Jump to content
Sign in to follow this  
malisha

Humanitarci i tekući račun

Preporučene objave

Pozdrav,

 

imam jednu neodumicu: danas sam bila u banci i službenik mi je rekao da po njegovom mišljenju, prilikom sakupljanja financijskih sredstava za organizaciju humanitarnih koncerata, mogu slobodno staviti svoj tekući račun.

 

mene zanima da li je to pravno ispravno ili? Fizička sam osoba, imam neregistriranu udrugu, a papiri za registraciju su u tijeku. prekasno mi je čekati 30 dana da budu gotovi pa da onda preko udruge skupljam novac pa sam mislila na ovaj način skupljati.

 

 

Također, ako bi grad tj. gradonačelnik htio uplatiti određeni iznos na račun, da li je u redu da uplaćuje na tekući ili mora striktno na žiro?

 

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

ne možete novac udruge primati na svoj račun, to nije dopušteno uplatiti niti primiti što će te objasniti poreznoj upravi prilikom, u ovom slučaju obvezne godišnje prijave je poseban problem

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, ali možda nisam dobro formulirala pitanje: udruga koju imam je neregistrirana, dakle nemogu otvoriti račun na ime udruge jer su papiri za regristraciju tek u postupku i biti će gotovi za 30 dana minimalno.

 

Da li do tada mogu dati da ljudi, obične fizičke osobe, uplaćuju donacije za troškove organizacije hum. koncerta na moj tekući račun. Da li je to protuzakonito ako sa time idem u medije?

 

 

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×