Jump to content

ostavinska rasprava


anonimno

Preporučene objave

u 6 mj. umrla mi je punica.Imala je dvije kćeri, dakle moju suprugu i njenu sestru. Ja i suruga živjeli smo s njom u njezinoj kući 17 god. i održavali kuću (na popravke uložili oko 15.000 eura).Mjesec dana nakon puničine smrti umrla mi je supruga.Nekoliko dana nakon njezine smrti dolazi joj poziv za ostavinsku raspravu ali je isti vraćen jer je na suprugino ime.Sve papire koje sam imao u kući o ostavštini predao sam supruginoj sestri da će prikupiti papire za ostavinsku raspravu.Prije dva mjeseca bila je ostavinska povodom ženine smrti gdje se ja imenujem jedinim nasljednikom ( nismo imali djece).Trenutno ne znam u kakvoj sam situaciji te da li imam prava na ženin dio koji bi ona dobila nakon majčine smrti.Ta ostavinska se ne rješava , a suprugina sestra je rekla da ja nemam prava na ništa od nasljedsva.Da li ja moram za tu ostavinsku dfobiti poziv i njoj prisustvovati i koji je krajnji rok za rješavanje te ostavinske rasprave.Molim Vas vaš savjet i odgovor jer sam u nezavidnoj situaciji.Ostao sam bez onoga što mi je u životu bilo najdraže a čini se da ću ostati i bez onoga u što sam uložio 17 god. svog života

 

PUNO HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi imate pravo na nasljedstvo iza vaše pok. punice, i to zato što je vaša supruga umrla nakon vaše punice, a njene majke.

Onaj dio koji bi nasljedila vaša supruga da je živa, nasljeđuju njeni nasljednici (u ovom slučaju samo vi, obzirom da niste imali djece)

Da je vaša supruga umrla prije vaše punice, vi ne bi imali pravo na nasljedni dio iza vaše pok. punice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija