine. Spominje kako joj glavobolje zadaju povlaštene mirovine ratnih veterana, koje predstavljaju osjetljivu tematiku jer je riječ o ratnim herojima. Duboka mirovinska reforma potrebna je Hrvatskoj, piše RBS, napominjući kako je generalni problem hrvatske 'preopterećenost' - ukupna nezaposlenost doseže do 65 posto, što predstavlja velik teret za ekonomiju države koja nameće jedan od najvećih poreza u regiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav Branitelji! Kao što sam već napisao onima koji su položili svoje živote(njihovim obiteljima) te onima koji su ostavili svoje dijelove tijela i ranjenima treba dat največe mirovine,čak i veče od trenutnih plača saborskih zastupnika. Onima koji su oboljeli u DR-u i poslije rata neovisno o vremenu proteklom od službenog završetka rata priznati pravo na HRVI i dati im mirovinu dostojnu čovjeka,minimalno 5000-6000 kn.Onima koji su javno pozivani da podnesu zahtjev za priznavanje statusa HRVI do 31. 12. 2005. napraviti kompletnu reviziju svega,prvo provjerit doktore koji su im pisali razne dijagnoze pa onda i njih same poslat na nezavisne komisije,onda bi se možda nešto napravilo.Ovako sve ostaje mrtvo slovo na papiru.Samo pogledajte po gradovima,sjetite se,kad je uhičen general Gotovina,koliko je bio odaziv za njegovu podršku? U cijeloj Hrvatskoj možda 10000 ljudi? Ašto je s onih još 490 OOO branitelja(navodno nas tolko ima).Zar On nije i njihov general?Sram ih može bit,kad treba isfolirat bolest onda se kunu u hrvatstvo a kad je trebalo dat podršku istinskom heroju onda je to njegova stvar.Žalosno je što više nema ni na ovom forumu one prave, istinske sloge i ovdje koliko vidim se neki dijele na bolje i loše.Pozdrav svim Braniteljima ma gdje bili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema 100 000 umirovljenih HRVI-a, ima ih ukupno oko 45 000 i ima oko 20 000 umirovljenika koji su umirovljeni HR branitelji po zakonu o braniteljima ali nemaju status HRVi-a i obitelji poginulih i nestalih branitelja koji su kororisnici istih mirovin.

 

Znači HRVI-a korisanika mirovina ima oko 45 000 .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda nije direktno,ali indirektno sigurno je u vezi ove teme.

Treba pogledati zabranjenu Latinicu o privatizaciji,

to je bila osnovica uništenja Hrvatske,

tu je opljačkana imovina,

stjerani ljudi u mirovine,

tu je bio početak kraja Hrvatske,Hrvatska je stvorena formalno ali praktički je uništena.To je jedan od osnovih uzroka siromaštva i svega što sada imamo.

Sada se glođu ostaci ostataka jer ništa nije ostalo od ove jadne zemlje.

Ratni vojni invalidi,što je to?

Baš njih briga za nas.

Bitno da smo im stvorili Hrvatsku da se lopovi mogu obogatiti.

A sad ko nas....

Zašto je ta emisija zabranjena,neviđena cenzura u jednoj demokratskoj državi(kako lijep zvuči riječ demokratska).

Emisiju potražite na netu( ne smijem pisati portal)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

Vidim da ste i vi Felixx (barem sam tako pročitao u vašem postu) hrvatski branitelj, valjda bi bio bi red da se zalažete za prava branitelja, a ako se bude samo šutjelo, neće se postići ništa.

 

U slučaju ev.novih zaduživanja nikako ne dozvoliti kreditorima da umaču prste u našu juhu koju smo sami zakuhali, a MMF radi upravo to.

 

 

Uzaludno je braniti ono što se ne može obraniti. A vi ne želite vidjeti ništa osim projekcije svojih želja.

 

Koja prava branitelja?

Pa danas već 70 posto prolaznika kad ih pitaš na cesti ne znaju koje je godine bila Oluja, a koje bitka za Vukovar!

 

Za deset godina mlade generacije će nam svima otvoreno reći - " Za koji qurac ste se vi seronje borili, i Hrvatska i Srbija su u EU! I još da plaćamo te mirovine!? Ma odyebite! Ukidamo te mirovine." Ili to ili odoše oni u bijeli svijet, a vi gospodo jedite korjenje.

 

Uostalom, i meni je pun kufer svega ovdje. Još dok mogu planiram sa grupom prijatelja, sa familijama , put Australije. Ako se za dvije-tri godine ne provedu uistinu radikalne reforme i nužni rezovi, odosmo mi iz ove zemlje gdje se samo nabijaju porezi, a pljuje po sposobnima i poduzetnima.

 

A vi gospodo lijepo napravite revoluciju, ili državni udar, što god, ako mislite da će vam tako biti bolje - ali bez mene. Pa nabijajte poreze Kinezima, Pakistancima, Turcima i Albancima , ili tko god bude ovdje doselio umjesto otišlih mladih generacija i poduzetnika.

 

 

 

:mase2:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba biti realan. Nikakva apatija nam neće pomoći. Oni koji su se borili u ratu za Hrvatsku trebaju se i u miru boriti jer je ta bitka puno opasnija i suptilnija. Neprijatelja ima na svim stranama, u medijima, u privredi, u raznim službama i udrugama, a bogami i među nama. Zato neka svatko stane ispred ogledala i upita se: koliko sam doprinio ovoj teškoj situaciji? Kada se govori o lažnim braniteljima upitajmo se koliko smo potvrda i ratnih puteva vidjeli koji su neistiniti, a mi smo to prešutjeli. Svjesni smo koliko lažnih PTSP-ovaca ima ili branitelja sa stažom od 0 dana koji su dobili visoke mirovine? Svi oni koji ne vole Hrvatsku to svakodnevno koriste kako bi nam nabijali na nos takve stvari, govorili nam da smo privelegirana kasta i okretali javno mnijenje protiv branitelja. Previše nas je u registru, a premalo nas je na pravim mjestima, pogotovo u medijima i u institucijama ove države.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mi se uvijek nekoga bojimo. Nevidim razloga zašto se bojati promjene vlasti. Što trebam podržavati vlast koja je sve uništila što se dalo uništiti, koja egzistira na vlasti zahvaljujući što je u koaliciji s pripadnicima neprijateljske vojske i aboliranim četnicima, što je 500 000 branitelja u registru, koje su oni/ona stvorili, što je država ekonomski uništena itd. Ne hvala, pa i po cjenu da mi uzmu sva prava koja sam ostvario kao branitelj i ratni invalid.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nepodmirene obveze pravnih osoba i obrtnika na kraju listopada ove godine iznose :

 

34 milijarde i 200 milijuna kuna

 

Raste javni dug, a nepodmirene obveze ruše rekorde. Tako su nepodmirene obveze pravnih osoba i obrtnika na kraju listopada iznosile dosad najviših 34,2 milijarde kuna, što je 701,4 milijuna više nego u mjesecu prije, a 9,4 milijarde kuna ili 38,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

 

Eto novaca za pokrpati deficit stručnjaci !

 

U akciju sve državne institucije nadležne za isto, pljeniti svu imovinu dužnicima i eto vam za pokrpati deficit u proračunu !

 

http://www.kapital.tv/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na novonastalu situaciju koja je i očekivana s obzirom na događanja vezana uz branitelje postoji jedino moguče rješenje, a to je:

 

1.Zaboraviti na dosadašnje iznimno loše predstavljanje udruga proizlašlih iz Domovinskog rata braniteljsku populaciju

 

2.Ultimativno zatražiti od njih da zatraže sastanak sa dvije vodeće političke stranke u ovoj zemlji

 

3.Pod svaku cijenu u razgovorima s njima zatražiti konačno poštivanje stečenih braniteljskih prava bez obzira koja je od tih dvije stranke na vlasti

 

4.Zatražiti od tih političkih čimbenika ove zemlje da se u najavljenoj mirovinskoj reformi braniteljske mirovine svrstaju pod neku novu kategoriju koja se nemože tretirati pod povlaštenim.

 

5.Sve strane u pregovorima donesene odluke ozakoniti i obvezati svaku vlast da taj zakon poštuje a i po mogučnosti,ustavno zaštiti braniteljski status

 

Branitelji nemaju drugog izlaza osim pregovora sa onima koji obnašaju vlast i donose zakone a sve to nebi mogli bez branitelja.Ukoliko u tim pregovorima neki politički čimbenici nebi pristali na zaštitu stečenih braniteljskih prava,tada je istinski sazrijelo vrijeme da i branitelji ozbiljnije dignu svoj glas protiv daljnjeg omalovažavanja braniteljske populacije jer je konačno sazrijelo vrijeme da se neki podsjete da ove zemlje ma u koliko ona teškom stanju bila,nebi bilo bez branitelja.

Mislim da je došlo konačno vrijeme da se te stvari razriješe jer frustrirajuči se na forumu nitko od mjerodavnih nas ne primječuje.Virtualni svijet je jedno a surova stvarnost je drugo i ona nam je došla pred vrata a mi smo pred zidom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Felixx u potpunosti se slažem sa tvojim stavovima.Rijetko se može naći na tako iskrenu i realnu osobu.Na ovom forumu ima osoba koje kažu ne pravoj reviziji jer može napraviti štetu zapravo otkriti i "mene".Imam osjećaj da određena skupini samo razmišlja kako zadržati svoj status pod svaku cijenu a mi ostali kako nam bude.Kao da stvara neki novi SUBNOR.Možda osjećaj vara. Kompa izvrsna ideja plijeniti imovinu dužnicima samo što je problem što većina dužnika uoće nema imovinu u vlasništvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

Nepodmirene obveze pravnih osoba i obrtnika na kraju listopada ove godine iznose :

 

34 milijarde i 200 milijuna kuna

 

Raste javni dug, a nepodmirene obveze ruše rekorde. Tako su nepodmirene obveze pravnih osoba i obrtnika na kraju listopada iznosile dosad najviših 34,2 milijarde kuna, što je 701,4 milijuna više nego u mjesecu prije, a 9,4 milijarde kuna ili 38,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

 

Eto novaca za pokrpati deficit stručnjaci !

 

U akciju sve državne institucije nadležne za isto, pljeniti svu imovinu dužnicima i eto vam za pokrpati deficit u proračunu !

 

http://www.kapital.tv/

 

 

Vidiš, Kompa, ovo je zoran primjer zablude, tj. vidiš ono što ŽELIŠ vidjeti.

 

Ti vidiš proklete tajkune koji ne žele platiti, jer ti tako servira boljševička demagogija političke elite.

 

 

Da malo bolje proučiš, vidio bi da se radi o cca 20000 tisuća obrtnika, i 25000 malih firmi sa ukupno 60000 zaposlenih.

I oni nemaju od kuda platiti, jer i njima nisu platili, uglavnom doprinose, jer poreze država naplaćuje i ako nisu naplatili odrađeno .

Ako ih nagaziš da plate, imaš samo još 60000 više nezaposlenih.

 

Ako ne znaš, nije sramota pitati da ti netko objasni.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Kompa je napisao:

Nepodmirene obveze pravnih osoba i obrtnika na kraju listopada ove godine iznose :

 

34 milijarde i 200 milijuna kuna

 

Raste javni dug, a nepodmirene obveze ruše rekorde. Tako su nepodmirene obveze pravnih osoba i obrtnika na kraju listopada iznosile dosad najviših 34,2 milijarde kuna, što je 701,4 milijuna više nego u mjesecu prije, a 9,4 milijarde kuna ili 38,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

 

Eto novaca za pokrpati deficit stručnjaci !

 

U akciju sve državne institucije nadležne za isto, pljeniti svu imovinu dužnicima i eto vam za pokrpati deficit u proračunu !

 

http://www.kapital.tv/

 

 

Ako ih nagaziš da plate, imaš samo još 60000 više nezaposlenih.

 

 

:kavica:

 

Nagaziti nego šta, nego nagaziti i sgaziti, dug se mora vratiti nema tu ovo , ono, ovaj meni dužan ja tebi, nema toga su se sijetili lopovi pa kradu.

 

Svatko ko je dužan neka državi vrati i gotovo, znam obrtnike koji su dužni po 100 000 kn imaju dosta te imovine od kuće do vikendice koja bi im se mogla pljeniti i s kojom bi se država mogla naplatiti, ako imovina nije na njima ako je na njihovim supružnicima po zakonu je ista stvar. Ti koji duguju po 100 000 kn se prave mutavi, zatvorili su obrte i sada žele zbog kičme iči u invalidsku mirovinu i ko da nemaju nikakve dugove, Kažu: " ko je.. državu, šta je meni država to dala došlo je vrijeme da izgeveram mirovinu na kičmu pa da ja od države uzimam lovu a ne ja da njima dajem " ! Takvo je razmišljanje većine obrtnika koje znam a duguju državi lovu. Eto nek se zna !

 

Samo treba volja državnih institucija da se dođe do naplate tih novaca a radi se o nevjerojatnih 34 milijarde i 200 milijuna kuna.

 

Ako mene gaze i režu mi moja primanja e pa neka lijepo naplate i dug od istih koji da vrate dug RH bi izašla iz krize i postala vodeća zemlja u EU. A i nama bi naše crkavice od mirovina skočile za barem 50 % gore ako ne i više. :zivili::zivili::-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najveći dužnik je država. Međutim, ona je sebe zaštitila tako da na svaki ispostavljeni račun, mora se platiti porez bez obzira dali će isti biti naplaćen ili možda kompenziran, što nije rijedak slučaj. Ako već usklađujemo zakonodavstvo s EU onda bi trebalo riješiti i tu diskriminaciju. Nesmijemo zaboraviti da svi oni koji proizvode i stvaraju novu vrijednost su glavni oslonac opstanka cjelokupnog sustava. I umijesto da se takav sektor potpomaže različitim potporama, iz našeg proračuna masa financijskih sredstava odlazi u projekte koji su bezperspektivni.Sjetimo se sanacije bankarskog sektora sa milijardama kuna, da bi se na kraju prodao ispod vrijednosti, ili brodogradilišta u koja su sanirana s više od 6 milijardi kuna, da bi i danas bili u dubiozi i velikoj neizvjesnosti samog opstanka. Moglo bi se navesti puno primjera gdje je loše gospodareno s državnom imovinom bez veće odgovornosti ili nikakve. Ako vam treba oko 60-ak % ukupnih sredstava iz proračuna samo za plaće zaposlenika u državnom sektoru i mirovine, a gdje su stavke za otplatu glavnice i kamata javnog duga, onda je jasno da za kapitalna ulaganja i investicije nedostaje sredstava. Ova agonija može se riješiti jedino gospodarskim rastom, rastom proizvodnje, što za posljedicu ima rast BDP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Covjek citajuci vase postove svasta pomisli.Svatko od nas cuva samo svoju guzicu i misli kako ce mu biti ako dodje do ovoga ili onoga.Svi bi se mogli zapitati kako je nasim generalima u hagu dali smo mi stali iza njih,iza zena koje su radile u kamenskom,branitelja koji rade u brodogradilstu.Ne mi smo sutjeli jer nas nisu dirali i sada kada je dosao red na nas ocekujemo da netko stane i kaze ne njih oni su nasi heroji.Mozda bi netko i stao ali nema vise tko.Nasi politicari i predstavnici udruga zaokupljeni su sami sobom i svojim racunima u banci kako ih povecati,Sta smo mi napravili protiv toga.Opet NISTA jer nas nisu dirali.Europi je trn u oku broj branitelja u mirovini a nije im trn u oku sto propadaju firme,ljudi ostaju bez posla.Naravno da im to pase jer ce nam prodavati svoje proizvode i muda pod bubrege.Nasi su politicari sljepi na sve to .Zasto??I mi tu opet sutimo.Pitam se gdje su oni ljudi iz rata,gdje im je ponos i hrabrost nestala?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

navedeno u predhodnom postu nemože se odnositi samo nabranitelje nego na sve birače u lijepoj našoj.

narod (u što spadaju i branitelji )je dobijo ono što je tražio.

nevrijedi sad kukurikati.

na sljedeće izbore trebaju svi izaći glasati

i normalno glas dati onome ko se nije krao od države

- HSP - (nisu imali priliku pa im je dajmo ,kao i drugi malim strankama)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam se imao namjeru pretjerano mješati u ovu temu ali kad vidim kako je dovoljno da se pojedincima baci kost a oni se rastrgaju vidim kako diše ciljana populacija.

Dovoljan je jedan da vas posvadi oko bedastoće i to vladajući dobrano koriste.

Netko je spomenuo da treba dati priliku dugim strankama, iako nisam politički orjentiran ovaj puta su me ovi na vlasti uvjerili da njima moj glas ne treba a vjerujem da su uvjerili i večinu populacije.

Ono što je dobro, je to da još uvijek večina umirovljenih branitelja nema ili ne zna korisiti internet pa ne vide proljeve pojedinaca ovdje i na drugim forumima.

Ono što me tješi je činjenica da su ljudi sami počeli dolaziti u udruge i pitaju predsjednike i kojekakve odbore što su poduzeli u svezi događanja koja su bila i koja su najavljena i tom prilikom bacaju iskaznice i više nisu članovi onih udruga koje nisu poduzele ništa dok se masovno priklanjaju onim koje su nešto poduzele, poput XXXXYYYYZZZZ udruge koja je napravila obrazac prijedloga za ocjenom ustavnosti i dala svojim članovima na uvid a sada kad je isto odbačeno političkom voljom bez pravde i prava ista ta udruga priprema tužbu međunarodnom sudu za ljudska prava sa naznakom da jedino u Hrvatskoj ustavni suci proglašuju invalidne osobe povlaštenima (to se ne može dogoditi niti u nikaragvi niti u azerbejđanu) pa će se čuti i njihov glas u strasburu a valjde će netko zapitati te krmeljavce kako se ponašaju prema invalidnim osobama.

Ne želim lobirati niti za koju političku opciju ali slijedom događaja moram reći da braniteljska mirovina od 4000 kuna nije povlaštena i nije nikako prevelika već je ona radnička od 2000 kuna premala a za to nisu krivi branitelji već oni koji su na vlasti i sustavno provode politiku kakva se provodi i od strane HDZ-a i od strane SDP-a zajedno sa svojim satelitima, bili su na vlasti i jedni i drugi su pokazali da ne znaju vladati i za to trebaju snositi odgovornost pred svojim biračima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

 

 

Nagaziti nego šta, nego nagaziti i sgaziti,

 

Ti koji duguju po 100 000 kn se prave mutavi, zatvorili su obrte i sada žele zbog kičme iči u invalidsku mirovinu i ko da nemaju nikakve dugove, Kažu: " ko je.. državu, šta je meni država to dala došlo je vrijeme da izgeveram mirovinu na kičmu pa da ja od države uzimam lovu a ne ja da njima dajem "

 

Javnost slično govori i o ptsp-mirovinama.Ono, malo se prave mutavi...

 

Ti obrtnici su u pravu - država im je uvijek bila maćeha.

Mnogi od njih su branitelji, ali nisu rovarili za ptsp mirovinu, nego su nastavili raditi svoj posao kad su se skinuli (kao i ja). I sada im je stvarno i kičma i živci u banani. I neće dobiti 7000 kn mirovine , nego 1700 kn.

 

Ako su dužni, to u 90 % slučajeva nije njihova krivnja, nego države koja dozvoljava njihovim dužnicima da se izvuku. Zašto? Zato jer je na vrhu tog lanca neplaćanja sama država, ili neki tajkun ili moćnik povezan sa politikom.

 

I ti ćeš sada njih (znači i kolege branitelje i njihovu djecu) bacati na cestu samo da još par mjeseci zadržiš svoju mirovinu?

 

:kavica:

 

Ovog ljeta tu kod mene u ulici ekipa radi fasadu, četiri hrvi i jedan civilni invalid. Imaju i skelu i svu opremu. Skaču po skeli i rade sve u šesnaest bolje nego zidari koji nisu hrvi.

Toliko o invaliditetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Kompa je napisao:

 

 

Nagaziti nego šta, nego nagaziti i sgaziti,

 

Ti koji duguju po 100 000 kn se prave mutavi, zatvorili su obrte i sada žele zbog kičme iči u invalidsku mirovinu i ko da nemaju nikakve dugove, Kažu: " ko je.. državu, šta je meni država to dala došlo je vrijeme da izgeveram mirovinu na kičmu pa da ja od države uzimam lovu a ne ja da njima dajem "

 

Javnost slično govori i o ptsp-mirovinama.Ono, malo se prave mutavi...

 

Ti obrtnici su u pravu - država im je uvijek bila maćeha.

Mnogi od njih su branitelji, ali nisu rovarili za ptsp mirovinu, nego su nastavili raditi svoj posao kad su se skinuli (kao i ja). I sada im je stvarno i kičma i živci u banani. I neće dobiti 7000 kn mirovine , nego 1700 kn.

 

Ako su dužni, to u 90 % slučajeva nije njihova krivnja, nego države koja dozvoljava njihovim dužnicima da se izvuku. Zašto? Zato jer je na vrhu tog lanca neplaćanja sama država, ili neki tajkun ili moćnik povezan sa politikom.

 

I ti ćeš sada njih (znači i kolege branitelje i njihovu djecu) bacati na cestu samo da još par mjeseci zadržiš svoju mirovinu?

 

:kavica:

 

Ovog ljeta tu kod mene u ulici ekipa radi fasadu, četiri hrvi i jedan civilni invalid. Imaju i skelu i svu opremu. Skaču po skeli i rade sve u šesnaest bolje nego zidari koji nisu hrvi.

Toliko o invaliditetu.

 

 

 

 

Dragi kolega Felixxe mislio sam da više neću ništa ovdje pisati, ali bez uvrijede ti mi daješ takav podstreh da moram.

 

Čitam tvoje postove i očigledno je bez da se puno analizira da je tvoj jal i ljubomora spram invalida domovinskog rata velika, zašto to govorim, pa upravo zato što si nešto prije napisao da si bolesniji od većine invalida domovinskog rata a da taj status nemaš, da su citiram "Ovog ljeta tu kod mene u ulici ekipa radi fasadu, četiri hrvi i jedan civilni invalid. Imaju i skelu i svu opremu. Skaču po skeli i rade sve u šesnaest bolje nego zidari koji nisu hrvi."

 

Pa gdje ti je to tvoje poštenje a i dužnost dragi građanine Republike Hrvatske, zašto to nisi prijavio nadležnoj inspekciji rada, onima koji mogu primjereno reagirati u takvom slučaju....

Jel znaš zašto nisi...nisi zato što ti moj prijatelju niti si imao ikad petlju za nešto niti je imaš sad...jedino što znaš je ovako anonimno optuživati i omalovžavati ljude koji su izgubili svoje zdravlje...i tako liječiti svoje frustracije za koje ti najbolje znaš kako su nastale :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cagart je napisao:

 

Jel znaš zašto nisi...nisi zato što ti moj prijatelju niti si imao ikad petlju za nešto niti je imaš sad...jedino što znaš je ovako anonimno optuživati i omalovžavati ljude koji su izgubili svoje zdravlje...i tako liječiti svoje frustracije za koje ti najbolje znaš kako su nastale :zao:

 

Daj mi samo nemoj pričat da ti ne znaš dvadeset - trideset takvih koji isto tako rade. Prvo ti njih prijavi.

Svi vi ovdje znate ljude koji rade u fušu, bili hrvi ili bilo što drugo - zašto ih ne prijavite?

 

Što je rekao Isus? Tko je bez grijeha neka baci prvi kamen!

Oni TEBI kradu mirovinu, a ja ti ju plaćam.

 

Deset godina sam za vas dvojicu-trojicu plaćao mirovine , a sad kad više ne mogu i ne želim, sad me se vrijeđa da sam lopov i pokvarenjak (Mrljo je obrisao neke postove).

A nikad nisam radio po ugovoru za državu, nikad ni lipe dobio od države kojekakvih poticaja - nisam htio davati mito. Radio sam isključivo na tržišnim osnovama.

Nisam čak ni kupio auto bez poreza . Jedino sam dobio udjele u fondu; nisam ih tražio, ali kad se već daju... koliko sam i dobio ionako nije bilo za dva mjeseca za te vaše dvije -tri mirovine za koje sam plaćao.

 

Ti zbilja misliš da nisam bio sposoban zrihtati si hrvi kao i 80 % drugih?

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

cagart je napisao:

 

Jel znaš zašto nisi...nisi zato što ti moj prijatelju niti si imao ikad petlju za nešto niti je imaš sad...jedino što znaš je ovako anonimno optuživati i omalovžavati ljude koji su izgubili svoje zdravlje...i tako liječiti svoje frustracije za koje ti najbolje znaš kako su nastale :zao:

 

Daj mi samo nemoj pričat da ti ne znaš dvadeset - trideset takvih koji isto tako rade. Prvo ti njih prijavi.

Svi vi ovdje znate ljude koji rade u fušu, bili hrvi ili bilo što drugo - zašto ih ne prijavite?

 

Što je rekao Isus? Tko je bez grijeha neka baci prvi kamen!

Oni TEBI kradu mirovinu, a ja ti ju plaćam.

 

Deset godina sam za vas dvojicu-trojicu plaćao mirovine , a sad kad više ne mogu i ne želim, sad me se vrijeđa da sam lopov i pokvarenjak (Mrljo je obrisao neke postove).

A nikad nisam radio po ugovoru za državu, nikad ni lipe dobio od države kojekakvih poticaja - nisam htio davati mito. Radio sam isključivo na tržišnim osnovama.

Nisam čak ni kupio auto bez poreza . Jedino sam dobio udjele u fondu; nisam ih tražio, ali kad se već daju... koliko sam i dobio ionako nije bilo za dva mjeseca za te vaše dvije -tri mirovine za koje sam plaćao.

 

Ti zbilja misliš da nisam bio sposoban zrihtati si hrvi kao i 80 % drugih?

:kavica:[/quote

 

 

 

Slušaj ti si taj koji se poziva na bezgrešnost i koji sebe naziva žrtvom...jedno da raščistimo...ja sam i prije rata imao staž i plaću i do prije 2 godine sam radio i otišao u mirovinu kao hrvi koji status imam iz 91' da se sad na to ne vraćam i ne laskaj si i ne uveličavaj svoju vrijednost time da ti meni plaćaš mirovinu....ja koliko sam za svojih 28 godina staža izdvoji nisam sigurno kroz moju veliku mirovinu potrošio...

I vidiš opet ti potenciraš ovo: "Ti zbilja misliš da nisam bio sposoban zrihtati si hrvi kao i 80 % drugih?"

Čuj ja neznam kako bih zrihtao svoje stanje hrvi...možda si ti " tako sposoban" pa to možeš, vidiš što je tebi na pameti, ne poštenje, to nikao....jer da je ne bi niti pomišljao ovo napisati, znači ti si u takvom društvu bio i s takvim ljudima koji to kako ti kažeš mogu...pa zar ne znaš poslovicu s kim si takav si...

 

moj Felixx ukopavaš se bez veze....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac vidi,al slabo reagira.Taj ing.građevine vjerovatno sa kupljenom diplomom,jer svatko od nas zna nekog tko je kupio diplomu,zar ne?! piskara po forumu koji nije namjenjen za pljuvanje po braniteljima,al eto njemu se to dopušta,a siguran sam kad se nađe u drštvu branitelja da nema muda zucnuti ni rječi protiv branitelja koje tako zdušno ogovara na ovom forumu,pritom se služeći lažima i neistinama.Primjer: spomije 8 milijardi kuna na godišnjoj razini za branitelje,a radi se o 4,8 milijardi,dakle gotovo udvostručuje iznos poradi stvaranja jačeg dojma kod čitatelja.Istovremeno je stručan u svim sferama života(ovrhe,razvodi,alimentacije,prekršaji itd.itd.) jedan mnogo pametan momak-za nepvjerovati. Dnevno napiše po nekoliko objava iz čega se vidi da je silno poduzetan ,a najdraža tema su mu mirovine hrvatskih branitelja i zagovaranje kresanja istih jer on nas eto hrani.Moram ovdje napomenuti da bih radije pristao jesti travu nego da me takav jadnik hrani. Isto tako iz njegovih postova je vidljivo da mu u biznisu (nekretnine i građenje) u posljednje vrijeme i ne ide baš i zasigurno je nagomilao dug prema državi i sad računa ako braniteljima smanje mirovine ,ha mogli bi i meni oprostiti dug.

Pozdrav svim hrvatskim braniteljima ma gdje bili!!!

Poseban pozdrav ratnicima iz 91 !!! :palac::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

legija je napisao:

 

Poseban pozdrav ratnicima iz 91 !!!

 

Zahvaljujem na pozdravu.

 

Ne ing. građevine, nego strojarstva, ali ti ne vidiš razliku.

 

Zahvaljujem i za vrijeđanje.

To dokazuje da sam u pravu - kod takvih kao ti, kad nema više argumenata, onda počinju uvrede.

Za ovih osam milijardi - pa, prouči malo SVE stavke proračuna.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok inžinjeru strojarstva(čini mi se da nisi niti stručan za posao kojim se baviš). Čime sam te uvrijedio.Istinom možda. To što ti vrijeđaš i omalovažavaš druge,to nema veze.Bitno je da ti izliječiš svoje frustracije momak.Najozbiljnije ti savjetujem da se javiš doktoru koji će biti stručan za tvoju bolest. I dao bog da nam ozdraviš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Javnost slično govori i o ptsp-mirovinama.Ono, malo se prave mutavi...

 

Može javnost govoriti šta žele, ovo je demokratska država, medicinska dokumentacija je ta koja je važeća kod te činjenice je li netko obolio ili nije.

 

PTSP je zna se kakva bolest, osobno sam hrvi na osnovu oboljenja od PTSP-a i u mrirovini sam ali bi više volio da sam zdrav i da radim.

 

felixx je napisao:

Ti obrtnici su u pravu - država im je uvijek bila maćeha.

Mnogi od njih su branitelji, ali nisu rovarili za ptsp mirovinu, nego su nastavili raditi svoj posao kad su se skinuli (kao i ja). I sada im je stvarno i kičma i živci u banani. I neće dobiti 7000 kn mirovine , nego 1700 kn.

 

Da su ti obrtnici pošteni građani ove države a ne oni koji žele ovu lijepu našu napaćenu domovinu dokrajčiti oni bi svi platili svoje obveze prema svojoj voljenoj domovini.

 

Ti isti obrtnici da su bili bolesni bi se liječili a ne radili i zgrtali pare ne izvršavajući obveze prema istoj državi i na taj je način podkradali. Oni su sretni što su bili zdravi radili i zaradili lovu , ne znaju kolika je to sreća biti zdrav.

 

Zašto si propao i ti i oni koji su propali ? Pa zbog nesposobnosti svoje prijatelju dragi, nesposobni ste bili pa ste propali, nitko vam nije kriv, ni država ni itko drugi, sami ste vodili svoj posao i krali državu i to vam se obilo o glavu.

 

Mirovina bolesnog i nesposobnog za rad nije velika ako je 7000 kn. Vjeruj mi da ješ tolika bolesni bi dao sav novac samo da bude zdrav i da može raditi.

Nažalost više od 70 % braniteljske populacije u mirovini nema niti 5000 kn a ne više.

felixx je napisao:

Ako su dužni, to u 90 % slučajeva nije njihova krivnja, .

 

Jok, nego je moja krivnja. Nepodmirene obveze pravnih osoba i obrtnika na kraju listopada iznosile su dosad najviših 34,2 milijarde kuna,- i to su pravi domoljubi !

Dragi prijatelju imam kredita mjesečno ohoho i nisam niti lipe dužan !

 

 

felixx je napisao:

I ti ćeš sada njih (znači i kolege branitelje i njihovu djecu) bacati na cestu samo da još par mjeseci zadržiš svoju mirovinu?

 

Ja nikoga ne bacam na cestu. Nemam te ovlasti.

 

A zar ti felixx želiš da moja djeca završe na ulici ?????

Imam i ja djecu koju treba hraniti i kojoj neću dozvoliti da završe na ulici !

 

Moj zaključak je, da je felixx " miner " ovoga foruma i svega što ima veze s braniteljskom populacijom ! Možda on ima status branitelja pa čak i dragovoljca( a zbog takvih kao on i imamo 500 000 branitelja ) ali rata nije vidio - znači nije ratnik - već samo branitelj, jer da je, imao bi poštovanja prema svojim kolegama ! To je neki ili bagerista tijekom rata bio ili je sipao gorivo u bagere , 100 %.

 

:kavica::-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Felix:

Ti obrtnici su u pravu - država im je uvijek bila maćeha.

Mnogi od njih su branitelji, ali nisu rovarili za ptsp mirovinu, nego su nastavili raditi svoj posao kad su se skinuli (kao i ja). I sada im je stvarno i kičma i živci u banani. I neće dobiti 7000 kn mirovine , nego 1700 kn.

 

Ma inžinjeru o čemu ti pričaš, kome ti prodaješ maglu. Dragovoljac sam od 1991. U HV bez prekida do 2007. godine. Imam diplomu možda i jaču od tvoje od prije rata. Da sam još ostao u HV sada bi imao plaćo oko 8 000 kuna. Na lječničkom pregledu ne dobijam prolaznu ocijenu, šalju me u mirovinu. Da bi mogao prehraniti obitelj, ženu i djecu prisiljen sam raditi kod tih tvojih obrtnika, tako da znam koliko zarađuju, i koliko plaćaju tj. ne plaćaju državi bolje rečeno. Budućije bolest uznapredovala tako da praktički ne mogu ni hodati više ne radim kod njih. Nije mi žao jer znam kakvo su mišljenje imali o nama.U životu se nisam osjećao poniženijim. I ti to zoveš povlasticom. Živio rođo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svatko ima pravo da iznese svoje mišljenje na ovom forumu sve dok ne krši pravila foruma.

 

Felixx isto tako.

 

Međutim, felixx, jednom ili dva puta je bilo dovoljno što se napisali i dali ste braniteljima do znanja kakvo je vaše mišljenje, a ovi vaši daljnji tekstovi su provokacija i izazivanje svađe, odnosno zachatavanje i miniranje teme.

 

Imate na ovom portalu i druge podforume pa dijelite savjete (tamo to bar kvalitetno radite), a ovdje ste doslovno zalutali u braniteljski podforum, stoga vam je moj savjet da ovaj podforum po mogućnosti zaobilazite jer niste napisali baš nešto poučno što branitelji već ne ne znaju i vaši komentari se uglavnom svode na prepirku i svađu sa korisnicima-braniteljima, a bilo je i grubog vrijeđanja odnosno Legija je isprovociran vašim pisanjem prvi počeo, a hvala Bogu niti vi mu niste ostali.

 

S obzirom da imate 1982 objave kao iskusnom korisniku vam uplitanje u ovu temu uopće nije trebalo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da nebi ispalo da Felixx nitko ne podržava evo od mene još jednom apsolutna podrška i sve čestitke na upornosti oko ogoljavanju gole istine .Kažu da nas ljude ništa tako ne zaboli kao istina.Osoba koja je branitelj,dragovoljac uz to visoko obrazovani poduzetnik ima puno toga za kazati na svakom mjestu pa tako i na ovom podforumu.Kompa kaže da je medicinska dokumentacija zakon ali je problem što ona ima i danas svoju cijenu(u nedjelju na NOVOJ je na šaljiv način o tome progovoreno) i takvu "dokumentaciju"je skoro vrlo teško pobijati(o čemu ie i naš moderator pisao)a to lažovi dobro znaju i smiju nam se a neki od nas i kavu piju sa takvima.Osobno poznam više PTSP koji su se intezivno liječili do trajnog riješenja a onda su naglo ozdravili.O radu na crno "invalida"koje je trostruka krađa svih nas ne bih puno a osobno sam prijavljivao a odgovor je bio da ih ima malo i da da imaju i težih slučajeva za uredovanje.Ne prihvaćam da je Felixx miner ovog podforuma već da se golim istinim želi boriti za veća prava branitelj a ali baš branitelja!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1 je napisao:

Osoba koja je branitelj,dragovoljac uz to visoko obrazovani poduzetnik ima puno toga za kazati na svakom mjestu pa tako i na ovom podforumu.

 

Sada je i ovo sumnjivo. Status dragovoljca ima i onaj koji metka nije vidio a ne ga ispalio , a tako je i sa statusom branitelja. O diplomama ne treba posebo niti pričati. Svatko zna kako se do diploma kod nas dolazilo ( akcija index ).

 

Pravi kolega branitelj štiti pravog kolegu branitelja- ratnika u ratu i u miru, a isto se tako štite i branitelji koji samo imaju taj status a rata nisu vidjeli nego im je "ratni" zadatak bio da pale bagere da se ne sledi nafta u motorima.

Jeli tako gospodo inžinjeri i njihovi frendovi ? :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijatelji. Molim vas da se ne vrijeđamo na forumu. Svi mi imamo svoje živote sa problemima koji su vezani za obitelj, za zdravstveno stanje, za stambenu problematiku itd. Međutim to nemože biti razlog za izljev frustracija i uvredljivih tonova prema osobama koje se osobno ni ne poznaju. Ja sam ovaj rad na forumu shvatio prvenstveno kao mijesto na kojemu mogu dobiti određeni savijet, pa možda s obzirom na iskustvo i skromno znanje ponekad i pomoći savjetom. Nekad je dobro i pojadati se pa i preko foruma ako će nam tako biti lakše. Zato, nemojmo se vrijeđati i stalno ponavljati kako znamo da se kupuje invalidnost, da se kupuju diplome, da se stječe status branitelja na sumljive načine itd.,a ništa ne poduzeti. Postupovni vidovi su jasni i treba djelovati. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko je kod okusio pakao obrambenog rata iz 91 godine,ne pada mu napamet da pljuje po braniteljima,bojovnicima ili "luđacima",kako kod hoćete.Mnogi su brzo zaboravili kako se ginulo i stradavalo,padala su sela i gradovi,a da nebijaše nas malobrojnih "luđaka" od Hrvatske ne bi oslalo ništa.Danas je puno "miševa" koji izađoše iz svojih rupa i koji uživaju u slobodi za koju nisu krivi,poduzetnika i tajkuna koji kupiše tvrtke za nula(0) kuna.Silna je propaganda uperena protiv nas i ako se mi razjedinimo brzo će nas popljuvati i obezvrijediti naš doprinos obrani i stvaranju Hrvatske. Napominjem da poštujem svakog branitelja bez obzira na status dragovoljca koji zbog godina(branitelji koji su 91 bili maloljetni) nije niti mogao biti dragovoljac,a gade mi se oni koji su mobilizirani(dakle prisilno dovedeni) u postrojbe u bilo kojem periodu rata,a čini mi se da su takvi danas najglasniji uz one koji rata okusili nisu(osim na TV).Pozivam sve branitelje na jedinstvo jer samo mi koji smo jedan drugom čuvali leđa znamo kroz što smo prolazili. Kud kod idem idem uzdignuta čela i neka dignu glavu svi oni koji se s ponosom sjećaju svog doprinosa obrani i stvaranju jedine nam i vječne HRVATSKE. :palac::palac::palac: Ima i među nama braniteljima kukolja,ali ništa više nego u svim drugim sferama života.Hvala bogu međusobno se prepoznajemo tko je tko,pa tako taj kukolj najčešće u društvu branitelja šuti,ali kad se odmakne onda je glasan i to vrlo glasan ,čak što više takvi se natječu tko će više popljuvati" istinske branitelje"(ne volim upotrebljavati taj izraz,al eto)Takvi nam šire svoju"isinu" i stvaraju iskrivljenu sliku o nama.Međutim to im ne treba dopustiti i treba ih argumentima i istinom pobijati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno sergeant!! Stop! Stanite na loptu,medalja ima 2 strane-tako ponekad i istina,ne može se ništa generalizirati,vec je večina slučajeva invidualne naravi...

 

...trebamo glave skupa stavit,pa makar to jako teško bilo,jer više ćemo imati koristi MI HB-i,nego sad sa ovim prepucavanjima u nedogled,dosta nas blate okolo,od medija do mačehinskog ponašanja države....zato nečemo se još i mi krvit...to "oni" jedva čekaju....

 

Pozdrav svim istinjskim HB-a ma di bili!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za svakog istinskog branitelja,normalno hrvatskog,dao bih ruku u vatru!A zamislite vi ,prijatelji moji dragi,koliko među nama ima ljigavaca koji su rat vidjeli samo na TV.Ali nisu samo oni krivi što su danas među nama,mnogi i ispred nas.Molim vas dobro proučite i razmislite kako glasi i šta znači,recimo definicija,hrvatski branitelj,dragovoljac,HRVI! Sramota!A ratni put da se i ne spominje.Da nas je bilo ovoliko koliki se broj danas spominje mi bi vjerojatno svoje neprijatelje sve pojeli i danas se za njih nebi ni znalo da su postojali!Mogao bih do badnjaka ali ne želim više. Na kraju Sretan i blagoslovljen Božić i uspješna Nova Godina svim istinskim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima,a ljigavce,ubačene u našu populaciju sram i stid bilo,gdje čuli i nečuli!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

Svatko ima pravo da iznese svoje mišljenje na ovom forumu sve dok ne krši pravila foruma.

 

Felixx isto tako.

 

Međutim, felixx, jednom ili dva puta je bilo dovoljno što se napisali i dali ste braniteljima do znanja kakvo je vaše mišljenje, a ovi vaši daljnji tekstovi su provokacija i izazivanje svađe, odnosno zachatavanje i miniranje teme.

 

Imate na ovom portalu i druge podforume pa dijelite savjete (tamo to bar kvalitetno radite), a ovdje ste doslovno zalutali u braniteljski podforum, stoga vam je moj savjet da ovaj podforum po mogućnosti zaobilazite jer niste napisali baš nešto poučno što branitelji već ne ne znaju i vaši komentari se uglavnom svode na prepirku i svađu sa korisnicima-braniteljima, a bilo je i grubog vrijeđanja odnosno Legija je isprovociran vašim pisanjem prvi počeo, a hvala Bogu niti vi mu niste ostali.

 

S obzirom da imate 1982 objave kao iskusnom korisniku vam uplitanje u ovu temu uopće nije trebalo.

zašto je zalutao , možda zato što ne misli kao svi drugi u ovom podforumu . nerado ovo priznajem ali u ovom slučaju bih se radije priklonio felixxu jer je iznio par istina (što je istina ) ili barem par činjenica a svi su skočili na njega kao da smo u nekom ranijem sistemu u kojem smo trebali svi razmišljati kao jedan i to "ispravno"

sad bacite drvlje i kamenje ali sam rekao ono što mislim da je ispravno u ovom slučaju

 

pozdrav :palac::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

 

Daj mi samo nemoj pričat da ti ne znaš dvadeset - trideset takvih koji isto tako rade. Prvo ti njih prijavi.

Svi vi ovdje znate ljude koji rade u fušu, bili hrvi ili bilo što drugo - zašto ih ne prijavite?

 

Što je rekao Isus? Tko je bez grijeha neka baci prvi kamen!

Oni TEBI kradu mirovinu, a ja ti ju plaćam.

 

Deset godina sam za vas dvojicu-trojicu plaćao mirovine , a sad kad više ne mogu i ne želim, sad me se vrijeđa da sam lopov i pokvarenjak (Mrljo je obrisao neke postove).

A nikad nisam radio po ugovoru za državu, nikad ni lipe dobio od države kojekakvih poticaja - nisam htio davati mito. Radio sam isključivo na tržišnim osnovama.

Nisam čak ni kupio auto bez poreza . Jedino sam dobio udjele u fondu; nisam ih tražio, ali kad se već daju... koliko sam i dobio ionako nije bilo za dva mjeseca za te vaše dvije -tri mirovine za koje sam plaćao.

 

Ti zbilja misliš da nisam bio sposoban zrihtati si hrvi kao i 80 % drugih?

:kavica:

 

 

Dobro Felix , pošto smo svi foliranti , osim tebe , jer kažeš da smo si " zrihtali " HRVI . Samo radi dok možeš , unaprijedi proizvodnju , povećaj si prihode da platiš još veći porez , jer nama folirantima sada fali koja kuna , a ti si taj koji nam daje mirovinu . Sad će siječanj a treba u Austriju na skijanje , daj zafrči rukave i uhvati se posla . Nemoj da mi propadne zimovanje :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jutro1 je napisao:

Mislim da bi gospodin admin. trebao brisati ovakve komentare od osobe koja naziva bolesnikom nekoga koji razmišlja drugačije od spomenutoga!

 

 

Dajte ljudi nemojte da se prepiremo na ovome forumu,

a ti jutro1 kak se već zoveš prvo pročitaj što sam napisao pa onda komenitraj.

ja nisam nikog nazvao bolesnikom već sam rekao felix-u ako je već bolestan kao što on kaže onda nek ide doktoru. :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija