Jump to content
Sign in to follow this  
htnet

Kako saznati tuđi OIB?

Preporučene objave

Evo radi se o slijedećem:

išla je ovrha protiv fizičke osobe (nazovimo ju Anica Anić - ime je izmišljeno), i to na plaći koju ista ostvaruje kod same sebe, tj. kod Samostalnoga privrednika Anice Anić iz....., adresa...

E sad, budući da ona kao Samostalni privrednik Anica Anić nije postupala po rješenju o ovrsi, sud je na prijedlog ovrhovoditelja donio rješenje kojim se nalaže Samostalnom privredniku Anici Anić da isplati sve obroke koje je propustila isplatiti po rješenju o ovrsi.

Ja bih sad pokrenio ovrhu protiv Samostalnoga privrednika Anice Anić, to po novom Zakonu o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, po OIB-u.

Moje pitanje je slijedeće: kako mogu saznati OIB Samostalnoga privrednika Anice Anić, ne vodi se u obrtnom registru, tko uopće izdaje uvjerenja o OIB-u, i mogu li u prijedlogu za ovrhu staviti OIB Anice Anić kao fizičke osobe, a ne Samostalnoga privrednika Anice Anić? I vodi li se OIB za samostalne privrednike posebno? :-?

Molim pomoć, i puno vam hvala na odgovorima ;)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mislim da oib nije bitan element samog prijedloga odnosno ako već imate pravomoćno ovršno rješenje dovoljno vam je isto dostaviti u finu (?). Svakako javite mišljenje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Evo zvao sam poreznu upravu, kažu da fizičke i pravne osobe ne mogu tražiti tuđi OIB, da to trebam napraviti preko suda, i da će sud pribaviti tuđi OIB. Tada ću na temelju rješenja kojim se nalaže poslodavcu da isplati sve obroke koje je propustio isplatiti staviti prijedlog za ovrhu protiv poslodavca ovršenika Anice Anić - Samostalnoga privrednika Anice Anić, i to po svim računima, sukladno ZPONS-u, preko OIB-a.

Eto, to mi je ideja...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×