Jump to content

zastara na ovrhu


grunf101

Preporučene objave

Pozdrav, probat ću što bolje objasnit moj slučaj pa bi molio za pomoć. Ostao sam dužan Dinersu i dug datira od 10.10.2000,diners je podigao tužbu i opčinski sud je donio rješenje koje je postalo pravomočno 27.03.2001. nisu se naplatili pošto nisam radio. 24.05.2007 odvjetnik je podnio prijedlog za ovrhu na moju plaću ali pošto mi je plača več opterečena 1/3 kreditom nemogu se ponovo naplatiti ali mimo toga dali su da mi se svi računi blokiraju(što kolko znam da nesmiju) ali opet se nisu mogli naplatit jer plaču ne dobivam preko tekuček nego na ruke.

Pitanje bi bilo da li je nastupila zastara ili ako nije kad če.

 

Puno hvala na odgovoru i pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tražbine utvrđene pred sudom ili drugim nadležnim tijelom

Članak 233.

(1) Sve tražbine koje su utvrđene pravomoćnom sudskom odlukom ili odlukom drugoga nadležnog tijela javne vlasti, ili nagodbom pred sudom ili drugim nadležnim tijelom, odnosno javnobilježničkim aktom, zastarijevaju za deset godina, pa i one za koja zakon inače predviđa kraći rok zastare.

 

ako svakih 9 godina ovrhovoditelj podnese prijedlog za ovrhu

zastara se prekida i počinje ponovo teči .

 

nakon sudske odluke u biti nema zastare.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

kolega Bovu,

upitao bih: sto je sa procesnom disciplinom ovrhovoditelja?

ukoliko isti ne uspije sa konkretnom ovrhom, a na vrijeme ne predlozi promjenu predmeta ovrhe, tada dolazi do obustave ovrhe. Ukoliko se zeli ici dalje, mora se podnijeti novi ovrsni prijedlog.

 

Pitanje je slijedece:ukoliko ovrhovoditelj raspolaze samo s vjerodostojnom ispravom te ukoliko na temelju iste podnese ovrsni prijedlog, pa sud donese rjesenje o ovrsi, ali se ovrhovoditelj ne uspije naplatiti no ne podnese prijedlog za promjenu predmeta ovrhe, doci ce do obustave ovrsnog postupka.No, ako ovrhovoditelj na temelju iste vjerodostojne isprave podnese naknadni novi ovrsni prijedlog, pa sud donese novo r.O.o., no ovaj put ovrsenik ospori r.O.o. (na temelju vjerodostojne isprave) prigovorom i istakne (osnovani) materijal no-pravni prigovor zastare, da li na zastarni rok (ako je navrsen) ikako utjece prijasnji postupak koji je obustavljen. Po meni ne, ukoliko uzmemo u obzir analogiju sa ZPP-om (npr.odbacaj ili povlacenje tuzbe- tuzba prekida zastaru, no ako je ista odbacena ili povucena,smatrat ce se kao da nije bila ni podnesena).

 

Radi se o zanimljivom procesnom pitanju.

 

dipl.iur.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Postoji li rok u kojem je javni bilježnik dužan dostaviti ovršeniku odvrhu?

Naime dobili smo danas ovrhu na kojoj je datum od 22.11.2007., na štambilju javnog bilježnika stoji da je primljeno 23.11.2007. s obzirom da je danas 29.03.2011. nije mi jasno gdje je predmet stajao sve te godine.:-?

Radi se o računu za vodu od 08.08.2006. godine da li je to u zastari, s obirom da je od tada prošlo četri godine?

I kako se uopće računa zastara ako samo mi ovrhu primili danas?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija