Jump to content

Troškovi ovrhe


otkaz

Preporučene objave

Poštovani,

u rujnu sam dobila Riješenje o ovrsi, koje ima formu: na Prijedlogu za ovrhu kojeg je sudu podnio odvjetnik tužiteljice na kraju je sud "udario" četvrtasti štambilj i unutar istog je otisnut tekst: utvrđuje se trošak ovrhovoditelju od 1450kn...

Nigdje se posebno ne navodi da sam ja dužna taj iznos nadoknaditi ovrhovoditeljici. (predmet 1628/10)

U studenom dobivam riješenje kojim se zakazuje ovrha na licu mjesta (micanje materijala sa sporne nekretnine) koje je prije maknem... nakon uviđaja dobivam konačno riješenje kojim se navodi trošak 2200kn koji moram nadoknaditi ovrhovoditeljici i u obrazloženju se taj iznos taksativno obrazlaže... te navodi kao "konačan i ukupan trošak ovrhe" u predmetu ovrhe broj1628/10.

Sad dobivam mejl njihovog odvjetnika da "su nastali novi troškovi za koje postoji Riješenje o ovrsi (navedeni udareni četvrtasti žig tj navedeno Riješenje broj 1628/10) te da moram još dodatno i taj iznos od 1450 kn platiti....

Meni jest jasno da je i taj "početni" iznos trošak druge strane ali konačnim riješenjem nije obuhvaćen!!!

Pitanje: da li ja ipak moram platiti i taj iznos makar nije obuhvaćen navedenim konačnim Riješenjem?

Hvala!

(P.S. - sada strahujem od "igre" s antidatiranjem i mogućom "žalbom" odvjetnika protustranke na konačno Riješenje a sve da bi se ipak nama i ovaj iznos naplatio...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

moram priznati da mi nije sasvim jasna situacija. Moguće je da je prvotno rješenje imalo jedan trošak, pa se radila promjena predmeta i sredstva ovrhe itd. što također povisuje trošak.

 

Da li je uvijek isti predmet ovrhe, da li je bilo poslije rješenja o ovrsi još službenih radnji u svrhu naplate duga?

 

I - premještam u ovršno pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predmet je isti broj, dakle ista ovrha. Jedino što je trošak od rujna tj cca 1400 kn trošak Rješenja o pokretanju ovrhe temeljem prijedloga odvjetnika a u prosincu je konačno riješenje nakon provedene ovrhe i upravo se tim konačnim riješenjem prvi put i spominju troškovi ovrhe. No, spominje se kao trošak samo iznos troška provedbe ovrhe na terenu (iako je sve izvršeno i nije se ništa moralo ovrhom micati) i taj se iznos raščlanjuje do "ukupnog troška ovrhe" od +cca 2200 kn.

Izgleda da je sudac previdio uračunati onaj trošak kojeg je odvjetnik naveo u Prijedlogu za ovrhu a sud ga riješenjem spominje ali kao "trošak ovrhovoditelja"..??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da pokušam još više pojednostavniti (predmet je smetanje posjeda naveženim materijalom):

1. Na Riješenju o ovrsi piše: "Troškovi ovrhovoditelja određuju se sa kn.....;

2. Slijedi Zaključak kojim se određuje očevid za uspostavu prijašnjeg stanja posjeda, ovrhovoditelja se poziva da uplati predujam za izlazak sudske komisije u iznosu....Kn;

3.završno Riješenje (nakon terenskog dijela ovrhe) kojim se utvrđuje da

I. da je ovrha provedena na način...

II. da je ovrha dovršena

III. Nalog ovršeniku da plati ovrhovoditeljici daljnji trošak ovrhe ovrhrovoditeljici u iznosu....Kn;

 

Dakle, pitanje je : navedeni "Troškovi ovrhovoditelja određuju se sa kn.....; iz gornje točke 1. iz Riješenja o ovrsi nisu obuhvaćeni ukupnim iznosom tj "osnovanim troškom ovrhovoditelja - navedenim u točki gornjoj 3.III!!!!

Sada odvjetnik ovrhovoditeljice mejlom traži "novi trošak" i to upravo sporni iznos iz točke 1. ovog pitanja...a taj iznos nigdje se sudskim riješenjem ne spominje kao iznos kojeg moramo nadoknaditi ovrhovoditeljici...

Moramo li to i platiti????? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija