Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

ivaka2

spec. dipl. stručni studiji javne uprave Osijek

Preporučene objave

Ove godine pokrenut je specijalistički diplomski stručni studij javne uprave u Osijeku. Razmišljam o upisu jer upravo završavam javnu upravu u Zg (predbolonjac) pa me interesira da li je netko već upisao ove godine i kakvi su komentari.

Hvala unaprijed :)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

razmišljam iduće godine o tome studiju,

može li ako ima tko više informacija pružiti:

da li su predavanja obavezna (zbog posla i udaljenosti nemogu prisustvovati), te s obziro na to kakvi su profesori na ispitima, da li je bio i kakav prijemni ispit, i drugo

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ja znam o tom studiju i preddiplomskom i diplomskom:

Kad završiš nemoš dobit posao pa da blečiš.

 

Postoji registar zaposlenih u državnoj upravi.Registar je tajan ali znate kako je u Lijepoj Našoj- političari imaju uvid u njega. U njemu pišu osnovni podaci o zaposlenom: Ime i prezime zaposlenika, stručna sprema, mjesto-ustanova gdje radi, datum rođenja ( i vjerojatno datum odkad je tamo zaposlen).I pošto se odsad u državnu upravu može upasti tek kad netko ode u mirovinu zna se kad će točno netko otići u mirovinu.

Npr. u nekoj javnoj ustanovi u Osijeku Pero Perić je pravnik rođen 25.10.1947.godine. I u starosnu mirovinu otići će 25.10.2012.godine. Već krajem ljeta političari se dogovore koga če zaposliti na to radno mjesto. Kad se raspiše natječaj VSS dipl.pravnik/ dipl.javne uprave (početkom listopada npr. 01.10.2012. u ponedjeljak ujutro - prethodnog vikenda je apsolutno sve dogovoreno: tko će biti primljen i predsjednik komisije je dao tom kandidatu pitanja kakva će biti na testiranju).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Pozdrav!

Imam jedno pitanje a to je: jel zna netko gdje se može nabaviti literatura za navedeni studi?

 

I ja sam upisala i muči me isti problem, ako nešto saznaš molim te javi mi.

 

Hvala unaprijed.......

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

eo ljudovi moji ja sam to zavrsila u OS i to bila prva generacija koja je to upisala dok je bila jos samo jedna godina. a sad koliko znam odmah se upisuju 2. meni je bilo ok,tj. mogla bi reci i super jer su profesori totalno drugaciji od onoga kakvi su bili dok smo bili "obični studenti". preporučam ko ima imalo volje jos za uciti (iako ucenje nije ni blizu onome kakvo je bilo u redovnom studiju) i malo vise love (to je stvaaaarno dosta novaca :( ) da upise,jer zavrsiti nije problem a ipak vise nisi VŠS nego napokon VSS, jer ne znam kako vas ali nas su uvijek i izravno i neizravno podcjenjivali jer mi smo s tim 3 god...pih..nista. a sad kad te netko pita za struku a ti kazes stručni specijalist javne uprave svi blenu! :) e pa eto nek bar malo misle WTF?!? hihihi

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ima li netko iskustva sa specijalističkim studijem u Osijeku? Kakvi su profesori, da li je teško, da li su predavanje obavezna? Na koji način se polažu ispiti?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×