Jump to content

Uvjetna kazna zatvora


anonimno

Preporučene objave

Dobio sam uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 3 dana (1 sam odradio u zadržavanju nakon uhućenja tako da ostaju još 2 dana) zbog omalovažavanja službenih osoba (ne bi ulazio detaljnije u obrazloženje prekršaja jer sam priznao da sam kriv, a i to nije važno za pitanje koje ću postaviti).

 

Uvjet je da u roku 3 mjeseca ne počinim isti ili sličan prekršaj, za koji mu je izrečena kazna zatvora.

 

Pitanje: Kaj to konkretno znači? Na koje se 'slične' prekršaje uvjet odnosi? Pretpostavljam na prekršaje protiv javnog reda i mira, valjda nije i za prometne prekršaje??? :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bitno je upravo ovo što si i sam podvukao..isti ili sličan prekršaj...

ali, još bitniji je ovaj nastavak - za koji mu je izrečena kazna zatvora..to ti znači, da ako se i radi (budeš počinio) isti ili sličan prekršaj, za njega ti mora baš biti izrečena i zatvorska kazna..tu se ne računa dakle, npr. izrečena novčana kazna.. inaće, zatvorske se vrlo rijetko izriču..evo, npr. u ovakvim slučajevima kao što je tvoj (zbog nekog stava društva da se mora sankcionirati takvo postupanje ljudi prema policiji koja obavlja težak i odgovoran i za društvo iznimno važan posao) ili kod obiteljskog nasilja i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

mogu se suzdržat al kaj ak bum, nedaj bože, imao prom. nesreću i ja budem kriv ili počinim prom. prekršaj - pretrčim cestu ili sl.

 

zanimalo me hoće li tada vrijedit taj uvjet zatvorske kazne i kaj konkretno znači 'isti ili slični prekršaj' jer to nije definirano i može varirati od najužeg raspona prekršaja (onog počinjenog za kojeg sam dobio uvjetnu kaznu) do najšireg...

i dal uvjet vrijedi samo za novu zatvorsku kaznu (s obzirom da piše "isti ili sličan prekrš. za koji je izrečena kazna zatvora")

 

i neznam čemu ulaženje uto jel se ja mogu suzdržat od ####rija ili ne...

kolko ja znam ovo je forum namijenjen pravnim savjetima (kaj je najbolje Vi ste MODERATOR), a ja sam upravo to zamolio korisnike (tj. da mi daju svojevrstan pravni 'prijevod' onoga što mi piše u presudi) kako bi se znao ponašat sukladno tome i pazit i na ev. prometne prekršaje ako mi i oni ulaze u uvjet

 

 

i btw. napisao sam već u prvom upisu da sam osuđen za prekrš. protiv j.r. i m. - konkretno: omalovažavanje službenih osoba

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

ma znam da mi je odgovoreno, samo sam gđi./ci. moderatorici htio objasnit kaj me zanimalo jer me očito krivo shvatila

 

svejedno hvala

 

a dal se ta uvjetna kazna primjenjuje samo u slučaju NOVE ZATVORSKE KAZNE jer se to može iščitat iz onog "za isti ili sličan prekršaj za koji je određena kazna zatvora"

 

jesam li u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija