Jump to content

Mila Jelavic,novi kandidat vlade za mjesto Pravobranitelja za djecu !


anonimno

Preporučene objave

Mila Jelavic,pravnik 48 godina,trenutno i vec dulje vrijeme radi u Ministarstvu zdrastva i socijalne skrbi u dijelu zaduzenom za rjesavanje drugostupanjskih zalbi upucenih na rjesenja prvostupnjskog tijela centara za socijalnu skrb.

Ovo je skolski primjer ako se nezavisna tijela koja bi trebala raditi i podnositi prekrsajne prijave na jednostavan nacin kontroliraju od starne drzave koja je najveci krsitelj prava djece od materijlnih prava pa do prava na zajednicko skrbnistvo.

Sve vase zalbe rjesavaju ti i njoj slicni ljudi,pa si ih doma ponovno procitajte.

kao sto je rekla Pravobraniteljica za djecu bivsa,iy ministarstva mi stalno daju packe meni osobno, jer se mijesam u njihov posao,e pa sad se mila jelavic nece mijesati u posao,i sve ce stimati.

sve do suda za ljudska prava u strasburu,jos jedan kandidat za ostavku ili povla

cenje kandidature.

:-o:-?:-x8-) moj komentar

i to je nezavisno tijelo.

cisti protekcionizam i sukob interesa,prodavanje magle za 15 000 kuna mjesecno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

ZAGREB, 22. ožujka 2006. (Hina) - Vlada je danas Hrvatskom saboru predložila da za dječju pravobraniteljicu imenuje Milu Jelavić, načelnicu Odjela za zaštitu djece, obitelji i skrbništva Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

 

Mila Jelavić rođena je 1958. u Imotskom, a završila je Pravni fakultet u Splitu.

 

Poslovima zaštite djece, braka i obitelji bavi se od 1982. najprije u Centru za socijalni rad Jastrebarsko, a potom u zagrebčakom Centru za socijalnu skrb.

 

Od 1993. radi u Ministarstvu rada i socijalne skrbi, a od 2001. načelnica je Odjela za zaštitu djece, obitelji i skrbništvo u tom, odnosno poslije u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.

 

Sudjelovala je u radu niza radnih skupina koje su se bavile pitanjima prava djeteta, voditeljica je niza seminara na temu obiteljsko-pravne zaštite, a članica je i radne skupine za pripremu pregovora s EU za poglavlje pravosuđe i temeljna prava.

 

U studenome prošle godine Hrvatski sabor razriješio je dužnosti pravobraniteljice za djecu Ljubicu Matijević-Vrsaljko koja je podnijela ostavku obrazloživši je zdravstvenim razlozima i nefunkcioniranjem sustava zaštite djece.

 

Vlada je u međuvremenu predložila dvoje kandidata za to mjesto, no, oni su u postupku kandidature odustali.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vlada je obavijestena o sukobu interesa i osnovanom pokusaju prikrivanja krsenja prava djece od strane drzave buduci da je kandidatkinja gdja Mila Jelavic rjesavala prituzbe i odogavarala kao procelnica ministarstva zdrstva na iste predmete koji je trazila bivsa pravobraniteljica za djecu te bi sada ista trazila ocitovanja od same sebe.

istinito i nevjerevotno.

znaci ako ju vlada izabere trazit ce se zahtjev za izuzecem jer ista ne moze postupati po predmetima i spisima koji se vode i nalaze u uredu pravobranitelja za djecu.

To se zove neovisna ustanova.

nece proci...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

NEMILA KANDIDATKINJA ZA DJEČJU PRAVOBRANITELJICU

BILA JE U MINISTARSTVU U VRIJEME AFERE S CARITASOM

MILA JELAVIĆ ZA DJECU DOMA

U BREZOVICI NIJE NI MRDNULA

NAČELNICA Jelavić je bila načelnica Odjela za zaštitu djece, obitelji i skrbništvo nadležnog ministarstva u mandatu koalicijske i aktualne HDZ-ove Vlade, što znači da je dva puta bila izravno ili formacijski uključena u nadzor Doma za nezbrinutu djecu u Brezovici

ZAGREB - Vladina kandidatkinja za dječju pravobraniteljicu Mila Jelavić bila je načelnica Odjela za zaštitu djece, obitelji i skrbništvo nadležnog ministarstva u mandatu koalicijske i aktualne HDZ-ove Vlade, što znači da je dva puta bila izravno ili formacijski uključena u nadzor Doma za nezbrinutu djecu u Brezovici, za koju ministarstvo, unatoč postavljenim sumnjama u teška zlostavljanja, nije učinilo ništa.

Serije prijava

Podsjetimo, koalicijsko Ministarstvo rada i socijalne skrbi prvi je put obavilo nadzor doma u Brezovici 2002. godine, nakon serija prijava o seksualnom, psihičkom i fizičkom zlostavljanju štićenika Caritasova doma. Ministarstvo je svoj nalaz o stanju u Brezovici proslijedilo Državnom odvjetništvu u formi kaznene prijave, nakon čega u dom do napisa u "Slobodnoj Dalmaciji" u travnju 2005. nijednom nije kontroliralo što se tamo događa.

Nakon objavljenog teksta, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi HDZ-ove Vlade ponovno šalje inspekciju u Brezovicu i javnosti objavljuje nalaz po kojemu je u domu sve u redu.

Međutim, nakon završetka te inspekcije tadašnja pravobraniteljica za djecu Ljubica Matijević-Vrsaljko i Državno odvjetništvo podnose kaznene prijave za stotinjak kaznenih djela emocionalnog i fizičkog zlostavljenja protiv pet časnih sestara iz Brezovice, dvije optužnice za seksualno zlostavljanje protiv dva djelatnika ustanove i optužnicu za zataškavanje navedenih zločina protiv bivše ravnateljice Caritasa Jelene Brajše.

Zbog ovoga se nakon objave imena nove kandidatkinje za dječju pravobraniteljicu u stručnim krugovima može čuti pitanje kako na to mjesto može biti imenovana osoba koja je bila visoko pozicionirani član sustava koji je propustio procesuirati ovako teške povrede dječjih prava.

Impresivni podaci

U životopisu koji prilaže svojoj aktualnoj kandidaturi, Jelavić navodi impresivne podatke o svojoj karijeri u resoru socijale koja počinje 1982. u Centru za socijalni rad Jasenovac, dok u Ministarstvo rada i socijalne skrbi dolazi 1993. kao viši stručni savjetnik u Odjelu za zaštitu djece.

Sudjelovala je u radu brojnih stručnih skupina i seminara o pravima djece u RH, članica je radne skupine za izradu obiteljskog zakona iz 1998. i 2003., kao i Zakona o pravobranitelju za prava djeteta 2002.

Vanjski je suradnik u izvođenju praktične nastave na Katedri obiteljskog prava i Studiju socijalnog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Nataša ŠKARIČIĆ

 

Nije prošla kao zamjenica

Jelavić se nakon osnivanja Ureda pravobranitelja za djecu 2003. godine javila za mjesto pomoćnice tadašnje pravobraniteljice Ljubice Matijević-Vrsaljko, no nakon opsežnih testiranja nije izabrana na tu funkciju.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Dana 19.04.2006 predan je u Ured Vlade Republike Hrvatske zahtjev za izuzecem novoizabranog Pravobranitelja za djecu zbog sukoba interesa,zloupotrebe polozaja i ovlasti i sprecavanja rada ureda kao ovisnog i ministartsvu zdrastva i socijalne skrbi podloznog ureda,jer ista bivsa procelnica ne moze dalje voditi i odgovrati na prijave predane uredu Pravobranitelja za djecu 2004 godine,buduci da bi sada sama sebi morala odgovarati u zahtjevima za ocitovanjem i rjesevanjem predmeta.

 

Zahtjev je podnio otac koji nije bio djeci na tri rodjendana,tri bozica i tri uskrsa.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija