Jump to content

Korupcija (u Pravosuđu)


anonimno

Preporučene objave

  • 2 mjeseci kasnije...

Dobar dan

Izrecio cu ovdje nesto sto mi se dogodilo - da mi pomogne tko zna i savjetom i osobnim kontakotom.

 

U Zadru naslijedio sam česticu zemlje koja je u nepodijeljenom suvlasištvu mene i moje suvlasnice svaki po cc 1700 m 2. Od 1875 godine imam čiste vlasničke papire o tom suvlasništvu do danas.

 

Onda je došao na moju zemlju jedan nas amerikanac, započeo gradnju, bez lokacije i gradjevinske dozvnole na 30 m od mora na toj cestici.

Tužio sam ga za smetanje posjeda, pa je u toj parnici na očevid došao sudac zajedno sa vještakom i vještaku naložio da napiše da na terenu postoji već izgrađena kuća i pomoćni objekat usred te čestice i presudom ozakonio da je taj naš amer vlasnik.

Vlasništvo je objasnio u presudi, da je utvrdio time što je teta tog našeg Amera nejmu to darovala.

A ta njegovoa teta, odrekla se prilikom ostavinskog postupka iza smrti njezine majke, odrekla se cijele svoje imovine u korist svoje sestre, i prijavila se centru zasocijalnu skrb.

Da stvar bude jos gora, gfodinu dana nakon te presude uvaženog zadarskog suca, ja sam privatnim avionom sa pilotom kao svjedokom, snimao iz zraka taj dio i vidi se da na zemljistu nema kuće, a u presudi se nalaze katastru zadar da sje sudac i vjestak našao izgrađenu kuću i pomocne objekte.

Kada sam sse radi toga obratio na Drzavnog odvjetnika, rekao mi je da nemam prava !!!!

A kada sam ga pitao ako ja nemam prava na to zemljiste, da li je to zemljište državno, kada je osoba koja je primala socijalnu pomoc i starateljstvo morala predati svu svoju imovinu drzavi

Odgovora sada nema !!!!

 

Moje je pitanje svim poštenim SUCIMA I ODVJETNICIMA u našoj državi....- ima li netko volju da mi pomogne ? ima li netko snage da dokaže "uglednom sucu " krivicu ?

 

TREBAM POMOĆ !!!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žalosno je da Vam u ovoj državi doista nema tko da pomogne. Naravno, od strane samih državnih tijela po pitanju korupcije u Pravosuđu. A bez rada državnih tijela NEMA KAŽNJAVANJA ZA KORUPCIJU.

 

Naime, kako vjerojatno i sami znate tek ponekad nakon više godina stalnog pisanja u novinama o konkretnom sucu pokrene se postupak za tzv. njegovim kažnjavanjem.

Opomenom, činom zastare tog postupka i sl. Izuzetak je da se sudac izbaci iz te struke. Prema principu: "pretjerao si........"

Naravno, korupcija u Pravosuđu ne može postjati ako je ne čini (ne)rad Državnog odvjetništva.

 

Samo Državno odvjetništvo ne želi voditi kaznene postupke protiv sudaca ili njima bliskih osoba (koje suci koriste). Odviše su međusobno povezani. I kada odbace kakvu kaznenu prijavu protiv suca sa nebuloznim razlogom (npr. krivotvorenje po sucu je "njegovo mišljenje za koje ne odgovara") to je samo akt kojim potvrđuje svoje učešće u tome.

 

To je dio slike ove države kakvu drugi imaju o nama. I naravno, onaj manji dio ove nacije, samosvjesni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija