Jump to content

prolazak kroz crveno


savjet-trazim

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

dakle ovako: prošao sam kroz crveno, policija je bila u blizini, odmah me legitimirala i pokazala mi na digitalnom fotoaparatu kako sam uistinu prošao kroz crveno na semaforu. Potpisao sam zapisnik (2000 kn plus 3 mj bez šare) i sad imam 8 dana za napisati prigovor...dakle, molim Vas za savjet-na novčani dio kazne se neću žaliti (mislio sam tražiti obročno plaćanje), ali će me pokopati ovaj dio sa 3 mjeseca zabrane upravljanja...vozačka mi je neophodna za posao.

Što da napišem u prigovoru,svaki savjet je dobrodošao???

 

Zahvaljujem !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pisati prigovor u kojem izričito priznavate prekršaj, ali prigovarate izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja.

 

Priložiti ugovor o radu u koje dokazujete da je taj posao nemoguće raditi bez vozačke dozvole. Ako ne možete to dokazati onda ipak bez vozačke se može raditi.

 

U ugovoru o radu mora stajati sjedište poslodavca tj. mjesto rada i radno vrijeme, priložite kopiju osobne iskaznice i vozni red lokalnih autobusnih i/ili željezničkih linija po kojima nema mogućnosti prijevoza javnim prijevozom u smjerovima i vremenima kad vama treba. Ako ne možete dokazati onda ipak bez vozačke se može na posao.

 

Navesti svašta nešto o članovima obitelji tipa škola, vrtić, aktivnosti i sl. i tražiti što manju ili neizricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Dosuđena je smanjena novčana kazna i nije oduzeta vozačka za kategoriju skutera. Ima li smisla žaliti se i dalje, da bi se ostvario ''oprost'' novčane kazne, te na koji način zamijeniti novčanu kaznu kaznom zatvora, jer bi okrivljenik, u svakom slučaju radije ''odradio''par dana zatvora, jer je kaznu nemoguće platiti......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

petpetica je napisao:

Neka jednostavno ne plati.

 

Kad dođe policija po njega neka sa sobom ponese osobne stvari i četkicu za zube i neka odradi kaznu supletornog zatvora.

 

Zastara je za 3 godine i u tom roku dolaze.

 

Hvala 55555 !

 

Kako zamijeniti novčenu kaznu radom za opće dobro (ipak bolja opcija od zatvora ), ali ako je već zatvor, što je to ''supletorni'' zatvor, te da li se prije dolaska policije okrivljeni pismeno obavještava o hapšenju, te može li se sam javiti u zatvor ili se dolazi po njega doma ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gdje vas policija nađe - dovodi, nema nikakvih obavjesti.

 

O samom načinu policijskog postupanja velik dio ovisi o samom policajcu kojem je predmet dodjeljen, a obično su susretljivi do krajnjih granica, a ako ne ide onda slijedi grubo i prisilno dovođenje.

 

Za rad za opće dobro se treba obratiti sudu pisanim zahtjevom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

S policijom se ne svađajte,nego hvala,gdje mogu podnijet prigovor itd....jer ionako ništa nećete dokazati na licu mjesta nego na prekršajnom sudu koji zato i postoji(inače,prigovor se podnosi kod njih u postaji prometne policije). Kad podnosite prigovor,ukoliko želite potvrdu napravite i treći primjerak i neka vam ga pečatiraju i upišu datum jer ako vam se izgubi prigovor, nemate nikakav dokaz da ste ga podnijeli i onda ste gotovi....Čudno,ali policija inače nema neku potvrdu da ste podnijeli prigovor pa si sami napravite tri kopije prigovora (dvije ostaju njima).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija