Jump to content

DAROVNI UGOVOR


anonimno

Preporučene objave

Darovnim ug. moj otac je 1960. god. darovao svojojj majci kuću cca 40 mč i zemljište cca 1500 mč, i to po naputku "prijevari" službenika SIZ-a MIO, a radi stjecanja prava dječjeg dodatka.Darovane nekretnine su bile jedine nekretnine koje je moj otac posjedovao ikada.Daroprimka nikada nije stupila u posjed.Moj otac sa obitelji je i dalje posjedovao navedene nekretnine, te kuću nadogradio, adaptirao, bez ikakvih smetnji od bilo koga, do svoje smrti, a mi do dan danas.Daroprimka je umrla 1966 god.Ostavinski postupak nije pokrenut jer je matičar smatrao da ista nema nikakve nekretnine.

1980. god. moj otac je zatražio stambeni kredit od poduzeća u kojem je radio, te se ustanovilo kod prikupljanja potrebne dokumentacije da kuća za kuju traži kredit nije vlasništvo mog oca već bake.

Otac pokreće ostavijsku raspravu, te se u ostavinskoj masi pojavljuje samo darovane nekretnine.

Braća i sestre od mog oca prihvaćaju se nasljedstva koje im po zakonu pripada.

Moj otac ulaže žalbu, i traži izuzeće nekretnine iz ostavinske mase. Sud ga upućuje u parnicu.U međuvremenu moj otac umire, a da nije pokrenuo parnicu.

Danas mene sud poziva da pokrenem parnicu, jer to pravo nije iskoristio moj otac.

MOJE PITANJE JE:

Da li ja i moja braća možemo tražiti poništenje darovnog ugovora radi prevare, ili bitne zablude, jer je uopće upitno tko bi pametan darovao jedine nekretnine koje koristi sa svojom obitelji -malodobnom djecom, a prema zakonu o MIO otac nije trebao otuđiti predmetne nekretnine, da bi stekao pravo na dječji dodatak.

Ako pokrenemo parnicu za izuzimanje nekretnina iz ostavinske mase, kakvi su izgledi za pozitivnog rješenja za nas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija