Jump to content

Ne isplata štete


Leonor

Preporučene objave

U trećem mjesecu 2010.g. sam autom na prometnici koja se kopala naletio na uzdignutu šahtu i razbio karter. Policija koja je radila uvijađaj me je savjetovala da potražujem štetu od izvođača radova, odnosno od njihovog osiguranja gradilišta (Croatia osiguranje). Poslao sam im zahtijev za naknadu štete sa policijskim zapisnikom i procjenom štete na vozilu u četvrtom mjesecu 2010.g.

Od tada već više od godinu dana stalno nešto otežu i nikako da isplate štetu.

 

Što mi je sada činiti?

Namjeravam im poslati opomenu pred tužbu. Ako ni onda ne isplate štetu gdje da ih tužim i kakav je postupak?

Oprostite ako sam upit postavio u krivi topić jer ne znam pod koje pravo to spada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imate pravo tužiti u roku tri godine od dana saznanja za štetu i štenika i to grad/općinu ako je nerazvrstana cesta Županijsku upravu za ceste ako je lokalna ili županijska cesta HC ili HAC ovisno o vrsti ceste uz to izvođača radova i /ili osiguravatelja ali sve mi se čini da čekaju da prođe rok za tužbu stoga tužite odmah, svi ovi solidarno odgovaraju a to znači svi odgovaraju za 100% iznosa štete vi možete tužiti samo jednoga ili sve, po vašem izboru, samo nemojte tužiti npr. Croatia osiguranje a nemate uvid u ugovor o osiguranju pa osiguravatelj bude drugo osiguranje, platićete skupe troškove postupka i još nešto ali da previše ne mudrujem postoje osnove da je cesta s tim šahtom u takvom položaju opasna stvar e sada vama to ne znači ništa ali ako imate dobrog odvjetnika to bi značilo otprilike da se odgovara po principu objektivne odgovornosti tj.principu uzročnosti i da vi ne morate dokazivati uzročnu vezu štete i štetnog događaja nego oni da ne postoji uzročna veza odnosno da ste vi krivi dijelom ili u cjelosti itd. tužiti svakako preočito je sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kojem sudu šaljem tužbu? Općinskom, trgovačkom, prekršajnom???

Kakav je postupak, napišem tužbu i pošaljem je poštom ili?

 

Nisam baš pri novcu da angažiram odvjetnika, ali mislim da je skoro pa nemoguće izgubit ovaj spor, s obzirom da u policijskom zapisniku stoji da je uzrok nesreće ne osigurano gradilište i imam nekoliko svijedoka događaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija