Jump to content

knjigovođa nije predao završni izvještaj i neda dokumentaciju!


coffe

Preporučene objave

Molim vas pomoć , koji su mi slijedeći koraci...

Naime, imam malu firmu koja dosta loše posluje, ima dugove ali nekako guramo...tj ipak se plaća.

Krajem prošle godine porezna me upozorila na propuste mojeg knjigovodstva (nepredaja RS obrasca), i onda sam počela malo više nadgledati šta radi moja knjigovotkinja, pa tako da sam i detaljno išla provjeriti završni račun i odbila ga potpisati jer su postojale razlike u odnosu na moju priručnu evidenciju od oko 30.000kn!

I tu kreće moja kalvarija... knjigovotkinja me počinje izbjegavati, ne javlja se na telefon, nema je u uredu... dobivam mailove i poruke da će biti sutra, preksutra... Danas evo sam ju na prepad doslovce uhvatila u uredu i rekla mi je da završni račun nije predan, da neka ju tužim i da mi neda dokumentaciju bez sudskog rješenja !!! Na ime vođenja tog knjigovodstva dužna sam joj oko 3000kn za prošlu godinu, šta smo bile dogovorile da ide u ratama ...

Šta da ja sad radim ?! Da mi je rekla da mi ne želi voditi knjige, prebacila bih se kod nekog drugog a nju polako otplatila, ali ovo sad stvarno nema smisla:

Šta mogu napraviti ? Da ju tužim? Da joj noge polomim ... :place::place::place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje svih pitanja je - imate li s njom ugovor o vođenju knjigovodstvenih poslova i što u njemu piše? Od toga možete krenuti za potraživanje štete od knjigovotkinje, što se radi građanskom parnicom. Ako ga nemate - onda ništa, za ovo sa nogama - ne znam.

Probajte stvar riješiti na način da vaš završni račun bude čim prije u poreznoj upravi, jer njih ne zanimaju vaši odnosi sa (ne)stručnjacima kojima ste povjerili vođenje knjigovodstva. Pri odabiru slijedećeg knjigovođe sjetite se one naše knjigovodstvene:"Dobar knjigovođa nikad nije skup.". Pravi profesionalac koji želi na ovim poslovima zaraditi mirovinu vam ovo nikako ne bi napravio.

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija