Jump to content

pobijanje Darovnog Ugovora


Memory

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas za malu pomoć,

 

Sklopili smo darovni ugovor za kompenzaciju novčanog potraživanja u uredu J.B. na koji je tužiteljica sa zadovoljstvom pristala još godinu prije. Uknjižili se bez problema gruntovno na 194m2 građevinske šume na kojij smo inače suvlasnici. Nakon 45 dana stiže od iste tužba za poništenje Dar.Ug. radi kao forme darovnog ugovora a ako to ne prodje već će izmišljati razne lažne bljuvotine kako i bajaše na raspravama. U biti tužba je uigrana farsa za rušenje cijene kod otkupa istoga zemljišta dvojice slovenaca, mešetara HR teritorijem.

Dakle, jedan potpuni gubitak vremena za Sud i svih nas, komično vjerujte!

 

Sutkinja 02.02.11. donosi presudu u korist tužiteljice pravdavši se iz pouzdanih izvora da nezna još kako da objasni presudu. No već će se sutkinja snaći pošto je pod jakim utjecajem jedne masovnije odvj. kuće i još tko zna koga!!!, potvrđeno iz bliskih izvora.

 

Molim Vas ako netko možda ima neku pametnu ideju jako ćete mi pomoći i olakšati cijelu nevjerovatnu situaciju.

 

Hvala najljepša na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opis vam je prilično nejasan. Na primjer, ako je u pitanju vlasništvo darovane nekretnine, nejasno je kome se ruši cijena - vama kao z.k. vlasniku koji ne mora prodati ako neće, ili tužiteljica nastoji srušiti cijenu da bi jeftinije (!) prodala kad uspije u tužbi !?!

 

Neovisno o tome - odgovor na vaše pitanje je vrlo jednostavan, imate dvije osnovne mogućnosti i njihovu kombinaciju.

 

Prvo, na prvostupanjsku presudu se možete žaliti, pa će "masovnija odvjetnička kuća" morati utjecati i na drugostupanjskog suca da bi uspjela u tužbi ako obrazloženje presude ne bude dovoljno dobro. Zato postupak i jest dvostupanjski (a mogući su i izvanredni pravni lijekovi).

 

Drugo, možete angažirati neku drugu "masovniju odvjetničku kuću" da na isti način utječe u vašu korist. Sumnjam da takve kuće daju garanciju za takve aktivnosti, pa se može desiti da puno platite i ne uspijete. (Usput, u istoj situaciji je sada i tužiteljica.)

 

Osim ovoga, sve do donošenja presude možete tražiti izuzeće sutkinje, ali za to morate imate vrlo jake razloge, a bojim se da vaši "pouzdani izvori" ne bi bili dovoljno jaki kao argument. Inače biste sutkinju i "masovnu odvjetničku kuću" već prijavili državnom odvjetništvu, zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

hvala puno na Vašem cijenjenom trudu-odgovoru, nije baš ohrabrujući i više manje su poznate opcije. Nisam htio opširno da ne zamaram poštovane čitatelje, glavno sam objasnio.

 

Žao mi je što vidim iz svakodnevice a i iz Vašeg odgovora kako je to sve kao "jako normalno". Ta je činjenica brutalna, jedan od većih i žešćih virusa našeg društva, ništa novo, normalno.

 

Ako začarani krug igdje ikad napukne, javite i meni ili ću ja Vama! Tnx., do sljedeće rasprave...

Lijepe pozdrave šaljem Svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija