Jump to content

Humanitarci i tekući račun


malisha

Preporučene objave

Pozdrav,

 

imam jednu neodumicu: danas sam bila u banci i službenik mi je rekao da po njegovom mišljenju, prilikom sakupljanja financijskih sredstava za organizaciju humanitarnih koncerata, mogu slobodno staviti svoj tekući račun.

 

mene zanima da li je to pravno ispravno ili? Fizička sam osoba, imam neregistriranu udrugu, a papiri za registraciju su u tijeku. prekasno mi je čekati 30 dana da budu gotovi pa da onda preko udruge skupljam novac pa sam mislila na ovaj način skupljati.

 

 

Također, ako bi grad tj. gradonačelnik htio uplatiti određeni iznos na račun, da li je u redu da uplaćuje na tekući ili mora striktno na žiro?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, ali možda nisam dobro formulirala pitanje: udruga koju imam je neregistrirana, dakle nemogu otvoriti račun na ime udruge jer su papiri za regristraciju tek u postupku i biti će gotovi za 30 dana minimalno.

 

Da li do tada mogu dati da ljudi, obične fizičke osobe, uplaćuju donacije za troškove organizacije hum. koncerta na moj tekući račun. Da li je to protuzakonito ako sa time idem u medije?

 

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija