Jump to content

kuda ide naše pravosuđe-upomoć!!!!


bellastella

Preporučene objave

Radi se o sporu između branitelja sa ptsp-om kao tužitelja i firme x kao tuženika.

Tuženik je doživio nezgodu u području firme x .za vrijeme dok je bio zaposlenik morh-a,uzeo je višemjesečno bolovanje, da bi radio na crno kao vozač kamiona u jednoj građevinskoj firmi.

Došao je kamionom firme gdje je radio na crno po građevinski materijal u firmu x, natovario kamion i kako nije mogao zatvoriti stranice kamiona, pozvao je djelatnika s viličarom da ih mu pomogne zatvoriti.Viljuškarist je prišao kamionu,gurao stranicu koju je rukama držao tužitelj i u jednom momentu tuženik je ispružio nogu pod viljuškar.Noga mu je bila slomljena u zglobu.

Vlasnik firme je odmah ponudio odštetu, nekretninu.No tužitelj je nakon 7 dana razmišljanja odlučio poslušati svog prijatelja odvjetnika i oguliti firmu x do kože.Liječnici su mu išli u prilog pustim dijagnozama iz djetinjstva koje se stavljaju u odštetni zahtjev, sudac koji je vodio 1. suđenje mu je prijatelj.Liječnik koji je radio vještačenje nezgode mu je bratić.Taj ga je liječnik i liječio od PTSP-a.Drugi liječnik, njegov svjedok,kirurg govorio je o lomu, ali nije spomenuo MRSU koju je tužitelj dobio u odjelu kirurgije.Nitko nije postavio pitanje "zašto si ti radio kao akt. zaposlenik morha u građ.firmi kao vozač, i još k tome imaš dijagnosticiran PTSP".

Presudom drugostup.suda ustanovljeno je da je tužiteljeva odgovornost za nezgodu 30%, tuženikova 70%, dok je u 1.suđenju tužitelj bio potpuno izuzet od odgovornosti.Napominjem da su suci iz 1. i 2. postupka kućni prijatelji sa tužiteljem, a liječnik koji ga je liječio od PTSP-a i svjedok u sporu, mu je bratić.

Moj odvjetnik se nije pokazao kao vrstan poznavatelj prava, jer iz presude 2.stup.suda se vidi da se žalio po nikakvoj osnovi na prvu odluku, te da nije tražio smanjenje troškova parnice, pa su sada ogromni.

U vrijeme obadva suđenja nije htio da pokažemo inkriminirajuće fotografije tužitelja koji je glumio invalida zbog noge,a u vrijeme

dok ga nitko ne gleda,ruši stabla po šumi, kopa vinograd,itd.

Zanima me što sad da ja radim?!Moj odvjetnik želi da idemo na Vrhovni sud, a s njim dalje ne želim imati posla.Nije dao prave dokaze dok je imao šansu,ne znam koja je korist sada ikome ih pokazati.I što ja kao stranka mogu sada?ja sam oštećena njegovom aljkavošću i glupošću,između ostalog.Da li mogu tražiti poništenje suđenja zbog svjedoka

liječnika koji su u sukobu interesa i zbog sudaca koji su tužitelju kućni prijatelji?Molim Vas pomozite!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odluka drugostupanjskog suda je pravomoćna .

 

kao stranka u postupku na samoj raspravi si mogao odvjetniku otkazati punomoć (bez obrazloženja).ako si oučio da njegova obrana nije u skladu sa zakonom i interesom strane koju zastupa.

dokaze koje nije htio priložiti odvjetnik

mogao si ih i sam dostaviti sudu.dokaze si mogao i sam predlagati kao i prigovore.

odvjetnik je opunomoćenik stranke ,nalogoprimac

dakle od stranke koju zastupa prima nalog i stranku savjetuje u njenom interesu i u skladu sa zakonom.

 

ako vrijednost spora prelazi 100.000,00kn

moguče je podnijeti reviziju u roku os 30 dana od primitka drugostupanjske odluke.

ali reviziju može podnijeti samo pravnik sa položenim pravosudnim ispitom .

ili odvjetnik za 5.000,00 kn

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija