Jump to content

oduzimanje prednosti


kitty83

Preporučene objave

poštovani,

 

najprije da opisem sitauciju, onda postavim pitanje...

 

Dvije prometne trake vode u istom smijeru kroz grad,pred suzavanjem te dvije trake u jednu je semafor na kojem je crveno, ali ima brojac sekundi do zelenog!

 

približavam se semaforu na desnoj traci i odbrojava se 4, 3, 2, vozim u 3 brzini, na lijevoj nema nikoga šaltam u 2 brzinu i dodajem gas prestrojavam se u lijevu da prođem kroz semafor kako nebi morao stati iza dva auta ispred mene koja su stajala na crvenom!

 

kada sam vec prosao raskrsce i ta oba auta pogledam u retro vizor i vidim motociklistu kako lezi i motor koji klizi cestom ( mozda sam ga udario ili je on mene, ne znam)zaustavljam se i izlazim iz auta dolazim do njega vec se i pridigao stali su jos ljudi, maknuli smo motor sa ceste!

 

on veli da sam ja njemu izletio na lijevu traku i tako mu oduzeo prednost zbog cega je on morao kočiti i da je pao zbog jakog kočenja! rekao je da ga boli rame al nije htio zvati policiju ni hitnu!

 

Zvao je prijatelja koji je donio EU izvjesce koje smo ispunili, dao sam mu i policu neka si nadoknadi stetu na motoru i na odjelu koje je imao ( Suomy sa zracnim jastucima cca. 15 000kn)

 

to je bilo u subotu, mi smo se čuli u nedjelju nije isao u bolnicu na pregled ramena!

 

danas mi javlja da ide sutra na operaciju ramena i da je u bolnici rekel kaj se dogodilo!

 

dal se moze sad to zakomplicirati po pitanju policije, sudova, bolnice, liječenja??

 

dal sam uopće trebal potpisivati to EU izvjesce i davati policu, posto do kontakta izmedu vozila nije doslo??

 

kaj da sad dalje radim???

 

molim vas odgovor...

 

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u svom osiguranju možeš osporavati događaj

pošto ima povređenih

na uviđaj je trebala izaći policija i sastaviti zapisnik.

možda je motorista zbog prebze vožnje bio prisiljen na kočenje što je dovelo do pada.

ako priznaš krivnju snosit češ i troškove liječenja kai i moguću naknadu štete zbog "ozljeda" koje su nastale ? zbog pada sa motora.

 

motorista je napravio propust koji je izvršen možda i namjerno

možda je bio pod uticajem alkohola .nije izvršen alko test što je obvezno kod prometnih sa ozljedama.

možda nije imao vozačku dozvolu i policu osiguranja kao što nije imao Eu izvješče koje je obvezno uz prometnu i policu osiguranja.

dali na automobilu postoji kakav trag da je motor udario u auto.

interesira me dali si mladi vozač tj koliko godina/vremena posjeduješ vozačku dozvolu.

navedeno u postu je stari štos za obmanu mladih vozača.

 

zbog upitnih naknadnih zdravstvenih ozljeda ja bi osporavao događaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Liječnik je dužan sve ozljede nastale od prometnih ozljeda prijaviti policiji, jedino ne mora ako motorista iskaže da je pao sa kruške.

 

Radili ste radnju u prometu, krivica je očita.

 

Posjetite ga u bolnici, odnesite kilu banana, priznajte na osiguranju cjelokupan događaj čime mu omogućujete da se naplati sa police.

 

Moguća je kazna od policije i uvjetna zatvorska kazna od suda, siguran je gubitak popusta na polici osiguranja i to je sve.

 

Takvim svojim postupanjem ste sigurni od privatne tužbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Molim Vas,ako mi netko može pomoći da znam otprilike što me čeka?!

Imala sam sudar,a dogodio se ovako:

dolazila sam sa sporedne ceste(prometni znak je bio trokut naopako) na križanje sa glavnom cestom,usporila sam(zbog nepreglednosti jer je tamo ograda morala sam doći dosta blizu),iz te glavne ulice koja je jednosmjerna(s jednim kolničkim trakom)dolazilo je auto meni s desne strane,stala sam no taj auto je stao tako da sam ja njemu smetala da ono skrene lijevo(nije vozio da uđe u raskrižje pa da skrene lijevo ,nego je htio presjeći taj dio) htjela sam se vratiti nazad,no on mi je mahao rukom da idem,propustio me je.

Samo što sam krenula 3-4m naišao je drugi auto iz te jednosmjerne ulice(s jednim kolničkim trakom) s velikom brzinom(oko 80km/h,možda i više,brzina se nemože utrditi jer uopće nije kočio)zaobišao je s desne strane taj auto što me je propustio(dijelom je vjerovatno vozio po pješačkoj stazi,jer je ulica uska,a stajao je i taj auto što me je propustio) i udario me u desni prednji dio s tom brzinom(prošao je poput aviona) ja sam se nekoliko puta okrenula u tom raskrižju,a on se zaustavio malo dalje.

Srećom nitko nije ozlijeđen!Što sad mogu očekivat od suda?Hvala svima koji mi možete i znate pomoći(sličnim iskustvom ili znanjem)!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oduzeli ste prednost prolaska tom vozilu.

 

Svako poricanje krivice neće koristiti vama nego samo pogodovati vašem osiguravatelju od čega vi nećete imati nikakve koristi.

 

Slijedi kazna oko 3.000 kuna + troškovi očevida, gubitak oko 15% bonusa ili ulazak u malus na polici obveznog osiguranja i popravak svog vozila o vlastitom trošku.

 

Moguća je zaštitna mjera zabrane upravljanja "B" kategorijom par mjeseci.

 

Imati će te pravo na prigovor, predlažem da ga iskoristite ali priznavajući krivicu a žaliti se na iznos novčane kazne i izrečene zaštitne mjere.

 

Bilo kakva dodatna vještačenja će se naplatiti od vas, jednostavnije je odmah završiti slučaj vlastitim priznanjem pa makar morali i prešutiti njegov dio krivice, jer ponavljam, od toga nećete profitirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

imala sam sl. prometnu samo malo više "sreće", oduzela sam prednost policijskom vozilu u nepreglednom t-raskižju(automobili nepropisno parkirani smanjili preglednost raskižja i to je ušlo u zapisnik). Manja materijalna šteta na automobilima. Danas mi je prekršajni sud poslao 3700kn kazne (sa troškovima očevida) i 6 mjeseci oduzimanja vozačke! Nisam ranije kažnjavana, niti bila alkoholizirana. Također, na prekšajnom nalogu sutkinja me preimenovala u muško što govori koliko je čitala zapisnik sa prometne. Zanima me što je pored priznanja krivice sve osnov za žalbu kako bi se izbjeglo oduzimanje vozačke dozvole i da li je moguće u žalbi navesti zahtjev za zamjenu plaćanja novčane kazne zatvorskom kaznom? Nisam lošeg materijalnog stanja, ali Editirao moderator

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na ovom forumu će mo se pristojno ponašati.

 

Očito se želite inatiti.

 

Samo izvolite.

 

Specifični ste po tome što se u isto vrijeme inatite i želite da vam udovolje zahtjevu.

 

Pravilo glasi: Koga je za moliti, nije za ljutiti.

 

Sve novčane kazne se nakon nekog vremena automatizmom mijenjaju u zatvorske, ne mora se to posebno tražiti.

 

Sud ima ovlast potvrditi policijsku zaštitnu mjeru, ali i uopće je ne izreći.

 

Kako se traži umanjenje ili oprost od zaštitne mjere piše u brojnim starim postovima, a na koji način traži nešto za oprostiti a istovremeno ostati prkosan kao vi - ne znam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,još jednom!

Sudionica sam prometne nezgode iz posta br.5 na ovu temu.

Čitajući forum,vidjela sam da je stvar drugačija ako dođe hitna i nekog odveze,a u mom slučaju je došla.

Naime,gospodin koji me je propustio je izašao iz auta,prošao pokraj nas pješačkom stazom(ja sam još bila u autu,nisam mogla otvorit vrata,zaglavila su se,ne sjećam se jel moja suvozačica tad bila izašla iz auta) i otišao do drugog sudionika prometne nezgode,zagrlio ga,okrenuo se i nazvao hitnu(mislila sam da zove policiju,jer nitko nije bio ozlijeđen).Hitna je odmah došla i s njom je otišao i taj drugi sudionik iz moje prometne nezgode.Gospodin koji me je propustio i suvozač tog momka su rekli da se on uplašio i zato otišao s hitnom.

Kasnije se tek nazvala policija,kad je on već otišao.

Kakva je moja situacija,budući da je bila hitna i odvezla ga?Povećavali se kazna?Saznala sam da on sada ima i ovratnik.Trebam li odvjetnika?

Molim Vas da mi pomognete savjetom! :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvijek je poželjno imati odvjetnika, ali ako namjeravate priznati na sudu onako kako se stvarno dogodilo baš vam i ne treba.

 

Sud će vas kazniti redom najnižim kaznama uvećanim za troškove postupka.

 

Ukoliko je netko zadobio teške tjelesne povrede dobit će te uvjetnu zatvorsku kaznu i to kaznenim nalogom, u biti ništa strašno ako u određenom vremenskom razdoblju opet ne prouzročite novu prometnu nesreću.

 

Taj odvratnik znači da je sudionik zadobio trzajnu uzljedu vratne kralježnice ili glumi da je ima, a sve će morati objasniti u vašem osiguranju.

 

Služba hitne pomoći će svoje troškove naplatiti od vašeg osiguravatelja u kasnijem postupku o kojem vi nećete ništa ni znati, niti vas treba biti briga o tome jer ste osigurani do svote od 3.500.000 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vinki

Članak 43.

(1) Vozač koji namjerava na cesti ili drugoj prometnoj površini obaviti neku radnju vozilom (uključiti se u promet, prestrojiti, odnosno mijenjati prometnu traku, pretjecati, obilaziti, zaustavljati se, skretati udesno ili ulijevo, okretati se polukružno, voziti unatrag i sl.) ne smije početi takvu radnju ako time dovodi u opasnost druge sudionike u prometu ili imovinu.

 

ako nije boilo znaka obveznog zaustavljanja (stop)

može se oprezni na cestu sa prednošću prolaza ,što je i učinjeno

vozać sa ceste sa prednošču prolaza

zaustavio se sa namjerom da te propusti da bi imao slobodan ulaz u sporednu cestu.

vozač koji je obišao zaustaljeno vozilo trebao je sa oprezom izvršiti navedenu radnju a pošto nije učinio navedeno snosi dio krivice (a možda i potpunu krivicu za događaj ,što ovisi o pravnom shvačanju suda).

sud određuje krivca za prometnu .

pošto je vozač iz prvog auta završio u hitnoj postoje njegovi podaci .

pozvati ga za svjedoka

ne priznati krivnju ili navesi podjeljenu krivicu za događaj.

 

Članak 67.

(1) Pretjecanje i obilaženje obavlja se s lijeve strane.

(2) Pretjecati se mora s desne strane ako je vozilo na kolniku zauzelo takav položaj i njegov vozač daje takav znak da se sa sigurnošću može zaključiti da to vozilo skreće ulijevo.

Članak 73.

(1) Vozač ne smije pretjecati drugo vozilo, osim bicikla, mopeda i motocikla bez bočne prikolice, neposredno ispred raskrižja ili na raskrižju koje nije s kružnim tokom prometa, ili neposredno ispred prijelaza ceste preko željezničke ili tramvajske pruge u istoj razini bez branika ili polubranika i na tom prijelazu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Molim pomoć..

 

Situacija je ovakva: glavna i sporedna cesta u naseljenom području.

Dotični vozi glavnom cestom, ja sporednom, propustam sva vozila, izlazim na cestu (lijevi skretač) vozim svojom trakom 20-tak metara, čujem iza sebe naglo kočenje (31 metar) i udarac u stražnji dio, zovemo policiju, policija dolazi nakon 4 sata i dotičnom izmiri 0,4promila i to 4h nakon nesreće.

Tko je kriv?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija