Jump to content

HRT - obavijest o pokretanju prekršajnog postupka - opomena


hagavaga

Preporučene objave

prvo lijep pozdrav svima, ovo mi je prvo pojavljivanje ovdje ali trebam pomoć vezano za ove "dajte nam vaše teškom mukom zarađen novac za naš loš i lošiji program " sa Prisavlja.

Naime , od kad sam se uselio u novi stan ne plaćam pretplatu, niti je itko dolazio i tako je to bilo neko vrijeme.

Nedugo se pojavio HRT-ov lik i htio provjeriti da li imam telku i dali plaćam pretplatu na što sam mu ja odgovorio da nažalost nemam televizor i otpratio ga sa ulaznih vratiju na što mi je on rekao da će on stajati pored istih i slušati da li imam telku : ))) ( koji likovi ) .

I sada je nakon mjesec dana došao taj famozni papir OBAVIJEST O POKRETANJU PREKRŠAJNOG POSTUPKA - OPOMENA i po kojoj bi trebao platiti 240 kuna da oni odustanu od pokretanja tog prekršajnog postupka i da će me prijaviti nakon toga kao redovitog pretplatnika .

Pa pošto ja ne želim plaćati taj preloš program i ne želim biti njihov pretplatnik ( mada mi je jasno da se plaća pristojba na posjedovanje prijemnika a ne na program HRT-a , ali HRT uzima te novce pa defacto ispada da se plaća pretplata njima ) da li mi netko može reći/savjetovati što mi je najpametnije napraviti da skinem te "krvopije " od HRT-a sa grbače.

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znači nova šema za uzimanje novaca.

 

misle uplaš će se i odmah pristati na kaznu i prijavu.

za podnošenje kaznene prijave oni moraju dokazati da imaš rtv prijemnik.

ali obzirom da naše sudstvo štiti državne firme

možda i prihvate njihovu prijavu bez dokaza

po starom sistemu dokaži da nisi kriv.

 

nemoj im potpisati nikakav papir koji bi mogli smatrati priznanjem da posjedujete prijemnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na odgovoru .

kao što si i napomenuo ne smijem ništa potpisati jer time automatski priznajem da posjedujem prijemnik, a isto tako ako platim tu opomenu od 240 kuna dešava se isto - priznajem da posjedujem prijemnik ; ) .

Mene zanima što mi je najpametnije napraviti u ovom trenutku , jer po tom papiru nemam pravo žalbe niti ikakvu drugu sličnu opciju. Znači - ili plati ili na prekršajni sud...bez obzira imao ja prijemnik ili ne...

Zanima me što mi je činiti ako ne platim tu opomenu ( jer oni nikako nisu dokazali da posjedujem prijemnik osim što je ovaj lik proizvoljno to rekao pa su na temelju toga poslali tu opomenu - a i plaćanjem automatski priznajem da posjedujem prijemnik ) .

Da li da pišem žalbu, pritužbu ili šta već na taj papir koji su mi poslali bez obzira na to što nema prava na žalbu , kome ju upućujem i sl.

 

unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Možeš li mi molim te reći kako je završila tvoja situacija sa opomenom. Meni se isto to dogodilo i isto je stigla uplatnica od 240 kn koju bi navodno trebala platiti u roku 8 dana.

 

Nisam ništa potpisala niti pustila kontrolora u stan, nije imao nikakvog uvida, a u opomeni piše da je kontrolor utvrdio da se ne plaća pristojba.

 

Kaj da sad radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

E da se i ja pridružim svima Vama,jer sam takodjer danas dobio Obavijest o pokretanju prekršajnog postupka odnosno Opomene po zapisniku.Interesira me ima li kakvih novih saznanja i novosti u vezi navedene problematike.Samo da napomenem cijenjenim korisnicima ovog foruma da sam ja prije 6-7 godina dobio HRT na sudu te je presudjeno u moju korist.Svoj slučaj sam već nekoliko puta na ovom forumu podrobno opisao.I tada sam prijavljen za posjedovanje TV prijemnika,naravno moj potpis je bio krivotvoren što sam objasnio na sudu a protiv kontrolora sam podigao kaznenu prijavu te je isti sudjen i dobio otkaz.Moj odvjetnik meni nije ništa naplatio nego se naplatio od "protivničke " strane kako mi je kasnije objasnio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobio si obavjest da će pokrenuti prekršajni postupak ako ne prijaviš neki uređaj za plaćanje pristojbe. obzirom da se u našim sudovima primjenjuje praksa iz bivše države morat ćeš dokazati da nisi kriv . neće HTV morat dokazivat svoju tvrdnju da imaš prijemnik negi ti da nemaš prijemnik. opomena pa ako prođe prođe (ako prijaviš uređaj plaćat ćeš pristojbu ako ne ? )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija