Jump to content

Hitno-Povrat poreza neisplačen!!!!


Alen-RI

Preporučene objave

Poštovani,

Moj problem je sljedeći.

2009. g. bio sam zaposlen kod tri poslodavca,zadnji kod kojeg sam radio u 11. i 12. mjesecu 2009. god. mi nije uplatio doprinose niti isplatio plače.Prijavio sam povrat poreza u kojem sam naveo da mi isti poslodavac nije dao IP karticu.Porezna uprava mi je rekla kad sam ih zvao da povrat poreza ne mogu dobit dok poslodavac ne uplati doprinose.

Drugi problem je taj što sam kod tog istog poslodavca radio i u 1. mjesecu 2010 tako da kad sam prijavio porez za 2010. god. također sam dao izjavu da mi isti poslodavac nije dao IP karticu.

 

Kontaktirao sam danas Poreznu upravu Rijeka i zamolio ih da mi objasne kako riješiti taj problem,a odgovor je bio da to sve napišem na jedan dopis i predam u pisarnicu pa da čekam.

 

Zanima me dali ja po nekakvom zakonu ili pravilniku imam pravo na povrat poreza s tim da mi se izuzme taj problematični poslodavac i da dobijem razmjerni povrat poreza.Moram napomenuti da je isti poslodavac zatvori poduzeće i da više ne posluje. Povrat poreza iznosi ukupno oko 9000 kn. a to za mene i moju situaciju nije mali novac.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne mora uplatiti doprinose, nego porez i prirez na dohodak, račun 1406.dakle ako je taj račun podmiren povrat poreza se isplaćuje, iako je npr. dug na pdv-u recimo 100.000,00 kn.

 

na žalost, ne možete dobiti razmjerni dio povrata poreza, jedini način je da se proglasi stečaj, tada se vrši deblokada.

ako je firma zatvorena, a ima dugova, možda je veći pokrenut stečaj. dobro je to što ne može doći do zastare povrata

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Marco24,

firma-poduzeće (d.O.o.) je zatvoren,dugovanja za koja znam ostala su prema svim radnicima ( 9 radnika-neisplačene plače) te prema nekim dobavljačima. Dug prema državi za sva moguća davanja,porezi,prirezi nije mi poznato a i neznam kako da to saznam.Isti taj vlasnik ima i obrt tj. žena je vlasnik firme d.O.o. a muž obrta za koji znam da duguje državi oko 300 000 kn poreza.

 

Eto jednostavno čovjek nema novaca i neznam kad će uopće platiti poreze osim ako mu ne prodaju nekretninu a neznam dali država može tako sebe naplatit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija