Jump to content

besplatna pravna pomoć


radobi

Preporučene objave

Dali je moguće imati besplatnu pravnu pomoć ili pravnog zastupnika ako osoba koja je tužena nema novca da ga sama angažira i dali je moguće ako prethodno nije moguće, odgoditi rasprave do stjecanja materijalnih mogućnosti za angažiranjem pravnog zastupnika. MOLIM HITAN savjet i uputu nojim je zakonom sve utemeljeno. VELIKO HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete eventualno zatražiti odgodu ročišta pod izlikom da ćete angažirati punomoćnika - to je čisto da dobijete na vremenu, ali nećete dobiti puno vremena.

S druge strane, možete tražiti da vas sud oslobodi predujmljivanja troškova ako ste slabog imovnog stanja.

Također tražite oslobođenje od sudskih pristojbi. Za to će vam trebati potvrda o imovnom stanju koju ćete nabaviti u Poreznoj upravi te ćete tu potvrdu dati sucu. Sudac će vas ispitati o imovnim prilikama, koliko osoba uzdržavate, što imate u vlasništvu, također će uzeti u obzir i vrijednost predmeta spora te na temelju toga donijeti odluku u kojoj će reći da li vas oslobađa sudskih pristojbi ili svih predujmljivanja svih troškova.

Ovo sam napisala uzevši u obzir da ste rekli da ste tuženik pa pretpostavljam da se radi o parnici gdje se primjenjuje Zakon o parničnom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija