Jump to content

Problem sa Zetovim pokazom


anonimno

Preporučene objave

Nadam se da će mi netko znati razjasniti ovu situaciju.

Nisam znao da mi je istekla godišnja zetova iskaznica (ali sam u iskaznici imao važeću mjesečnu markicu), pa mi je kontrolor napisao kaznu. Dakle zar nije osoba koja mi je prodala tu markicu (na zetovom prodajnom mjestu) bila dužna upozoriti me da mi je godišnji pokaz istekao i/ili mi uopće ne prodati markicu za taj mjesec, jer je nastala apsurdna situacija da mi je zet prodao markicu na koju su mi upisali broj moje iskaznice i to mi vratili, a da bi me onda kasnije zaustavili i naplatili kaznu jer je iskaznica istekla. Također bi bio zahvalan na prijedlogu kome i kako uputiti žalbu i savjet što u slučaju da to završi na prekršajnom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo se žali Zetu, tamo svako tolko imaju neko vijeće koje kakti razmatra te žalbe, pa ako imaju imalo srama će ti to uvažiti. ako nemaju, kao što nisu imali u mom slučaju, poslaće ti još neku opomenu pa ak onda ne platiš, onda slijedi poziv na sud - al bez brige, uglavnom ti sudac da samo opomenu, i platiš 100 kn paušalnih troškova postupka - dakle državi, a ne zet-u.

ali navodno su sad počeli pokretat parnice, tako da neznam šta se onda dalje događa, ako neko zna nek nam veli...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, godisnja karta je predstavljala ugovor o prijevozu koji si platio ali je istekao pa si se prevozio bez valjane pravne osnove. Ugovor se zakljucuje na godinu dana pa si morao znati kada ti prestaje vaziti.

Drugo, za godisnju kartu se ne kupuje mjesecna markica pa je suludu da si isao kupiti markicu ako NISI znao da ti je godisnja istekla. Ocito si znao da je godisnja karta istekla pa si probao ici na foru kupnje mjesene.

Trece, zena u zetu kad prodaje markicu ne upisuje broj u nju i ne gleda ti pokaz vec ti izda praznu markicu i samo uzme novac, a broj moras upisati sam. Osim toga na poledjini markice stoji da ne vrijedi bez broja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija