Jump to content
Sign in to follow this  
brik

pobijanje darovnog ugovora

Preporučene objave

Poštovani,

pred 15-tak godina sklopila sam ugovor o darovanju nekretnina sa svojom majkom, sestra je za taj ugovor znala i nije ništa poduzimala.Međutim po smrti moje majke moj nećak na ostavinskoj raspravi traži nužni dio jer su povrijeđena njegova prava(sestra je umrla prije majke).

Za života moje majke,a po smrti moje sestre sklopila sam sa majkom Ugovor o doživotnom uzdržavanju u kojem preuzimam brigu u cijelosti do njene smrti , a u predmetnom ugovoru spominje se i stan koji sam predhodno dobila po darovanju od majke.Tako da sam ja i Ugovorom o doživotnom uzdržavanju , preuzela-potvrdila već prije darovanu nekretninu.

Ne znam što mi je činiti, nećak je znao za Ugovor o darovanju, ali nije znao za Ugovor o doživotnom uzdržavanju, a ja sam na raspravi pred javnim bilježnikom zanijekala da posjedujem i taj ugovor.

Moram li isplatiti taj nužni dio ili ne?? :-?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U ovom slučaju je osnovan zahtjev za nužni dio nasljedstva,iz razloga što ugovor o doživotnom izdržavanju nebi proizveo pravni učinak,budući da primateljica uzdržavanja nije bila vlasnica imovine kojom je raspolagala,jer je istu prethodno otuđila darovnim ugovorom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×