Jump to content
Sign in to follow this  
htnet

Kako saznati tuđi OIB?

Preporučene objave

Evo radi se o slijedećem:

išla je ovrha protiv fizičke osobe (nazovimo ju Anica Anić - ime je izmišljeno), i to na plaći koju ista ostvaruje kod same sebe, tj. kod Samostalnoga privrednika Anice Anić iz....., adresa...

E sad, budući da ona kao Samostalni privrednik Anica Anić nije postupala po rješenju o ovrsi, sud je na prijedlog ovrhovoditelja donio rješenje kojim se nalaže Samostalnom privredniku Anici Anić da isplati sve obroke koje je propustila isplatiti po rješenju o ovrsi.

Ja bih sad pokrenio ovrhu protiv Samostalnoga privrednika Anice Anić, to po novom Zakonu o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, po OIB-u.

Moje pitanje je slijedeće: kako mogu saznati OIB Samostalnoga privrednika Anice Anić, ne vodi se u obrtnom registru, tko uopće izdaje uvjerenja o OIB-u, i mogu li u prijedlogu za ovrhu staviti OIB Anice Anić kao fizičke osobe, a ne Samostalnoga privrednika Anice Anić? I vodi li se OIB za samostalne privrednike posebno? :-?

Molim pomoć, i puno vam hvala na odgovorima ;)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mislim da oib nije bitan element samog prijedloga odnosno ako već imate pravomoćno ovršno rješenje dovoljno vam je isto dostaviti u finu (?). Svakako javite mišljenje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Evo zvao sam poreznu upravu, kažu da fizičke i pravne osobe ne mogu tražiti tuđi OIB, da to trebam napraviti preko suda, i da će sud pribaviti tuđi OIB. Tada ću na temelju rješenja kojim se nalaže poslodavcu da isplati sve obroke koje je propustio isplatiti staviti prijedlog za ovrhu protiv poslodavca ovršenika Anice Anić - Samostalnoga privrednika Anice Anić, i to po svim računima, sukladno ZPONS-u, preko OIB-a.

Eto, to mi je ideja...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  

  • Online korisnici

    No members to show×