Jump to content

isplata plaće


Mateo101

Preporučene objave

Poštovani ,

imam jedno pitanje !

 

Ovako da li je isplata place moguca na racun osobe koja mi je dala punomoc za upravljanje nad tekucim racunom ?

Kad je potpisan ugovor o punomoci , nakon otprilike 2-3 tjedna na kucnu adresu mi je dosla kartica tekuceg racuna sa mojim imenom i prezimenom kao opunomoceniku !

Znaci tekuci racun nije moj , pa me zanima da li ja placu koju primam mogu primati na taj "tuđi" racun , jer poslodavcu cu na uvid dati karticu tekuceg racuna koju sam dobio od banke sa mojim imenom i prezimenom !? Molim Vas da mi odgovorite !

 

 

 

Hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi upravljate tim računom u tuđe ime i na tuđu korist. poslodavac može uplačivati sredstva na taj račun,ali mora naznačiti da vama uplacuje plaču na tudji racun. za poslodavca je to komplicirano jer ako postoji npr. ovrha na vasem racunu on moze odgovarati jer nije uplatio novac na vas osobni racun i imati i daljnjih nepotrebnih komplikacija, takodjer i s poreznom i sl. otvorite vlastiti račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dajte poslodavcu ovjerenu izjavu da pod punom materijalnom i kaznenom odgovrnošću izjavljujete da nemate nikakvih dugova prema trećim osobama te radi lakšeg raspologanja placom trazite da se ta isplacuje na racun na kojemu ste oponomucenik. svi drugi nacini su prekomplicirani za poslodavca kao što sam vec naveo, a i postoji moguce odredjen zakonske komplikacije npr. u medjuvremenu postanete ovršenik.

 

ili nek vam isplacuje na ruke i daje vam ovjerene platne liste iz koje je vidljivo da vam je isplacivao placu, jedan primjerak vama, jedan njemu, međusobno potpisani i svi mirni i zadovoljni. ako hocete dici kredit platnim listama odete u banku, vidi se koja vam je placa i to je to.

da ne bi rekao nesto netocno, savjetujte se u bilo kojoj banci s ekonomistiam/bankarima, oni su vam vise upuceniji o mogucim nacinima isplate placa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija