Jump to content

Ovrha za račune iz 2008.g.


Gogo77

Preporučene objave

Dobar dan! Danas mi je stigao prijedlog za ovrhu za račune sa datumom prvog računa 31.03.2008.g. i ima ih još par na male iznose pa me zanima slijedeće. Primao sam račune od tvrtke za pranje vozila na ime obrta i svi računi koje sam primio su plaćeni, e sad u pšar navrata me direktorica tvrtke kad smo se sreli opomenula da imam neplaćene račune rekao sam joj dobro neka mi pošalje na fax koji su računi otvoreni da to riješim. Nije poslala ništa, onda me nedavno zvala i na smsm poruku mi poslala da imam dug u iznosu od 1005 kuna. Pregledavajući svoju dokumentaciju iz te godine sve račune koje sam primio sam platio. Sad kada sam vidio u ovršnom prijedlogu izvod otvorenih stavaka ponovno sam išao gledati u dokumentaciju i te fakture koja ona navodi ja uopće nemam niti sam ih primio, kao i što nisam primio nikada nikakvu opomenu. Kako da postupim po tom pitanju s obzirom da je navodni dug i trošak postupka skoro izjednačen. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobili ste zapravo rješenje o ovrsi (pogledajte na poleđu dokumenta ili negdje)

 

Iako je zastara ovdje 3 godine, nije bitno kada ste primili, nego kada su oni predali prijedlog bilježniku, pa pogledajte datum primitka.

 

Na prijedlogu piše na temelju kojih računa su ovrhu pokrenuli, pa ako imat dokaz da su isti plaćeni, pišite prigovor u tom smislu (uputa o pravnom lijeku mora biti kod rješenja), a u svakom slučaju pozovite se i na zastaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

računi prethodni su plaćeni svi,a ovi koji se nalaze navedeni u ovršnom prijedlogu uopće nismo primili niti specifikaciju koja vozila su bila na pranju sa potpisom vozača. znači uopće nismo primili te račune niti opomenu za te račune. datum prvog računa je bio 31.03.2008. a valuta 15.04.2008. a predano je 06.04.2011. i sad idu još par računa za koje kažem da ih nismo primili uopće. ppa me zanima koja je procedura. nije bilo niti opomene. ažurni smo što se tiče dokumentacije i svu čuvamo, zato mi je čudno i kad sam navedenu osobu tražio da mi pošalje te otvorene stavke na fax nije već mi je poslala sms poruku s iznosom i da mogu osobno donjeti novac. na što sam ja išao gledati u arhivu i te račune nema kao niti opomene. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zato sam tražio od dotične osobe da mi pošalje te račune ili stavke koje su otvorene sa tablicama tj. registarskim oznakama i potpisom vozača koji je bio na pranju na što se oglušila i samo mi sms om poslala iznos i da mogu donjeti keš. jel se mogu na koji način žaliti da mi nisu dostavljeni računi i da mi se dostavi koja su to vozila bila na pranju sa preslikom potpisa vozača. postupak je bio slijedeći vozilo je došlo na pranje nakon pranja se potpisao na papirić na kojem je bila napisana usluga i registarski broj. taj papirić kopija je bio priložen uz račun za obavljenu uslugu, e sad ja za te račune za koje me tereti niti sam vidio račune niti te papiriče sa potpisima, a niti opomene, pa me zanima na koji način da to zatražim. ako je tako platiću, ali ako nije onda neću sigurno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 godina kasnije...

Pitat ću ovdje, ako smijem. 

Danas plaćam račun u Holdingu, u kojem nisam bila godinama. Rečeno mi je da imam neku ovrhu iz 2008. za jedan račun i da pošaljem mail na sektor ovrha ili odem u GSKG u Savskoj. Meni se jest dogodilo jednom da je račun stigao na Ministarstvo koje je vlasnik stana umjesto na moje ime, ali kako sam ja platila, uopće ne gledajući, taj račun od Ministarstva, bio je u sandučiću, smatrala sam da je moja obveza podmirena. Samo se tad to dogodilo, nikad prije i poslije. Imam još negdje te uplatnice. 

Stvarno sam bila šokirana, zar to, i ako dugujem, nije već davno trebalo biti u zastari ili zar je ovo način kako uopće saznati da neka ovrha postoji, a da me nitko 15 godina nije podsjetio na dugovanje i postupak. Toplinarstvo uredno piše ako su svi raniji računi podmireni, odnosno opomenu ako se kasni. To je ispravan način. 

Bilo bi mi žao platiti tisuće kuna za "plaćeni račun" u iznosu 30-40 kuna. Kako pravilno postupiti?

Da odem u Savsku, s kojim argumentima? Nije mi ništa rečeno o iznosu. 

Hvala. 

 

uređeno: od Harambašica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija