Jump to content

kako do ip obrasca....


Zhezha

Preporučene objave

Pozdrav, ovako imam problem prosle godine sam bila tehnoloski visak i tako zavrsila na burzi, te sam stala poslodavcu na žulj jer sam ga tuzila za neisplačenu otpremninu i za neisplacene plače...naravno sud prosao u moju korist..al sad kad sam zvala da mi posalju postom ip orazac rekla mi je ako bude htijela da ce mi poslati..

sad me zanima jel ja mogu na koji drugi nacin da dobijem taj svoj ip obrazac te do kad mi ga ona mora poslati..

jel je mogu na temelju toga tuziti opet..puno Vam hvala na pomoci..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo da vam čestitam kaj ste uspjeli doć do svoje love :palac: E sad, poslodavac je bio obavezan do kraja 1. mj predati IP obrasce u poreznu upravu, pa onda i podijeliti svojim radnicima, a onima koji više nisu tamo poslati poštom. Dakle već ste ga trebali dobiti,a pogotovo obzirom da se bliži rok za predaju god. por.prijave. Ako mislite da bi mogli ostvariti povrat poreza , u krajnjem slučaju možete podnesti por. prijavu u roku, bez ispunjenih podataka o isplaćenim dohocima obračunatim dop. i upl. porezu od tog poslodavca, samo napišite njegov OIB , a u napomenu da niste dobili IP. Međutim tu vam se može dogoditi nekoliko situacija. Da li je taj vaš bivši poslodavac na sve te plaće uredno obračunao doprinose i porez. Tu prvenstveno mislim na one utužene koje ste pretpostavljam dobili odjednom. Da li je sva otpremnina koju ste dobili bila neoporeziva ili je dio bio oporeziv pa ju je trebalo i uključiti na IP. Da se nije slučajno dogodilo da vam je ispaćeno samo neto bez obračuna doprinosa i poreza, radi tužbe da vas se namiri. Možda zato niste dobili IP? Onda bi se moglo dogoditi da porezna vas tereti za uplatu poreza.A isto tak ak je bivši poslodavac dužan poreza i doprinosa onda vam nebuju dali povrat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija