Jump to content

molim vas HITNO pomozite! pauk mi radi ovrhu!


toolkit

Preporučene objave

21.09.2004. godine nepropisno sam parkirao posuđeni automobil, te mi je pauk dignuo auto. Podigao sam auto, ali nisam platio troškove usluge premještanja vozila na deponij, nego sam uzeo uplatnicu koju sam bio obavezan platiti u roku 8 dana. Istu nisam platio, zbog teškog imovinskog stanja, nego sam se žalio, odnosno pisao sam molbu da mi ne naplate uslugu premještanja vozila. U molbi sam naveo da sam nezaposlen, da živim i da me uzdržava samohrana majka, da u poslijednih 2 godine radim isključivo volonterski posao te da stvarno nisam u mogučnosti platiti navedeni iznos. Prije godinu dana Zagrebparking poslao mi je opomenu, u kojoj je pisalo da moram platiti ili da će mi biti sprovedena ovrha. Na tu opomenu sam također pisao prigovor. Danas (09.03.2006.g.) na kućnu adresu mi je stigao ovršni prijedlog od Opčinskog suda u Zagrebu da ovrhovoditelj (Zagrebparking d.O.o.) zahtjeva da platim 714.00 kn (500.00+ zatezne kamate), a ako to ne učinim, da će mi raditi ovrhu nad vozilom. Registarske oznake vozila koje su naveli su oznake vozila s kojim je napravljen prekršaj. Taj automobil nije moj, niti nikada nije bio, nego sam ga tada posudio. Pouka o pravnom lijeku piše da mogu pisati prigovor Opčinskom sudu. Dali da se žalim? Dali da navedem da automobil nad kojim bi se trebala raditi ovrha nije nikada bio moj? Što da napišem u prigovoru? Dali taj predmet može otići u zastaru? Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa, žaliti se možete iako, vjerujem, žalba neće imati baš neki učinak. Već ste dobili ovršni prijedlog. A to što auto nije vaš u ovoj priči nije previše bitno. Parkirali ste ga na mjestu gdje niste smjeli. Zastara? Ne vjerujem. Možda bi bilo bolje da se zaposlite i da zarađujete novac, pa da možete platiti kaznu za počinjeni prekršaj. A volontirati stignete uvijek!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako nije bitno to što auto nije moj? Oni su ga naveli kao stvar nad kojom će se raditi ovrha. Nisu naveli automobil koji je u mojem vlasništvu, nego auto koji sam tada posudio. Dali mogu na neki način iskoristiti to, mislilm kod pisanja žalbe?

P.S. ne volontiram zato jer nemam pametnijeg posla, nego mi struka to nalaže, a to što ova država stažiranje ne prepoznaje kao plačeni rad nisam ja kriv.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s kolegom da svoj obveze i kazne morate plaćati, ali... Ovrhu na vozilu ne mogu provesti jer vozilo nije Vaše. Ako nemate plaće, a nemate je, ako nemate nikakvih računa sa ušteđevinom ili sl. ili nemate pokretnina i druge imovine ne mogu ništa. Obavezno prigovorite ali pazite na rok. Prigovorom se zapravo pokreće "parnica" a to znamo traje i traje. Možda se do tada već i zaposlite da im platite dug, koji je svakim danom sve veći zbog zateznih kamata. Navedite u prigovoru da nemate stalih primanja, da vozilo nije Vaše i obavezno broj Ovrv-

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija