Jump to content

odvjetnik andrej georgievski


Danijela86

Preporučene objave

mene zanma jel se tko javljao na ovaj oglas odnosno čuo sa ovim odvjetnikom? jer naime, ja sam ga zvala, da se prijavim na oglas za posao..što mi je taj čovjek rekao, i dan danas mi tutnji u ušima =/ dakle, prvu godinu rada radim besplatno, drugu godinu mi čak plaća doprinose, a treću godinu, kad počne dobivati neku korist od moga rada, zaslužujem plaću??moram se iz vinkovaca preseliti u vukovar, non-stop mu biti na raspolaganju, moram imati vozačku i svoj auto,...također, ni slučajno se ne smijem udavati ni imati djecu...ja sam još uvijek u šoku i baš me zanima vaša iskustva..p.s. ako mi ne vjerujete, imate na hzz.hr oglas od tog odvjetnika, nazovite, pa ćete čuti i na svoje uši

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danijela86 je napisao:

 

I što je tu čudno :-D

Većina odvj. vježbenika radi besplatno, pa tako i ja, i dajemo im guze.

Shvatit ćeš da je to jedini način za zapošljavanje u ova vremena. A i prije je bilo potpuno normalno.

Osjećaji, moralne skrupule i pridržavanje zakona ,ne idu uz taj posao. Pojedu te. Prevedeno, taj posao se pretvara u obiteljske "manufakture" zbog zapošljavanja samo potomstva ili rezerviran za one čiji roditelji to mogu financirati.

Ergo, sirotinjo raus. Nažalost

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma i ja sam čula da je tako, ali me šokiralo to da je on meni to izblifao na telefon bez beda?!i još je kao rekao da razmislim i odlučim što prije hoću li doći na razgovor jer ima već par ljudi koji su spremni na takav posao..

pa mislim, tko si može priuštiti preseliti se u drugi grad, tamo živjeti, jesti, gorivo trošiti, a da lik zahtjeva od tebe non-stop prisutnost i pripremnost na posao, a 2 godine ti ne da ni lipe???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga Danijela, pristat će onaj tko nema izbora, a takvih je u našoj državi mnogo. Jedva smo čekali da završimo fakultet, da počnemo radit, da se "skinemo s grbače" roditeljima, da krenemo u samostalan život, a kad završimo čeka nas ovakvo stanje i ponižavanja. Svi mi razumijemo kakva je situacija i ne očekujemo neku ogromnu plaću pri prvom zaposlenju,sretni smo s par tisuća kn, al nitko ne očekuje ponižavanja ni besplatan rad, al nažalost situacija je takva da pristajemo na sve, jer se nadamo da će biti bolje, da ćemo steći neko iskustvo, da će nas onda više cijeniti... :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kažeš, pristat će tko nema izbora, ma tko u takvoj situaciji, bezizlaznoj, pristaje raditi besplatno 2 godine nekom koji ne zna kuda će s novcima??ma ja sam rekla, radije ću lizati podove i zarađivati 100 kuna mjesečno, nego nekome besplatno raditi...

ma Angie, razumijem ja, završiš faks, sav nadubudan kreneš u potragu za posao i ćorak i tako mjesecima i godinama, i budeš toliko očajan da prihvatiš bilo što, ali raditi besplatno, ponavljam besplatno, za nekog lika 2 pune godine, ma to je bezobrazluk...to si ne može svatko priuštiti..

joooj, baš sam ljuta =/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

o danijela pa ti si se uključila u raspravu o divnim "poslovima"http://www.legalis.hr/uploads/thumbs.gif..ja bi cak radila besplatno ali naravno kada ne bih imala troskova tipa stanarina itd., kada bih radila u svom mjestu...jer mi je pun kufer zicanja love od staraca...s tim da to i nije neka sitna lova jer ti za skroman zivot u nekom gradu treba cca 3000 kn minimalno...ma katastrofa...kao da se vraćamo u robovski sustavhttp://www.legalis.hr/uploads/thumbsdown.gif

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danijela, ja te skroz kužim.Da se razumijemo da mene recimo uzme odvjetnik iz mog mjesta i da se mi sami dogovorimo da ću ja odradit svoj pripravnički i čak da mi i NE plati al da me prijavi da mogu izac na pravosudni, ja bih odmah prihvatila al da naglasim, SAMO I JEDINO pod uvjetom fer igre, znači ja odrađujem pripravnički,mogu ja kuhat kavu al prije svega učim se poslu i tu ću radit besplatno ako me je spreman naučit ovom zbog čega sam se mučila sve ove godine..Žalosno je da moramo radit besplatno al je još žalosnije trpit sva ona poniženja pa da ti sto puta plati, da je fer nema beda a ne ko ovi zadnji di sam bila na razgovoru, nobl gospoda koja si nije u stanju ni čistačicu platit niti tajnicu a kao tak su zatrpani poslom..Baš me nedavno jedan odvjetnik odbio za oglas tajnice jer je rekao da ipak ja imam vss i da bi bilo žalosno da primam stranke i dogovaram sastanke,da je za to sss...a onda dođu takvi neki koji jedva čekaju da liječe svoje komlekse, mislim žalosno..Evo, rekla sam uvjet kad bi pristala radit besplatno ali pitam se da li uopće postoji taj fer play il možda tražim previše, bojim se da ovo drugo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Saznao sam za ovu raspravu pa da iznesem činjenice koje su se zbile

 

Vi kolegice Danijela ste najvjerojatnije nešto krivo shvatili ili ste malo zločesti.

Točno je da smo razgovarali tel. kojom prilikom sam rekao da

je poželjno da kandidat ima prijavljeno prebivalište u Vukovaru-zbog ostvarenja prava na poticaj-na taj način sam pokušao zaštititi Vaš interes-Vaš veći prihod. Netočno je da sam rekao da morate živjeti u Vukovaru, a što je i nebulozno s obzirom da su Vinkovci udaljeni samo 17 km.

Ono o 1. god. bez plaće, 2. plaćanje doprinosa i sl. sam rekao, ali opisujući svoj put kroz koji sam prošao pri čemu sam rekao da ne želim mladim kolegama da na taj način ulaze

u ovaj posao. Dakle, Vi ste potpuno prokrenuli kontekst našeg razgovora što ukazuje na Vaše moralne osobine i o tome više neću.

 

Točno je jedino da sam rekao da je poželjno da kandidat nije u braku, zbog radnog vremena. Djeca i sl. je opet Vaša konstrukcija.

 

Pokušao sam legalno oglasiti potrebu za vježbenikom i na taj način izabraniti najkvaliteniju osobu, bez obzira na spol, vjeru, poznanstva i sl. Očito da sam pogriješio jer sam doživio ovo kao i mnogobrojne razne pritiske koga da uposlim. Točno je da mi izgleda sve ovo nije trebalo i da sam se trebao ponašati kao i svi drugi po ustaljenim pravilima.

 

Što ste postigli s postanjem?

To da najvjerojatnije neću nikoga zaposliti zato što mi zbilja ne trebaju novi-tuđi-problemi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Interesantno, sada kada ste čuli istinu, više nema takmičenja u vrijeđanju.

 

Ipak je to odraz naše stvarnosti.

 

Uzgred napominjem da već godinu dana besuspješno tražim kućnu

pomoćnicu, odgovor je uvijek isti-bolje mi je primati soc. pomoć nego raditi za minimalac.

 

Od kolege iz Vinkovaca saznah da nisam prvi koji je skoro podletio.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani g. Georgievski,

 

Sumnjam da bi netko izmislio teze koje je danijela iznijela u svom prvom postu...a i vi u svom postu priznajete da bi 1. i 2.g. radila besplatno za vas iako bi imali pravo na poticaj ili se varam? Uostalom mislim da je ovaj forum prvenstveno namijenjen nama tražiteljima zaposlenja, da iznesemo svoje utiske o poslodavcima, pa bili oni negativni ili pozitivni...ako je vama savjest čista nema potrebe da se na ovom forumu opravdavate...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani gospodine Georgievski,

 

ja bih se osvrnula na vašu slijedeću rečenicu:

 

"Točno je jedino da sam rekao da je poželjno da kandidat nije u braku, zbog radnog vremena."

 

Da li i muškim kolegama pripravnicima također kažete da je poželjno da nisu u braku ili samo kolegicama?

 

Mislim da bi poslodavcima trebalo biti irelevantno da li je osoba u braku ili ne.

Na Vama je da postavite uvjete, a na nama da ili prihvatimo ili odbijemo.

Kako će se kolege koji su u braku/izvanbračnoj zajednici/vezi dogovoriti sa svojim bračnim/izvanbračnim drugom ili dečkom/curom nije vaša stvar kao ni bilo kojeg drugog poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Baš lijepo da nam se uključio i jedan odvjetnik u raspravu, da čujemo i drugu stranu..

 

Ovako, poštovani gospodine, imam samo dva pitanja za Vas, ako ćete naći vremena da odgovorite bila bih Vam vrlo zahvalna.

 

Nije mi baš jasno ako tražite vježbenika, zašto mu ne biste platili kao što se i sami rekli kolegici da radi besplatno prve 2g,ako ste poznati i posao vam dobro ide?!

 

I još me zanima, ovo sve kako se vaši kolege odnose prema nama vježbenicima,naravno, ne svi,ta silna iskorištavanja od čišćenja ureda, vozikanja autom i da sad ne nabrajam sve te poslove koji NEMAJU veze s odvjetništvom, ponižavanja i iskorištavanja..kako biste se vi osjećali da se to sutra dogodi vašem sinu il kćeri, a naravno, nemate mogućnosti da ga zaštitite? Nije baš lijep osjećaj..

 

Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo i mene napokon, da nastavimo raspravu..nisam bila ovdje, jer 2 dana nisam bila u mogućnosti ulogirati se na forum legalisa...

dakle, baš lijepo od gospodina Georgievskog što se uključio u raspravu, ali kao što je i rekla kolegica, da sam ja izložila neistine, svakog drugog odvjetnika ne bi za to bilo briga i ne bi se našao u situaciji da se prepire sa mlađim kolegama...isto tako, što ja imam od toga da izmišljam neistine o vašim navodima i kako Vi kažete, budem malo zločesta?

Ovaj forum je osmišljen da mi, mladi pravnici, ukazujemo na nepravilnosti tijekom natječaja za posao, kao i za negativna iskustva vezana uz to..

Nakon razgovora s Vama, gospodine Georgievski, bila sam totalno šokirana Vašim riječima i htjela sam to podijeliti sa kolegama s foruma, kao i što sam to podijelila i s kolegama na promociji, kao i sa svakime tko je htio čuti...Nisam htjela ići tako daleko, da uplećem medije ili komoru, jer nisam zločesta,kako Vi kažete..Ali, ne mogu reći ni da ste prvi, a nažalost, ni zadnji koji mi je postavio takve uvjete rada..Ponavljam, nažalost..

Meni je samo žao što nema više kolega kojima ste sigurno izložili iste uvjete rada, pa da i oni napišu ovo isto kao i ja, a ne da Vi prvo izvrćete svoje, a konačno, i moje riječi.

Sve što sam napisala je istina i ja čvrsto stojim iza toga.

Neću sada pojedini vaš navod citirati i ispravljati Vas na navode koji su zaisti izrečeni s Vaše strane, jer ono što sam napisala u prvom postu, stoji od riječi do riječi.

Nažalost, takva je danas situacija, privatnici pri zapošljavanju imaju svoje uvjete, neovisne o zakonskim uvjetima koji bi trebali biti ispoštovani, ali to je stvar Vašeg morala i poštenja. Kada bih svatko radio svoj poso i za to bio POŠTENO plaćen i poštovan, to bi bio utopijsko savršen svijet, a on nažalost ne postoji.

Također, kao završno, gospodin Georgievski se priključio ovom forumu samo da bi mene proglasio zločestom i to Vam, dragi forumaši, valjda nešto govori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao 1. ne vidim razloga zašto bi kolegica Danijela izmišljala takve stvari ako to nije istina, jer ruku na srce da nudite uvjete rada tako "bajne" kao što tvrdite il bar normalne sumnjam da bi itko išao pričati laži protiv Vas, već bi taj posao prihvatio.

Sad tu kao pokušavate opravdati se da vas je ona pogrešno shvatila, jer vi ste zapravo govorili o uvjetima rada u kakvim ste vi radili kao vježbenik, a ne kakve vi nudite... pa dajte nije cura luda da to pogrešno shvati.

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko negativnih emocija. Ako jednog dana namjeravate biti

dobri u ovom poslu, nikada ne reagirajte na prvu.

Vježbenicu imam i neto plaća joj je veća od propisane. Ona ju sama zaradi u mojem uredu, dakle ništa nitko nikome ne daje. Htio sam

imati još jednog vježbenika, kako bi ona dobila više vremena za polaganje pravosudnog.

Ured čistim ja, moja supruga i vježbenica.

 

Neke stvari nekima nikada neće biti jasne i uvijek će im netko drugi biti kriv, sve u očekivanju da im netkom nešto da.

 

Sada o ovome dosta s moje strane,a pojedinci će si morati pronaći drugog krivca za osobne frustracije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, hvala Angie na podrški, sve stoji kao što si rekla.

A gospodine Georgievski, još samo mogu reći-istina boli, a Vas sigurno jako boli.

Samo ste pretjerali sa navodom da Vap ured čistite i vi, uz Vašu ženu i vježbenicu, ali dobro.

Uživajte u svom radu i plodovima Vašeg rada, za razliku od nas frustriranih =/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam imala volje za ulaženje u raspravu ovdje, do ovoga...

da, isfrustrirani smo, a i Vi bi ste bili da se nalazite u našoj poziciji...živimo u zemlji u kojoj svi očekuju da budeš zahvalan ukoliko imaš radno mjesto, bez obzira na to što ne primaš plaću za svoj rad, izrabljuju te i nameću apsurdne uvjete rada - to nije i ne može biti normalno! a vi to predstavljate kao standard!? vjerojatno ste i Vi među onima koji, kao i naša premijerka, ne vide ništa čudno/loše u tome da dipl. pravnivci ili ekonomisti čuvaju ovce...samo u Hrvatskoj!

no dobro, drago mi je da ste htjeli, očito iz čistog altruizma, osigurati više vremena vašoj "preplaćenoj" vježebnici, kako bi imala vremena za pravosudni, na uštrb novog vježbenika čiji bi uvjeti rada graničili s ropstvom(ili je to samo prve dvije godine!?)- plemenitost na djelu doista!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

potpisujem sve postove nas isfrustrirahttp://www.legalis.hr/uploads/thumbs.gifnih

 

ovo nema veze s poštovanih odvjetnikom g. georgievskim...ali itekako ukazuje na uplitanje politike kod zapošljavanja: Naime pred par mjeseci je objavljen natječaj za stručnog savjetnika za zapošljavanje pripravnika na hzz-u i ja se prijavila, prošla prvo testiranje, završila na razgovoru prošlo sve 5...međutim posao je dobio lokalni predsjednik mladeži hdz diplomirani kriminalist!?? pročelnica hzz-a je također istaknuta lokalna hdz-eovka, a dotičnog sada savjetnika za zapošljavanje znam i već je bio zapošljavan po političkoj liniji međutim taj posao je izgubio jer je gospodin koji je zbog njega izgubio posao podigao tužbu i vidi čuda dobio spor. ne kažem da sam baš ja morala dobiti taj posao...možda je netko drugi polučio bolje rezultate nego ja..ali koja slučajnost je trebala biti da se baš on pokazao najboljim za to radno mjesto!???ja i dotični savjetnik za zapošljavanje imamo zajedničke prijatelje kojima se je sam pohvalio da je posao dobio zahvaljujući dobroj "špagi". i tako se ja obratim lokalnom mediju, kojeg sam zamolila da to preispita te me ostavi u anonimnosti, što on naravno nije učinio..moje ime je osvanulo u lokalnom mediju..divotta..i sada nekoliko mjeseci kasnije ja imam pravo na mjere hzz-a za dugotrajno nezaposlene osobe; planiram iskoristiti mjeru "stručno osposobljavanje za rad"...radila bi u svom mjestu u općini ne bih imala nikakvih troškova pa ajde da ne čamim doma...ali pazite ovo dotična pročelnica hzz-a (hdz) se sada javila i ona je oštro protiv toga da ja iskoristim tu mjeru iako ispunjavam sve uvjete za korištenje te mjere!!! pa hello sad se je sama izdala..kaže da nema utjecaja na zapošljavanje... a sada bi mene jednostavno "maknula"....koji nemoral!! međutim danas sam sve dogovorila 1.3. idem na potpisivanje ugovora...ako se u međuvremenu nešto ne promijeni i gospođa pročelnica ne uplete svoje prste..a u tom slučaju sam spremna na svašta http://www.legalis.hr/uploads/kava.gif

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani gospo. Georgievski,

molim vas da odgovorite i na moje pitanje (može i pp): mene naime zanima da li se pridržavate Pravilnika o službenoj odjeći odvjetnika, odvjetničkih vježbenika i drugih zaposlenika u odvjetničkom uredu?

Ja bih se bila spremna kad diplomiram preselit bilo gdje u potrazi za poslom, spremna sam radit jedno vrijeme bez plaće, posjedujem automobil i ne namjeravam imati djecu, barem ne narednih nekoliko godina,.. Inače sam izvrsna studentica i dobitnica brojnih nagrada i stipendija.

Lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolegice Lorenna, ako mislite da će vam čovjek koji se dolazi kao pravednički bahatiti na ovaj forum i braniti se kako je to sasvim normalno ne plaćati svoje vježbenike, od njih zahtjevati da mu čiste ured i polažu mu račune kako će živjeti svoj privatni život -- da im plaća odjeću, onda ste stvarno naivni :))))

 

mislim da biste ttrebali biti realni, čak ni najbolji i najpošteniji principali vježbenicima ne financiraju odjeću prema navedenom pravilniku. Ispravite me ako griješim,ali ja za takav slučaj do sada nisam čula!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

anard je napisao:

Kolegice Lorenna, ako mislite da će vam čovjek koji se dolazi kao pravednički bahatiti na ovaj forum i braniti se kako je to sasvim normalno ne plaćati svoje vježbenike, od njih zahtjevati da mu čiste ured i polažu mu račune kako će živjeti svoj privatni život -- da im plaća odjeću, onda ste stvarno naivni :))))

 

mislim da biste ttrebali biti realni, čak ni najbolji i najpošteniji principali vježbenicima ne financiraju odjeću prema navedenom pravilniku. Ispravite me ako griješim,ali ja za takav slučaj do sada nisam čula!

Kolega/ice anard, znate kako se kaže: u svakom zlu neko dobro.. Mene upravo zbog njegovih uvjeta zaposlenja i zanima da li se pridržava pravilnika, jer bi to bio moj jedini uvjet. Nikad se ne zna, možda čovjek naprosto želi testirat ljude tko bi bio spreman prihvatit i najgore moguće uvjete, a na kraju se pokaže kao odličan šef i kao osoba od koje se može puno naučit.. Kako bi većinu primanja ionako trošila na potrepštine za dolazak na posao, zato sam i postavila pitanje.. I čekam odgovor.. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danijela moja i meni je njihov odgovor tutnjao u ušima. Međutim meni se je javila ženska osoba i rekla mi da li ja znam koliko je kolega na zavodu za zapošljavanje. Kažem ja njoj da znam i da se samo želim javiti na natječaj, a ona meni da je to već gotovo. Da bi je na kraju zanimalo tko zove a lijepo me je otkačila. A zanimalo ju je vjerojatno zbog ove rasprave. Tijekom studiranja sam i radila, sada imam i dijete i smatram da se sve može kada si dovoljno motiviran. Da bi mene sada netko diskriminirao zbog toga što sam majka, diplomirana pravnica s 27 godina i 5,5 godina radnog staža.

Situacija je žalosna!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

moram priznati interesantna tema. Mislila sam se da li da se uključim ili ne, ne volim nikakva upiranja prstom, ne volim zauzimati strane, ne volim generaliziranja. Smatram da smo sami odgovorni za sebe, nikad to nije netko drugi.

 

Donedavno sam i sama bila u ulozi vježbenika. Donedavno sam i sama prolazila sve ono što ulazi u paket tog posla :)

Nije vježbeništvo u odvjetništvu nešto što je samo sada tako teško pronaći i gdje su samo sada tako teški uvjeti. Vjerujte mi - vježbeništvo je uvijek bio mukotrpan posao, često nije imao veze s pravnim poslovima, besplatno se radilo, ali sada se barem može za to okriviti krizu. Slažem se da svi mi, ne samo mladi kolege, moramo nešto poduzeti ako smatramo da nešto nije prema zakonu. To je po meni ključna stvar. Poduzeti nešto. Ono što ne volim, a što je jako često u našem narodu - sindrom žrtve. Mi volimo biti žrtve. Niko normalan ne poriče nevjerovatnu situaciju u našoj državi - no pobogu prestanimo o tome pričati i učinite nešto. Netko Vas je diskriminirao? Tužite ga. Prijavite ga. Ili mislite da to "ionako nema smisla"? Možda nema - ali kako ćete znati ako niste nikada ništa napravili?Kod nas se njeguje kultura - gdje smo svi pučki pravobranitelji (po potrebi), poduzetnici (po potrebi), ministri finacija (po potrebi) itd. (svaka sličnost sa aktualnom reklamom je slučajna :))) )

Činjenica je da je vježbeništvo teško. Zato nije za svakog, treba to izdržati - pitajte bilo kojeg odvjetnika koji nije radio kod tate u uredu nego je bio prepušten na milost i nemilost tržištu. Koji je selio 400 km dalje od doma i ponekad i gladovao.

Ima svakakvih odvjetnika. Kao i svećenika. I doktora. itd. Ali ima i svakakvih novodiplomiranih mladih ljudi. Koji očekuju crveni tepih činjenicom da postoje.Podržavam asertivnost, ali ako nema pokrića...

Svoj vježbenički put nikada ne bi mijenjala-upoznate i sebe i svoju volju i želju i snagu samo kada je teško, ne kada cvjetaju ruže. Da, bilo bi dobro kada odvjetnici ne bi zapošljavali ako nemaju namjeru plaćati i ispunjavati zakonske obveze(mogu i sami raditi). Bilo bi dobro kada bi studenti shvatili da ima dosta diplomiranih pravnika i da je velika konkurencija. Pa tržište određuje uvjete. Kad se dogodi da ima toliko pravnika da se za njih treba boriti - vidjet ćete kako će se plaćati i nuditi krasne uvjete.

Ima tu puno varijabli koje određuju Vaš pogled na stvari. Nije crno-bijelo, pa bi svi trebali oprezno upirati prstom. AKo već moraju :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lorenna, ako imaš izvrsne ocijene, nemoj se spuštati na tako niske grane, da čovjeku radiš besplatno 2 godine. Bolje ostani na fakultetu ili se prijavljuj na neke normalne natječaje i doći ćeš ubrzo na svoje =)

I čisto sumnjam da se odvjetnik Georgievski pridržava Pravilnik, oprosti, ali čak sam se nasmijala na tu mogućnost.

imlinarevic, napokon netko tko je ima doticaja s tim uredom. Da, žalosno =/

Burn, razumijem ja sve, znam kakva je situacija u našoj lijepoj =/ Ali, to ipak ne daje za pravo odvjetnicima da nas iskorištavaju, a za to nam ne daju ni lipe 2 godine! Ja sam upisala pravni fakultet i dala ga u roku, sa dosta dobrim ocijenama, jer sam se htjela baviti tim poslom, ali ne najeravam dati nekome cijelu sebe i raditi njihov posao besplatno! To nema šanse!

joooj, blekso, ma pametan je to čovjek, ja uopće ne sumnjam da njegove poslovne knjige ne štimaju =/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Pozz svima,

 

Evo prošle su nepune tri godine, nepotrebna bura se stišla. Nadam se da vas se većina zaposlila. Jedna vježbenica je sada odvjetnica, a druga je skupila potreban staž i odplovila u neke druge vode.

U svemu onom i ja puno naučih pa više ne namjeravam onako pogriješiti. Pozz kolegama uz ispriku kolegici koja je tada sve pomalo krivo shvatila. Nadam se da je i kod nje protek vremena učinio svoje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naša posla....Sada naravno nitko ne reagira. Baš me interesiralo pa zavirih. Radih jučer od 07 do 22,30 i jutros od 06,00 vrag zna do kada. To vam je realnost ovog posla, ako ga pošteno radiš.Hi hi, tko je od vas na to spreman-nitko.

Tako je to danas-kada na oslovljavaju s gospodine, sreća pa pamtim ovaj posao i u ona bolja vremena....

Nema onih koji su me proklinjali, reanost im nije interesantna. Tko to ranije shvati-snaći će se, a oni koji ne shvate, biti će razočarani i depresivni, osim ako su mamini i tatini sinovi-kćeri.

Sada je kapitalizam u najružnjem obliku, i borba traje neprestano i tako sve dok izdržiš. Možda nekima otvorim oči, a oni dugi i nisu bitni,

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A dečko koji hoće gledati poslovne knjige,,,može slobodno doći jer ći mu ih dati i bez da za to ima ovlasti. Ali mora malo pogledati i moje radno vrijeme,,,,i tako sve od moje 15. god kada počeh raditi...., noću rad iz radnog odnosa, a danju škola i poslije faks.....i tako godinama. Uz sve, odrastanje na Zagrebačkim ulicama, Big Ben, Blato, Zvečka....bilo je po 15 dana da ni ne legoh....tko je na to od maza speman,,,,nitko...

a uvijek im je netko drugi kriv.....interesantno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ne vise ljudi stalno na forumu, nije to sms da odmah vide da im je poruka došla. Neki više i nisu aktivni na forumu.

 

Mene zanima da li sada imate vježbenika i možete li iz prve ruke opisati situaciju u odvjetništvu u današnje vrijeme, znači da li je danas puno teže raditi, utjecaj krize, situacija s naplatom i ostalo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo me na poslu pa, uz kavu, cigaretu, zavirih. Ovo je bio najljepši i najkreativniji posao, a danas samo običan obrt s intelektualnmim uslugama. Kasa seu me oslovljali s druže-osjećao sam se gospodinom. Naplaćenim od sastava jednog ugovora i uknjižbom mogao si podmiriti sve mjesečne troškove, a dvije-tri bagatelne raspravice tjedno omogućavale su ti normalan život, sve ostalo ili u štek ili u galantan život.

Danšnji odnosprema odvjetnicima odražavaju i vaši postovi od prije 3 god. Za to smo i sami krivi. npr ženin najbliži rođak doživio je neki dan prometnu s tjelesnim ozljedma. Nisam išao u posjetu da se ćovjek ne uznemirava, ali supruga je otišla. Dok je bila tamo, dva mlada odvjetnika dođu nudeći usluge, potpis punomoći i sporazum........Jednom javno oglasih potrebu za vježbenikom te doživjeh....., pročitaj prethodne postove. Ne bih ponovio istu grešku. U našoj lijepoj i smiješnoj otvorenost i poštenje nisu pozitivne osobine, svatko to okrene kako mu odgovara, poštenog čovjeka medij pretvori u lopova i varalicu a onu drugu kategoriju u nobles gospodina. Stvorena je percepcija obrnutih vrijednosti pa se vama pomoći i ne može, bez radikalnih promjena u državi danskoj.

pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo me na poslu pa, uz kavu, cigaretu, zavirih. Ovo je bio najljepši i najkreativniji posao, a danas samo običan obrt s intelektualnmim uslugama. Kasa seu me oslovljali s druže-osjećao sam se gospodinom. Naplaćenim od sastava jednog ugovora i uknjižbom mogao si podmiriti sve mjesečne troškove, a dvije-tri bagatelne raspravice tjedno omogućavale su ti normalan život, sve ostalo ili u štek ili u galantan život.

Danšnji odnosprema odvjetnicima odražavaju i vaši postovi od prije 3 god. Za to smo i sami krivi. npr ženin najbliži rođak doživio je neki dan prometnu s tjelesnim ozljedma. Nisam išao u posjetu da se ćovjek ne uznemirava, ali supruga je otišla. Dok je bila tamo, dva mlada odvjetnika dođu nudeći usluge, potpis punomoći i sporazum........Jednom javno oglasih potrebu za vježbenikom te doživjeh....., pročitaj prethodne postove. Ne bih ponovio istu grešku. U našoj lijepoj i smiješnoj otvorenost i poštenje nisu pozitivne osobine, svatko to okrene kako mu odgovara, poštenog čovjeka medij pretvori u lopova i varalicu a onu drugu kategoriju u nobles gospodina. Stvorena je percepcija obrnutih vrijednosti pa se vama pomoći i ne može, bez radikalnih promjena u državi danskoj.

pozz

 

Nadam se da pridržavate http://www.zakon.hr/z/80/Zakon-o-ograni%C4%8Davanju-uporabe-duhanskih-proizvoda i ne pušite u uredu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slavery, koliko me pamćenje služi, Vi ste iz Splita.

 

Opet u zamci da se uhvatim u Vaš vrtlog negativnosti, ipak me zanima - da li ste pokušali tražiti posao IGDJE van Splita - npr. Zagreb, Gospić, Čakovec, Rijeka, Sv. Ivan Zelina...?

 

Van Hrvatske? Europa, Kanada? Dubai?

 

Odkada Vi po legalisu pišete, znam osobno za barem 12 pravnika (većina bez pravosudnog) koji su našli posao u pravosuđu. Usprkos krizi.

 

O onima koji su otišli iz HRvatske neću ni govoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,pokušao sam i tražio posao od Iloka do Dubrovnika i ništa.

Eto vi znate za 12 pravnika koji su u ove tri godine našli posao,a ja ih znam barem još 50 koji su u istoj situaciji kao ja.

A više mi se ne da pisat i prepirat s ljudima koji stalno napadaju nezaposlene.

A u pravosuđe je skoro nemoguće upast,jer znamo kako se selektira,loši studenti,nepotizam ,i tako dalje.

A i nema baš natječaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, situacija je grozna, al eto ja san u 4 god od diplomiranja uspio pronać neplaceni staž i kakva-takva 3 različita posla u struci. Trudio sam se, stvarno jesam, odlazio na testiranja i razgovore u Zagreb i Split, tražio pomoć, prijavljivao se na natječaje... Da sam jos vise trudio mislim da san mogao još bolje.

 

Dosta kolega nije uspjelo pronaći bar staž, ali recimo škola u Sucuraju (Hvar), cca 1,5h od Splita tražila je tajnika na pola radnog vremena i dugo nisu uspjeli naći nekoga, ova dva moja frenda nisu prihvatila to :/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram reći da sam vidio dotičnog odvjetnika, ali s njim nikad nisam razgovarao niti sam se upoznao s njim. također sam vidio i propasta 66 na natječaju za vježbenike u pravosuđu, bili smo jako blizu dok smo čekali testiranje možda smo čak i izmijenili nekoliko riječi no nisam siguran.

Ovo je stvarno mala zemlja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Moram reći da sam vidio dotičnog odvjetnika, ali s njim nikad nisam razgovarao niti sam se upoznao s njim. također sam vidio i propasta 66 na natječaju za vježbenike u pravosuđu, bili smo jako blizu dok smo čekali testiranje možda smo čak i izmijenili nekoliko riječi no nisam siguran.

Ovo je stvarno mala zemlja.

 

Gdje se sretosmo, u dobroj ili lošoj situaciji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da nema Zloćkice, izgleda da se zaposlila. To mi je drago, ako je tako.

Mišljenja sam da bi se vi nezaposleni dipl pravnici mogli organizirati u udrugu i na taj način bi lakše ostvarili svoje interese. To bi vam otvorilo razne mogučnosti, projekti, fondovi i sl. Ne bi tliko bili izloženi ovoj kapitalističkoj vjetrometini

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Evi slucajno naletih na ovu raspravu vezanu za rad kog gosp.Georgijevskog.Ja sam isto prije nepunih mjesec dana bio na razgovoru kod gospodina.Epilog razgovora je bio otprilike, nema problema, ali radiš za nula kuna odnosno sam si plaćaš sve.Tako da je prića kolegice koja je otvorila ovu temu istinita.Nažalost to je naša stvarnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija