Jump to content

Otkaz, a direktor "nestao":HITNO SAVJET


azrijel

Preporučene objave

Prije mjesec i pol zaposlila sam se u malom poduzeću,no ubrzo mi je sve poćelo biti čudno...Firma je mjesec dana prije mog dolaska promjenila vlasnika, nagomilani su dugovi ostali, a poslovanje firme je jako loše i nema gotovo nikakvih šansi da se izvuče iz dugova.Direktor je mutan tip, imao je nekoliko firmi , obrta...unatrag tjedan dana ne možemo ga naći, ne dolazi, ne javlja se...ljudi ga traže...Ja želim dati otkaz ali nemam kome, radne knjižice, niti one knjige zaposlenih nema jer ih je uzeo sa sobom, plaće nije isplatio, kako da dam otkaz, što da napišem...hoću se maknuti,kako da dobijem novac.Ugovor mi je na određeno.Imam li pravo prijaviti se na burzu ako ja dam otkaz(znam da nemam pravo na naknadu),MOLIM VAS IKAKAV SAVJET, HITNO MI JE

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Redovito otkažite ugovor o radu u pisanom obliku i poštom, s povratnicom, ga otpremite direktoru društva na adresu sjedišta društva. Budući da ste u radnom odnosu manje od 1 god, otkazni rok vam je 2 tjedna, no otkazati ugovor na određeno možete samo ako je ta mogućnost predviđena samim ugovorom. Drugim riječima, ako otkazivanje nije predviđeno samim ugovorom o radu sklopljenim na određeno vrijeme, protekom roka na koji je ugovor sklopljen Vama prestaje i radni odnos te više ne morate dolaziti na posao. Nadalje, ako Vam poslodavac u roku od 15 dana od dana prestanka radnog odnosa ne bi vratio radnu knjižicu i odjave osiguranja, podnesite prijavu Državnom inspektoratu, pa će, u tom slučaju, biti proveden inspekcijski nadzor i inspektor će ishoditi Vašu radnu knjižicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija