Jump to content

Nasljedjivanje-kompleksno


Erika

Preporučene objave

Moj zarucnik i ja smo zajednickim sredstvima i uz kredit koji je on podigao a ja sam mu suduznik kupili stan. Stan je upisan na njegovo ime, a zivjet cemo tamo oboje. Dogovorili smo se da kada se vjencamo on prepise pola stana na mene s obzirom da cemo i kredit placati pola-pola. Sto treba pravno uciniti da u slucaju njegove smrti ja nasljedim cijeli stan, a da u slucaju moje smrti on takodjer bude jedini nasljednik (u slucaju da ne budemo mogli imati djece)?

Moze li tu biti problema s nasljedjivanjem? Ne bih se voljela nekad natezati s rodbinom, s obzirom da smo on i ja sami bez icije pomoci i s velikim odricanjem uspjeli kupiti taj stan i otplacivat cemo ga 20 godina...

Hvala od srca na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozete jedan drugome oporucno ostaviti svoj suvlasnicki dio toga stana.

Medjutim, to nikoga ne sprecava da ipak ustane s tuzbom i osporava takvo nasljedjivanje samo je pitanje hoce li uspjeti. Moguci su i zahtjevi za nuznim nasljedjivanjem.

Ukoliko cete imati djece, onda trebate i tu oporuku ili promjeniti ili staviti van snage pa ce se provesti zakonsko nasljedjivanje.

Mislim da dozitovno uzdrzavanje ne bi proslo jer bi ocito bila rijec o fiktivnom ugovoru koji bi se mogao pobijati na sudu.

Sad mi ne pada na pamet neki drugi prijedlog. Mozda ce ga netko od kolega imati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija