Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Sonja23

Fina

Preporučene objave

Molim pomoc,fina mi je sjela na placu sa dugom od porezne uprave,kredita,...

Ja sam zatvorila obrt 06.2010.,a imam dug na poreznoj kartici od 2006.Zanima me da li ce mi Fina skidati trecinu place,sad kad odem na biro,jer sam godinu dana radila nakon obrta,i da li dug ide u zastaru i kada ako je sad Fina preuzela naplatu potrazivanja,

Molim odgovor

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Prema članku 91. Ovršnog zakona od ovrhe su izuzeti: primanja po osnovi zakonskoga uzdržavanja, naknade štete nastale zbog narušenja zdravlja ili smanjenja, odnosno gubitka radne sposobnosti i naknade štete za izgubljeno uzdržavanje zbog smrti davatelja uzdržavanja, primanja po osnovi naknade zbog tjelesnoga oštećenja prema propisima o invalidskom osiguranju, primanja po osnovi socijalne skrbi, primanja po osnovi privremene nezaposlenosti, primanja po osnovi dječjega doplatka, primanja po osnovi stipendije i pomoći učenicima i studentima, naknada za rad osuđenika, osim za tražbine po osnovi zakonskoga uzdržavanja te za tražbine naknade štete prouzročene kaznenim djelom osuđenika, primanja po osnovi odličja i priznanja.

 

Dakle, primanja po osnovi privremene nezaposlenosti spadaju u kategoriju izuzetih slučajeva od ovrhe. No, bez obzira na to, što prije se javite u najbližu poslovnicu Fine i tražite otvaranje Posebnog računa na koji će Vam se isplaćivati naknada jer banke skidaju do lipe s računa po nalogu Fine. Svakako to učinite.

 

Lp

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×