Jump to content

Prometna nezgoda.


anonimno

Preporučene objave

Na raskrižju dviju kvartovskih cesta sam jučer imala prometnu nezgodu. Izlazeći ispred konzuma na mene je naletio automobil iz ulice koja je postavljena u T. S obzirom da na predmetnom raskrižju nema prometnih znakova, zaključila sam da sam imala pravo prvenstva po pravilu desne ruke. Na mom autu je oštećen prenji lijevi far, a na drugom vozilu su udubljena oboja vrata za cca 5 cm na najdebljem dijelu - brzine su bile male i nitko nije ozlijeđen. Kako sam zaključila da ja nemam većih oštečenja htjela sam sa vozačicom izmjenit podatke i nastavit vožnju, na što druga strana nije pristala i pozvala je policiju. Ja sam kopirala moju prometnu i osobnu iskaznicu i fotokopiju uručila vozačici zajedno sa brojem mobitela i otišla sa mjesta nesreće. Danas sam telefonski dobila poziv da se sutra javim u PU. Na žalost nisam se sjetila fotografirat.

 

Jesam li smjela napustit mjesto nesreće, bez obzira na protivljenje drugog vozača?

Kako će se odvijati naplata štete (moja šteta je mala cca 200 kn i ja nisam ni mislila tražit naknadu)?

Da li će mene teretit moje osiguravajuće društvo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očevid je napravljen bez mene.

Policija je ostavila usmenu poruku da ja nisam kriva. U međuvremenu sam dobila i podatke od Zagrebačkih cesta, koji potvrđuju moje mišljenje.

 

Javit ću se svakako.

 

Brine me jesam li dobro protumačila članak 177. zakona o sigurnosti cesta i na koji način da obrazložim odlazak s mjesta nezgode.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ste ovu fotokopiju vasih dokumenata ostavili na licu mjesta, i ja mislim da ce vas sud, ako do njega uopce dodjete, osloboditi. tim vise sto se cini kako vi doista niste uzokovali tu nezgodu, ako nema prom. znaka, i ako su obje ceste sa asfaltnim zastorom, vozac na raskrizju je duzan propustiti vozilo koje mu nailazi s desne strane/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo nastavak, policija me ne tereti, ali drugi vozač tvrdi da mu nisam dala fotokopiju (imam svjedoka - brata - mislim da je to loše, sad mi još ostaje da vidim jel ima neko u dućanu tko je vidio i spreman je potrvrditi primopredaju papirića, posjedujem i račun iz fotokopiraone ako to išta znaći).

 

Stigao je i upit iz osiguranja, sad valjda i ja nju moram teretiti za svoje štete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stigao je i upit iz osiguranja, sad valjda i ja nju moram teretiti za svoje štete?

 

ne moras ali mozes. to sto si dobila od svog osiguranja ispuni, skiciraj mjesto dogadjaja i smjerove kretanja oba vozila, navedi da je nezgoda nastala na raskrizju na kojem pravo prvenstva nije regulirano prometnim znakovima, da ti je drugo vozilo oduzelo prednost prolaska raskrizjem jer nije postovalo prometna pravila, konkretno ono iz cl. 57 st.1 zospca, i time uzrokovalo nezgodu i vrati svom osiguranju. ne treba ti svjedok iz ducana, imas taj racun o fotokopiranju, imas svjedoka, ne tereti te ovl. sl. osoba i kao vrhunac uopce nisi kriva za nezgodu, nema tog suda koji ce te osuditi izuzev jednog upitne uracunjivosti, ali ta sudi u kazneniim postupcima pa neces pred nju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija